Općenito > Propisi

Pitanje: Voznja bez vozačke s registriranim motorom ?

<< < (7/7)

3alfa3:

--- Citat: SoulScar - 24 Srpanj, 2013, 20:29:29 ---Da ne otvaram novi topic, hipotetski, kakva je kazna ako me zaustave na 50 ccm, položena b kategorija ali vozacka istekla. I hipotetski je skuter uredno regan.

--- Kraj citata ---

Sa B se ne smije vozit skuter. Sa M moze.
Mala igra rijeci, al da bude jasnije (M dobijes automatski uz B).

A kazna je ista kao i da vozis auto sa dozvolom koja je istekla.

Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom u prometu na cesti, a isteklo mu je važenje vozačke dozvole te ako je ispunio uvjete za upravljanje motornim vozilom, a nije mu izdana vozačka dozvola.

3alfa3:

--- Citat: Sever - 24 Srpanj, 2013, 21:58:50 ---
--- Citat: SoulScar - 24 Srpanj, 2013, 20:29:29 ---Da ne otvaram novi topic, hipotetski, kakva je kazna ako me zaustave na 50 ccm, položena b kategorija ali vozacka istekla. I hipotetski je skuter uredno regan.

--- Kraj citata ---

neznam za tvoju situaciju

ali za neregan skuter i s vozackom je oko 2000kn (ako si pristojan s policajcima  :toothy11: )
provjereno prije tocno tjedan dana  :sad1:

--- Kraj citata ---

Dobro si i prosao, pogotovo ako skuter niej bio osiguran jer si teoretski mogao dobit 20.000kn za ta 2 prekrsaja (5 za neregan, i 15 za neosiguran). Iako, obicno opale najmanju propisanu kaznu, a kad vozis neosigurano vozilo je to 5000kn + kazna za neregistrirano vozilo (1000 ili 2000kn, ne sjecam se vise)

EDIT:
Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja motornim ili priključnim vozilom, osim traktora i radnog stroja, koje nije registrirano ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

Znaci, 2000kn za neregano i 5000kn za neosigurano vozilo je minimalna kazna

MarinM:
je,isto sam 2000 za nereg dobio  :dontknow:

3alfa3:
Vas onda murija mazi i trebate im zahvalit sto ste tako malo dobili.

A tek kad napravis sudar sa takvim vozilom.... Osim svih mogucih kazni platis i svu stetu koju napravis

Sever:
tako je

super sam prosel 
pisali su mi samo za neregan skuter , osiguranje "oprostili"   :icon_biggrin:

a kaj sad , s*anje sam napravil i platil budem zbog toga

je  prva ali sigurno ne i zadnja kazna

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju