Općenito > Propisi
Pitanje: Voznja bez vozačke s registriranim motorom ?
zekozna:
--- Citat: silvio - 30 Svibanj, 2013, 19:12:01 ---decki samo cu vas podsjetit da se zapitate dal ste i vi bili jedini od vozaca bez vozacke u nasim godinama? ako i niste,razmislite opet,jer su svi bar probali đir,dva,tri
--- Kraj citata ---
Rođen 05.1983. H kategoriju položio 25.03.1998. B kategoriju 22.05.2002.
Zašto ovo pišem?
A kategorija me sada košta 1725kn + 420 ispit + ljecnicki 430kn
Dakle, isplati se polagati po redu jer da nisam, sada bi me A kategorija koštala 2588kn + ispit + 420kn + ljecnicki 430kn (dakle sa samo B kategorijom)
Zašto sam B kat. položio tek 2002. a ne 2001. kada sam napunio 18? Zato što sam bio pametan kao ti sada pa sam malo sjeo za volan i zaradio masnu kaznu + godinu dana odgođeno polaganje B kategorije...
Gianelli extra77:
drugacije je govorit kad si zreo i pametan a drugacije kada si mlad i zeljan svega
ja sam takoder mlad 4 godine vozio skut bez vozacke i to ne samo po zadru nego sam bio i u split,sibeniku itd
jednom samo bio na sudu i jednom mi progledali kroz prste
svakako da nije to pametno ali vecina mladih tako vozi sta je tu je to se nece promjenit
sve sta cu ti ja reci samo pamet u glavu i oprezno
balki:
Dodao bi samo da svi koji imaju skuter s malom tablicom koji ide preko 50 na sat takodjer voze bez vozacke ako nemaju A kategoriju:-(
Treba na forumu pokrenuti peticiju u politicki zgodnom trenutku (prije izbora) da se makne obaveza blokade na nasim malim prometalima iz zakona. (Razlozi- pozitivna praxa navike jer je 99% vlasnika u prekrsaju pa se vidi nesrazmjer odredbe i logike. Drugi razlog je konstrukcijski jer skuteri nisu ni proizvedeni da se koriste sa blokadom sto se vidi iz krivulje snage, momenta i potrosnje (efikasnosti). Treci razlog je sigurnost jer se sa mx 50 nemoze pratiti promet i predstavlja se smetnja na cestama.) ... ak mogu pedevi trazit brak mozemo i mi skidanje blokade;-)
*zapravo ovo pokrecem i kao zasebnu temu
silvio:
--- Citat: silvio - 30 Svibanj, 2013, 19:12:01 ---decki samo cu vas podsjetit da se zapitate dal ste i vi bili jedini od vozaca bez vozacke u nasim godinama? ako i niste,razmislite opet,jer su svi bar probali đir,dva,tri
--- Kraj citata ---
Jedno je probati po ulici par metara a drugo je aktivno se voziti bez vozačke.
[/quote]
i isti to ti je jer si za tih kilometar-dva svejedno mogao nekog ugrozit ili tebe neko pokupit
OUC AIR:
--- Citat: 3alfa3 - 29 Svibanj, 2013, 14:20:31 ---Kratko i jasno - bez vozacke nemas kaj radit na cesti. Boli me k**ra* koliko dobro znas vozit. Bez vozacke se moze vozit po stazi pa tam pokazujte vjestine, al na javne prometnice - ne
--- Kraj citata ---
hh :notworthy: :notworthy: :notworthy: pinokio ... hahaha
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju