Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Anketa

Dali bi podrzali micanje odredbe koja skuteru s malom tablicom limitira max brzinu na 50 km/h

podrzavam
97 (92.4%)
ne podrzavam
8 (7.6%)

Ukupno Glasova: 105

Autor Tema: Peticija za micanje odredbe koja limitira brzinu skutera  (Posjeta: 6354 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Anketa se odnosi na to treba li na forumu pokrenuti peticiju u politicki zgodnom trenutku (prije izbora) da se makne obaveza blokade na nasim malim prometalima iz zakona i koliko vas bi ju potpisalo.
 -Razlozi-
 Prvi je pozitivna praxa jer je 99% vlasnika u prekrsaju pa se vidi nesrazmjer odredbe i logike.
 Drugi razlog je konstrukcijski jer skuteri nisu ni proizvedeni da se koriste sa blokadom sto se vidi iz krivulje snage, momenta i potrosnje (efikasnosti).
 Treci razlog je sigurnost jer se sa max 50 km/h nemoze pratiti promet i predstavlja se smetnja na cestama.
Trebalo bi skupiti uz to i statistike sigurnosti iz zemalja gdje to ogranicenje ne postoji kao npr u Svicarskoj. (Ako znate jos koju pliz navedite).
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: Peticija za micanje odredbe koja limitira brzinu skutera
« Odgovori #1 : 31 Svibanj, 2013, 08:16:14 »
Ne vrijedi to niš za izbore,kad 90% upisanih u peticiju nema pravo glasanja jos :icon_biggrin:
Btw bilo je tih anketa već kolko.oš,niš s toga.
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Nikola46

• Tržnica : (+2)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: LS2
« Odgovori #2 : 31 Svibanj, 2013, 09:51:47 »
U vecini "normalnih" zemalja postoji ogranicenje, tako da je vrlo mala vjerojatnost da ce sad u Hrvatskoj to ukinuti. Mozda bi se moglo omoguciti vozacima koji imaju polozenu neku od A kat. da mogu uprvaljat mopedom i brze od 50.

Offline marracc

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Malaguti F12
  • Moja Kaciga: Scorpion EXO
  • MojSetup: TP remen i vario, Malossi FLY
  • MojSpuh: Gianelli NRX
« Odgovori #3 : 31 Svibanj, 2013, 11:29:25 »
Jedino kaj se moglo promijenit ulaskom j EU, je da vozimo 125 skuter s B katehorijom, ali su nasi to odbili, isla je i peticija i sve, ali nista, veli nasa vlada bezobrazno da imamo A1 kategoriju za to...

Offline zrakoplovac

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Križevci
  • Moj Skuter: runner sp50
« Odgovori #4 : 31 Svibanj, 2013, 14:14:26 »
samo treba biti uporan  :icon_thumright:
:skuter:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #5 : 31 Svibanj, 2013, 14:56:07 »
Nista od toga, ne trosite energiju  ;D

Jedino kaj se moglo promijenit ulaskom j EU, je da vozimo 125 skuter s B katehorijom, ali su nasi to odbili, isla je i peticija i sve, ali nista, veli nasa vlada bezobrazno da imamo A1 kategoriju za to...

Nemaju sve zemlje u EU tu mogucnost. Zapravo, vrlo malo ih ima (ne znam napamet koje)

Offline zrakoplovac

• maxi forumaš
« Odgovori #6 : 31 Svibanj, 2013, 15:11:11 »
ako se ne varam,prošle god u moto pulsu sam pročital da je bil prijedlog zakona u Saboru,ali nisu napisali zakaj nije prošlo  :dontknow:

Offline marracc

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Malaguti F12
  • Moja Kaciga: Scorpion EXO
  • MojSetup: TP remen i vario, Malossi FLY
  • MojSpuh: Gianelli NRX
« Odgovori #7 : 31 Svibanj, 2013, 16:02:50 »
Nista od toga, ne trosite energiju  ;D

Nemaju sve zemlje u EU tu mogucnost. Zapravo, vrlo malo ih ima (ne znam napamet koje)

Svaka zemlja EU je mogla odlucit da li to zeli ili ne, zato jer to vrijedi samo na teritoriju maticne drzave.

Offline zekozna

• `Ko zna-zna!
  • moderator
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Velika
  • Moj Skuter: Hexagon LX125 4t
  • Moja Kaciga: IXS StormHX2400
  • MojSetup: Serial
  • MojSpuh: Home made
« Odgovori #8 : 31 Svibanj, 2013, 16:46:03 »
Moj potpis bi bio protiv! Previše vozača vozila iz kategorije moped ne zna još niti nos obrisati. O tome koliko ih uopće ima vozačku bilo bi sramotno i početi raspravu. Autore teme, pomisliš li koliko bi ovih mladaca koji ponosno voze bez dozvole u slučaju korekcije zakona po tvom prijedlogu ostavilo živote na cestama? Dali bi tada bio spreman obilaziti sprovode i pred svima reći ja sam zaslužan? Kaciga i rega su dobra krinka za vas ilegalce ali nemate pravo trpati se pod maske nas koji smo uredno prošli obuku iz osnovnih pojmova ZSPC-a. Zbog takvih nas i tretiraju kao cestovni otpad jer danas svaka budala zna upaliti motor i odvrnuti gas.
Kratko i jasno - bez vozacke nemas kaj radit na cesti. Boli me k**ra* koliko dobro znas vozit.

Offline tommy

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jupiter
  • Moj Skuter: Malaguti Phantom F12
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Malossi Sport 70
  • MojSpuh: Puvalica
« Odgovori #9 : 31 Svibanj, 2013, 17:05:23 »
Moj potpis bi bio protiv! Previše vozača vozila iz kategorije moped ne zna još niti nos obrisati. O tome koliko ih uopće ima vozačku bilo bi sramotno i početi raspravu. Autore teme, pomisliš li koliko bi ovih mladaca koji ponosno voze bez dozvole u slučaju korekcije zakona po tvom prijedlogu ostavilo živote na cestama? Dali bi tada bio spreman obilaziti sprovode i pred svima reći ja sam zaslužan? Kaciga i rega su dobra krinka za vas ilegalce ali nemate pravo trpati se pod maske nas koji smo uredno prošli obuku iz osnovnih pojmova ZSPC-a. Zbog takvih nas i tretiraju kao cestovni otpad jer danas svaka budala zna upaliti motor i odvrnuti gas.

onda bi trebalo postaviti dobnu granicu, npr. do 18e moraš vozit sa blokadama ili dok ne položiš B :dontknow:
zajedno smo skupa

Offline zekozna

• `Ko zna-zna!
  • moderator
  • forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 31 Svibanj, 2013, 17:21:26 »
I onda nadobudni 18-godišnjak na kotačima 8" sa doboš kočnicama i kitom od 80 ccm (sram ga bilo tko je već pomislio...) stisne kineza na 75 km/h kroz 10-ak krivina i u onoj zadnjoj krivini pred ravnicu malo takne kočnicu a pakna zalijepi za doboš koliko se ugrijala... Zar je važno tko je tada kriv? Kako bi uostalom to moralo izgledaki pri kontroli prometa?
Kratko i jasno - bez vozacke nemas kaj radit na cesti. Boli me k**ra* koliko dobro znas vozit.

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #11 : 31 Svibanj, 2013, 17:22:17 »
Naravno uvjet za to stavit A kategoriju koja podrazumjeva i punoljetnost. Pogledajmo realno kolko je clanova foruma vlasnik skutera koji zadovoljava zakonska ogranicenja. Zelim reci da to vec "zivi" IRL pa bolje to onda svesti na razumni propis i ne zavaravati se. Ovako je to samo alibi za statistiku takvu kakva je.
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline zrakoplovac

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 31 Svibanj, 2013, 17:22:29 »
svaka čast na komentaru,ali kaj je onda s "mopedićima" kao što je apen, yamaha dt, derbi senda itd itd...?? oni mogu legalno juriti i 120 i nikom ništ za to,a isto idu u kategoriju M...  :sad3:
ja sam više za da se vozačima koji imaju B kategoriju ne daje M,već da se mora polagat za bilo kakav motocikl i to bez obzira na godine zrelosti krenuvši sa A1 kategorijom,pa nakon 2 god A2,pa A opet nakon 2 god,jer iskustvo na motociklu se stječe s godinama vožnje,a ne s godinama zrelosti... hoću reć da se deda od 50 god može sjetit polagat A i kupit si "iljadarku",a motora nikad prije videl nije i upravo zbog takvih smo na LOŠEM GLASU!  :icon_thumright:
očito su prošla ona vremena automatika i puhova kaj im je magična granica bila 45 km/h i policija je pregledavala kroz prste...
a ustalom,po meni su takva limitirana prometala opasna za ceste tipa Slavonska u zg-u itd itd da ne nabrajam dalje  :icon_thumright:

Offline Tomi_ZG

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #13 : 31 Svibanj, 2013, 17:22:53 »
Joj daj pa ubijali bi se i s tim zakonom i bez njega,ko da i sad svi ne skidaju blokade,mislim zakaj bi se to ticalo autora teme i zakaj bi on moral obilazit sprovode,pa nije majka tereza,a iskreno ni mene se ne tice,ak se netko ubije to nije moj ni tvoj problem.

Offline zrakoplovac

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 31 Svibanj, 2013, 17:33:14 »
e da,zaboravih napomenut,to za kiteve i ostale čuning dijelove  :toothy9:
znači legalno je sve to skupa kupovat,a nelegalno posjedovat na motoru :trespaf:
ko da smiješ kupit ganđu u dućanu,a nesmiješ je pušit,super  :toothy12:
naravno,shvaćam ja da je to sve za stazu i trkače malo jače,ali onda bi samo bi oni smjeli kupovat takve dijelove na licencu,ko i pacijenti travu u svrhe liječenja...  ::)
nismo mi izuzetak,tak je i vani,a zakon žmiri na to,nije mi jasno,ili je,pere nas se ko majmune kroz kazne,registraciju,dijelove  :redface:

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #15 : 31 Svibanj, 2013, 17:39:22 »
ništ od toga,već je slano vladi pismo od strane SS forma s takvom idejom i obrazloženjima pa je duvanje u fenjer bilo rezultat..

in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline zekozna

• `Ko zna-zna!
  • moderator
  • forumski skuteraš
« Odgovori #16 : 31 Svibanj, 2013, 17:45:44 »
Tomice, to jest moj problem jer mi je pun k...c  toga da me se u prometu smatra manjevrijednim samo zbog predpostavke da je pod kacigom balavi ilegalac pod krinkom tablice i zaštitne opreme. 15 godina sam u legalno u prometu a većina onih koji bi našli način da zloupotrijebe prijedlog iz početka teme nemaju čak niti toliko godina života iza sebe.
 @Zrakoplovac, priče o magičnoj brojci od 100 km/h na Tomos & co. jurilicama su dosta relativne... Koliko sam samo automatika i apn-a vidio, svi od reda nabrijani elko klipom, laser spuhom i delortom 14/12 sha sa serijskom diznom 51... Svi "navuku 100 po ravnom ali jedva" a niti jedan 70 po gps-u vidio nije... Po meni, treba uvesti dežurstva policije na motorima, postaviti kamere na raskrižja i semafore i svima koji bespravno upravljaju bilo kakvim vozilom trajno plijeniti vozila kao što se to radi sa oružjem. (razlike zapravo i nema)

Offline tommy

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Jupiter
  • Moj Skuter: Malaguti Phantom F12
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Malossi Sport 70
  • MojSpuh: Puvalica
« Odgovori #17 : 31 Svibanj, 2013, 18:17:56 »
@zekozna :old: - tebi je krivo što si ostario, nisi više mlad kao i mi  :icon_tongue: pa bi nam uvodio tu neke zabrane, ali nema od toga ništa. zakonik će se uskladit sa zakonima EU, zapravo se već dobrim djelom uskladio, tako da se ništa drastično neće mijenjat, može se samo spustit dobna granica za polaganje M kategorije sa 16 na 14 kao što je u većini EU zemalja :icon_thumright:
zajedno smo skupa

Offline zrakoplovac

• maxi forumaš
« Odgovori #18 : 31 Svibanj, 2013, 18:22:40 »
@Zrakoplovac, priče o magičnoj brojci od 100 km/h na Tomos & co. jurilicama su dosta relativne... Koliko sam samo automatika i apn-a vidio, svi od reda nabrijani elko klipom, laser spuhom i delortom 14/12 sha sa serijskom diznom 51... Svi "navuku 100 po ravnom ali jedva" a niti jedan 70 po gps-u vidio nije... Po meni, treba uvesti dežurstva policije na motorima, postaviti kamere na raskrižja i semafore i svima koji bespravno upravljaju bilo kakvim vozilom trajno plijeniti vozila kao što se to radi sa oružjem. (razlike zapravo i nema)
ovo 120 je bilo karikirano  :toothy12:,poanta je bila ta da je više od 50  :icon_thumright:
mojeg serijskog runnera je pral apen s cilindrom od 15-ice (kosi usis),elkom i nekim xy homemade auspuhom,za nijansu al me je pral...ako mi serijala nije išla nekih realnih 80 (po dig vurici koja je pokazivala 92-3) odma se ubijem  :toothy12:,a da ne govorim o ctx prerađevinama...
ugl.,nek idu i 65,to je opet 30% više od dozvoljenih 50 za mopede i nije fer...
nego da te pitam,ti se voziš s blokadama ili?  ::)

Offline zekozna

• `Ko zna-zna!
  • moderator
  • forumski skuteraš
« Odgovori #19 : 31 Svibanj, 2013, 18:34:37 »
T15 u papirima ima kategorizirano motocikl a ne moped.
Moj motor je 50 ccm  :icon_biggrin: imam auspuh od sr-ke i nemam sportski vario. Imam karb 14 mm  :toothy11: :toothy11: , serijski filter u airbox-u,...
Tko mi prstom pokaže na mom motoru da gdje je nešto što se krši sa napisanim u redu iznad,...  :notworthy:

I ideeee.... dvjesta smjesta  :icon_biggrin: kolko je to po gps-u ako je na tehničkom pokazao 54?
« Zadnja izmjena: 31 Svibanj, 2013, 18:37:07 zekozna »