Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Hurricane 'melje'  (Posjeta: 4756 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline MrSm0g

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Sarajevo
  • Moj Skuter: Keeway Hurricane
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Meteor 72ccm
  • MojSpuh: LeoVince TT
Hurricane 'melje'
« : 29 Svibanj, 2013, 18:53:55 »
Zz all ..
imam problem sa hurricaneom .. na odredjenim obrtajima se cuje ko neko mljevenje .. znaci skuter na malo vecim obrtajima pocne to mljevenje koje traje 3/4 sekunde i nakon toga prestane na vecim obrtajima ... i kada padaju obrtaji cuje se to ko 'mljevenje' ... to mi se pocelo desavati nakon sto mi je navoj na bloku (od onih stubica sto drze cilindar) proklizao/preskocio .. znaci sa takvim navojem sam vozio nekih 20km (dok sam dosao kuci) i u putu sam cuo to mljevenje , al pomislio sam da je dihtung glave pukao pa tu sisti .. danas donesem masinu od tokara , uradio mi navoj i sve 5 , zavrnem glavu , dihtung je bio ok .. i na nogarama dam gas opet se cuje to... gledao sam radilica nema nikakvog lufta ni gore dole ni lijevo desno... klipnjaca ima sasvim malo lufta (kod klipa) u stranu ali gore i dole nema.. sta bi moglo biti... kit i spuh stavljeni prije cca 70-80 km/h

usput da pitam.. kazaljka za brzinu mi je samo od jednom prestala raditi a dole onaj brojac kilometara radi ..  :icon_scratch:

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
Odg: Hurricane 'melje'
« Odgovori #1 : 29 Svibanj, 2013, 21:14:21 »
 :binkybaby: dijelom problem rijesen ... svijecica nije bila dobro zavrnuta .. kad sam stavljao glavu svijecica bila na njoj i nisam ni provjeravao jel zategnuta... sad se cuje malo manje ali opet kad pada sa vecih obrtaja cuje se to struganje...

video >

ii moze li mi reci za sta sluzi ovaj dio

oduvjek me zanimalo a nigdje nisam pronasao odgovor :D

Offline karambaVK

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Sve je za 5, samo je Renault 4
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: ROCKY 150 2T
  • Moja Kaciga: IXS i jedna mal
  • MojSetup: je light
  • MojSpuh: BB serijski
« Odgovori #2 : 29 Svibanj, 2013, 21:19:36 »
1. Skidaj tu gljivu i vraćaj serijski airbox
2. Taj dio ti je kvačilo anlasera

Offline Benq

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Keeway Hurricane 50c
  • MojSetup: Malossi Multivar + 5,5gr + malossi x-special
  • MojSpuh: Leo Vince TT
« Odgovori #3 : 29 Svibanj, 2013, 21:39:39 »
Meni to zvuci kao da neki lezaj zvecka ... lakse bi bilo kad bi imao serijski filter zraka , jer ova gljiva stvara buku pa je tesko odredit odakle se cuje zveckanje.

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 29 Svibanj, 2013, 22:39:16 »
Hvala na odgovorima :D

Puklo mi crijevo od serijskog airboxa zato tu i stoji gljiva .. :/ ako negdje nadjem budem kupio... lezaje sam pregledao radilica nema nigdje slobodnog hoda , klipnjaca ima gore kod klipa ali lijevo i desno malo, a gore dole nema ni milimetra .. gledao sam i nekako mi zvuci kao da dolazi iz prenosa tacnije variomat , a deklo sam nedavno probusio pa mi se sad mozda cini kao mljevenje :D  .. vidit cu sutra da skinem variomat i da ga upalim bez njeg da vidim jel iz njeg izlaze ti zvukovi...

benq ti imas hurricane-a , koje ulje ide u prijenos , skuter je presao vec 11tkm (kad sam kupio imao je oko 9tkm) a nezz jeli to iko prije mjenjao:S danas pogledam ulje je bas gusto malo gusce od jogurta :D  i prljavo sive boje (nije providno?!) .. dali bi trebao mjenjati ?

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 29 Svibanj, 2013, 22:50:19 »
Promijeni ulje za svaki slucaj , al prvo zagrij motor da lakse ulje izadje , ja koristim 80W90 , kad to ulje ispustis , nalij jednu decu samo. To sto ti je prljavo sive boje to je ok , i kod mene je bilo kad sam ispustao ;) . Sad mi nesto naumpade , ti si odsjekao komad dekla , tako da to zveckanje vrlo lako moze biti od ona 3 klizaca na variomatu , uglavnom skini variomat i upali bez njega :) . Meni npr zvecka jer mi ima malcice lufta onaj zupcanik iza variomata , njega kad pritisnem prestane , al to cu sutra rastavit sve i pogledat sta se moze uradit :). Uglavnom ulje je SAE 80W90 i ne vise od 1dcl jer u suprotnom ce ti visak ulja propisat ispod dekla.

Offline paprikash

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gracanica
  • Moj Skuter: benelli491, cpi, cbr
  • Moja Kaciga: šark
  • MojSetup: je polovan
  • MojSpuh: giannelli extra chrome
« Odgovori #6 : 30 Svibanj, 2013, 23:06:22 »
btw kakva ti je to rupa na hlađenju dole? probaj to riješit, moglo bi stvarati probleme kasnije

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #7 : 30 Svibanj, 2013, 23:16:04 »
Malo je pretjerao sa rezanjem dekla :) , stavi na tu rupu kakvu mrezicu ili nesto , ne daj Boze da ti uleti kamencic u prenos belaj ce napravit.

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 31 Svibanj, 2013, 00:58:43 »
a sta ces .. :D kontam one rupe ce biti malo pretjeram :toothy9:

planirao sam staviti mrezicu preko rupa..
a variomat nisam skidao :( .. danas skinem cep onaj od ulja .. i zaboravim ga vratiti .. i dam gas i izadje malo ulja ..i zatvorim ja i odem se vozat sa jaranom... i kad sam dosao kuci pokusam okrenut gumu rukom i nekako mi ko veci otpor prilikom kotrljanja zadnjeg tocka od kako se to prosulo.. svejedno .. ostavljam ga u garazi dok ne kupim ulje :D ....ja mislim da sam negdje u garazi vidio kanister sa tom oznakom (80W90) ali stoji vec godinu dana .. jel mu moglo sta biti od stajanja :D?

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #9 : 31 Svibanj, 2013, 01:36:16 »
To sa zadnjim tockom nebi trebalo da ima ikakve veze sa uljem koje je izaslo iz boce jer tocak na leru je "slobodan" i vrti se samo na osovini. A to ako mislis da ti malo zapinje , pogledaj sajlu sa lijeve strane tocka ispod dekla da nije malo nategnuta, to je sajla od zadnje kocnice (bubanj) , i ako je previse nategnuta sajla moguce je da ti ona malo koci tocak. A ulju nije moglo biti nista od stajanja , pa boce i na pumpama stoje po par godina dok se ne prodaju :) .

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 31 Svibanj, 2013, 14:48:19 »
usput da pitam.. kazaljka za brzinu mi je samo od jednom prestala raditi a dole onaj brojac kilometara radi ..?   :icon_scratch:

Zna li neko o cemu je ovdje rijec ??

To sa zadnjim tockom nebi trebalo da ima ikakve veze sa uljem koje je izaslo iz boce jer tocak na leru je "slobodan" i vrti se samo na osovini. A to ako mislis da ti malo zapinje , pogledaj sajlu sa lijeve strane tocka ispod dekla da nije malo nategnuta, to je sajla od zadnje kocnice (bubanj) , i ako je previse nategnuta sajla moguce je da ti ona malo koci tocak. A ulju nije moglo biti nista od stajanja , pa boce i na pumpama stoje po par godina dok se ne prodaju :) .
Sajla kocnice mi je i prva pala na pamet posto sam masinu stavio prije 2/3 dana pa sam mislio da sam previse zatego .. al pogledam zategnutost kocnice mi je kao i prije al eto opet odvrnem malo onu maticu ali opet isto ... :/

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #11 : 31 Svibanj, 2013, 15:14:37 »
Ako ti pokazuje normalno predjene kilometre , onda vjerovatno nesto nije ok sa mehanizmom u satu , odvrni sat skroz , drze ga cini mi se 6 sarafa , iza guvernale 4 i ispod rucki po jedan i podignes plastiku , pogledaj da se nije sta otkacilo tu , jer da ti je sajla pukla ili se izvukla iz sata , ne bi ti pokazivalo ni kilometrazu jer to radi na principu obrtaja prednjeg tocka.

Ovo za tocak.. jesi li skidao tocak kad si rastavljao masinu ? Ako jesi , onda nesto nisi kako treba vratio nazad ili si pretegao osovinu , maloprije sam skidao svoj prednji tocak , gledao nesto viljusku , pa kad sam vratio , i zategnuo onaj dugacki saraf , blokirao mi se tocak , pa sam otpustio i nastimao kako treba.

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #12 : 31 Svibanj, 2013, 17:07:10 »
nisam skidao tocak otkacio samo amort. i na ramu .. naravno i elektroniku karb i sl...

Maloprije uzmem neki plasticni stapic i gurnem u onu rupu gdje ide ulje , stapic je mozda 6mm upao u ulje...
gledao sam ono ulje u garazi sto je .. ono je 15w40 - premal viskozitet ?
Koja je cijena tog 80w90 ulja kod nas ?

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 31 Svibanj, 2013, 19:02:53 »
Ja sam platio cini mi se pola litre oko 12KM na pumpi , ako hoces dofuraj sa motorom do mene na Skenderiju , ispustit cemo to ulje i nalit ovo i miran si naredne dvije godine , da ne kupujes bezveze jer se to jednom mijenja i zaboravis...

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #14 : 31 Svibanj, 2013, 19:13:05 »
Evo sad se vratio sa voznje ... prije nego sto sam upalio zavrtim tocak i ide ono normalno i vozam se jedno 10km po ravnici , stanem pauzu napravim , provjerim tocak , ok i dalje se vrti sa manje otpora... predjem max 1km uz brdo i dok sam silazio osjetim kako mi koci jace nego inace kad pustim gas .. i pogledam sad ,kad okrecem tocak , cuje se ko skripa nekakva , pomislim prvo prijenos se pojeo pa se grebu xD ... al pogledam slucajno kroz rupu na deklu , kako okrecem tocak i variomat se okrece .. pogledam nazad kvacilo .. ono se 'zaljepilo' za zvono ... isto to mi se juce desilo(samo nisam shvatio da se to desilo nego kako sam skinuo deklo ono se 'odljepilo' ) i to rijesio sam skidanjem zvona  ,pregledao sam juce oprugice kvacila su ok , nema niceg sto bi moglo zaglaviti lamele da drze na kvacilu ... sta bi moglo biti ? neko privremeno rijesenje jer planiram uzeti nekad kvacilo 107mm kao sto mi je benq preporucio ....

Ja sam platio cini mi se pola litre oko 12KM na pumpi , ako hoces dofuraj sa motorom do mene na Skenderiju , ispustit cemo to ulje i nalit ovo i miran si naredne dvije godine , da ne kupujes bezveze jer se to jednom mijenja i zaboravis...
Uzecu i to da budem miran , a sutra sam planirao u grad dolaziti al nezz oce li me plavi zezati .. nemam ni osiguranje ni polozeno ni nista xD .. samo saobracajnu i policu osiguranja iz 2009 xD a i nezz dali bih smio zbog ovog kvacila... u svakom slucaju hvala puno na pomoci :D

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #15 : 31 Svibanj, 2013, 19:21:19 »
Cudno je to da ti se kvacilo lijepi za zvono , ali to je to kinesko kvacilo u koje se covjek ne moze pouzdat ... skini kvacilo , uzmi smirgla i osmirglaj pakne , nakon toga uzmi zvono i krpom dobro ocisti iznutra. Koji su ti federi uopste na tom kvacilu ?

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 31 Svibanj, 2013, 20:18:59 »
Cudno je to da ti se kvacilo lijepi za zvono , ali to je to kinesko kvacilo u koje se covjek ne moze pouzdat ... skini kvacilo , uzmi smirgla i osmirglaj pakne , nakon toga uzmi zvono i krpom dobro ocisti iznutra. Koji su ti federi uopste na tom kvacilu ?
Dobio uz TT-a :S kako se razlikuju oni xD ? po boji ? xD kod mene su zuti  :icon_scratch: bili su kraci za 2/3mm od onih serijskih i dosta tvrdji , bas sam se namucio dok sam ih stavio nemoj da ih skidam samo  :toothy9: vidit cu kasnije da odem to malo osmirglat :/ usput da provjerim odakle dolazi ovo sto 'melje' :D 

Offline Benq

• forumski biciklist
« Odgovori #17 : 31 Svibanj, 2013, 23:29:14 »
Pretpostavio sam da su oni zuti koji dodju uz TT-a :) , skini ih i stavi serijske , jer ti zuti federi su za 107 kvacilo a kod tebe je 110 (kinez jbg) , pa kad stavis 107 kvacilo onda te zute nabaci , ovako nemas efekta osim sto se razvuku i prave probleme , ovo ti govorim jer sam istu gresku kao i ti napravio , dobio uz TT-a zute opruge , jedva ih navuko , u prvih 2-3 kilometra sam imao dobar start a cim se kvacilo zagrije otromi opet jer se federi razvuku , jednostavno nisu predvidjeni za to kvacilo. Naruci od Stanka federe za Aerox 100 , oni bi ti odgovarali na to kvacilo.

P.S. Bolje sto nisi veceras dolazio u grad s motorom :D , zaustavljali su sve sto se krece na dva tocka :D , mene 4 puta u pola sata.

Offline MrSm0g

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #18 : 01 Lipanj, 2013, 06:28:21 »
jbg .. serijske sam negdje izgubio :/ ma lagano neka ovih , ako nadjem negdje kvacilo kupit cu i nove federe i eto... i kako idu ove boje po tvrdnoci ?

Offline paprikash

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gracanica
  • Moj Skuter: benelli491, cpi, cbr
  • Moja Kaciga: šark
  • MojSetup: je polovan
  • MojSpuh: giannelli extra chrome
« Odgovori #19 : 01 Lipanj, 2013, 08:21:43 »