Jedno blic-pitanje, nije direktno vezano uz neki tehnički problem, nego uz potencijalni problem. Imam novi skuter, ovo mi je prvi dosad, a nisam stručan po pitanju tehničkih problema. Dakle, imam ovog Typhoona 50 2T i kako sam čuo da je dobar za offroad, danas naletio na nekakvi kamenjar - polje, apsolutno nenamjenjeno za vozila osim traktora, a pogotovo za skuter. I tako sam nastavio jedno 150-200 metara u to sranje, inače malom brzinom sam išao, cca 5-10 km/h) i prednji mi je kotač upao u neku rupu u zemlji i srušio sam se na desni bok. Motoru nije bilo ništa, retrovizor se malo pomakao i izgrebao sam malo ručku od kočnice, ali generalno sve je super.
E sad mene zanima, kako je sav taj teren bio pod nagibom, lagana nizbrdica i cijelim putem sam se spuštao s kočnicama, a kamenja su upadala među kotače, grebala donju stranu motora - podnice, i upadala među kočnice vjerovatno, jel moglo doći do nekog oštećenja dok sam se po tom sranju kretao. I da, oprao sam skuter kasnije, ali kao da mi ona sajla od kočnice (bubanj) stražnje malo zaprljana od zemlje, pa jel to može imati efekta na daljnji rad motora i efikasnost kočenja? Što se moglo potencijalno oštetiti kad mi je motor pao na bok? Što mi se s gumama moglo dogoditi u tom kamenjaru? One su čitave, malo zaprljane, ali volio bih provjeriti stanje sadašnje, pa ako možete reći nekakav način da vidim je li sve u redu s njima?
Izvinite na ovolikom pitanju, ali više mi je žao skutera što se danas srušio nego mojih izgrebanih koljena i laktova.