Stavi ngk 8 . I diznu 70 pa uslikaj puni gas..
Ides iz krajnosti u krajnost. 60 je premala.
E sad sam tek skuzii da si zavrnuo saraf do kraja. Pa trebo bi ti se gasit na leru tako. Vuce ti zrak negdje ocito. Provjeri semeringe. I spricaj s dezodoransom ili necim po spojevima karba filtera i prirubnice da vidis jel se mijenja rad motora.
Znači ovaj (već sam pisao o tome), ali nemam kopiju, već originalni sa Yamahe (Japan) Kod ovoga karburatora se zavrtanjem vijka smjese smanjuje zrak, a povećava gorivo ? Može li mi neko potvrditi, iako sam tako čitao na netu.
Naveo sam primjer 60 dizne koju sam ranije dobio u setu za reparaciju iz razloga što i tu istu boju imam. Mislim, znam da karburator pravi problem u cijeloj priči, ali opet kontam da bi svjećica bila crna ili tamna, a skuter trokirao da mu je 80 dizna previše, kao što se gušio sa 60. Ulja iz semeringa na strani variomata nema, na strani vodene ne znam, ali zadnji put kad sam skidao i pravio vodenu, nije bilo. Pravu boju svjećice sam zapravo imao samo kad sam pravio mješavinu, a bila neispravna uljna pumpa.
Takodje, kad upalim skuter, kazaljka temperature dodje do nekih 2/5 skale, onda padne nazad i stoji tako, dok ga ne opteretim uz kakvo brdo, pa počne ići gore. Inače, treba mu čak i ljeti na +35 prilično vremena da podigne temperaturu/kazaljku agregata.