Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: prepis  (Posjeta: 2774 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline lukaex1t155

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: pgz
prepis
« : 10 Svibanj, 2013, 18:46:44 »
ovako... imam skuter koji bi prodo,e sad problem je sta skuter nije na mene al imam kupoprodajni na svoje ime...
jel zna netko jel ga trebam prvo prenest na sebe pa onda na drugog kupca ili se moze automatski prepisat na njega uz pomoć tog kupoprodajnog
radi se o 50cc
 ???

Offline istipa622

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Duga Resa
  • Moj Skuter: NRG MC2 & Hornet 600
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSpuh: Leo Vince & Akrapovič
Odg: prepis
« Odgovori #1 : 10 Svibanj, 2013, 20:36:41 »
znaci imas ovjereni kupoprodajni na svoje ime ali nisi napravio knjižice?
99% sam siguran da možeš sa ugovora na ugovor ali čekaj da se javi netko tko je 100% siguran  :icon_biggrin:

EDIT:
za stvari za koje se plača 5% od vrijednosti prilikom prijenosa ovjereni kupoprodajni ugovor vrijedi godinama ukoliko si platio tih 5%
budući da se radi o 50 ccm to neznam kakva je situacija.
ali ako poznaješ tog "bivšeg" vlasnika skutera  najlakše bi bilo da podereš svoj ugovor i eventualni novi vlasnik napravi ugovore sa njim i to je to.
« Zadnja izmjena: 10 Svibanj, 2013, 21:09:53 istipa622 »

Offline daRio

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 10 Svibanj, 2013, 20:51:07 »
Sa kupoprodajnim ugovorom ovjerenim kod jav. bilježnika moraš u roku od 15 dana penijeti vozilo na svoje ime. Ako to nisi napravio u roku od 15 od datuma ovjere možeš si taj ugovor staviti u wc umjesto guz papira.

Offline lukaex1t155

• forumski skuteraš
« Odgovori #3 : 10 Svibanj, 2013, 23:24:39 »
nisam napravio knjizice na svoje ime jer nije bio registriran kad sam ga uzeo,a nije ni sad.
bivseg vlasnika ne poznajem tako da nema teorije bilo sta radit sa proslim vlasnikom,a ovo za rok od 15 dana, o tome je bila tema i kolko se sjecam zakljuceno je da to ne vrijedi za 50cc jer je tih 15 dana zapravo rok za uplatu poreza,a 50cc ne ulazi u sustav pdv-a , tako da mislim da je to ok i da nema roka za prepis.
bar mislim da je tako,mozda sam i u krivu  :dontknow:

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 10 Svibanj, 2013, 23:35:07 »
nisam napravio knjizice na svoje ime jer nije bio registriran kad sam ga uzeo,a nije ni sad.
bivseg vlasnika ne poznajem tako da nema teorije bilo sta radit sa proslim vlasnikom,a ovo za rok od 15 dana, o tome je bila tema i kolko se sjecam zakljuceno je da to ne vrijedi za 50cc jer je tih 15 dana zapravo rok za uplatu poreza,a 50cc ne ulazi u sustav pdv-a , tako da mislim da je to ok i da nema roka za prepis.
bar mislim da je tako,mozda sam i u krivu  :dontknow:

Ja nisam govorio o roku za platiti porez nego o roku u kojem si ti dužan obaviti prijenos vlasništva a on je 15 dana. Nakon toga ovaj ugovor ti više ne vrijedi i moraš ponovo kod bilježnika ovjeriti novi da preneseš vozilo.
To je zato da se ljude natjera da sređuju vlasničke odnose i da se ne voze na ugovore,punomoći i slično.
U prijevodu,da si to napravio u zakonskom roku sada nebi imao problem,je li tako?

Offline lukaex1t155

• forumski skuteraš
« Odgovori #5 : 11 Svibanj, 2013, 00:00:53 »
pa brate mili kako da ga prepisem u roku 15 dana ako je skuter odjavljen i nije iso na registraciju,a prepis se radi prilikom registracije
mene nitko nemoze prisilit niti dat neki rok kad cu ja registrirat svoj motor... ko tu koga j***

evo naso sam post od alfe, ipak si ti u krivu

Ako si kupio 50ccm i to odjavljen, nema nikakvog roka.
Rok bi postojao da se radi o vecoj kubikazi jer tada se morq u poreznoj upravi platit 5% poreza na vrijednost vozila, a i tada nije potrebno radit registraciju niti osiguranje (naravno, neregan i neosiguran ne smijes vozit)

Sent from my HTC One X

uglavnom,mene samo zanima dali ja moram radit knjizice na svoje ime pa ga onda mogu prodat ili uz prilozen kupoprodajni sa mojim imenom moze ic direktno na drugog kupca??

Offline JEREMIJA

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #6 : 04 Lipanj, 2013, 19:23:11 »
Lijep pozdrav.
Novi sam na forumu pa ne zamjerite ako je nekaj krivo ili kriva grupa ili još puno toga ;-)

Uskoro ću prodavati skuter no prodavat će se u drugoj županiji i sad me zanima procedura. Stanje je ovakvo...skuter je upravo registriran i vrijedi znači godinu dana i sad....da bi ga prodao moram ga odjaviti i predati tablice u MUP..kako će novi korisnik u drugoj županiji koristiti godinu dana registracije ako ja predam tablice?? Nije mi to baš jasno.

Hvala unaprijed

Offline maXonja

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VŽ-KA
  • Moj Skuter: Derbi GP1 Racing
  • Moja Kaciga: HELD T. Champ
  • MojSetup: MHR Replica 70ccm
  • MojSpuh: LeoVince
« Odgovori #7 : 04 Lipanj, 2013, 20:16:46 »
Otići će sa ovjerenim ugovorom na stanicu za tehnički pregled kod sebe i oni će mu napraviti novu knjižicu vozila i prometnu knjižicu i dobit će uz to i nove tablice. Naravno, to će sve morati platiti

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #8 : 04 Lipanj, 2013, 23:19:11 »
u kupoprodajnom ugovoru napišeš da tablice daješ kupcu sa skuterom i onda on more u svojoj županiji odjavit tablicu i kad radi papire na tehničkom zbog prijepisa uzme novu a ti si bez brige.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline tommy

• Tržnica : (+6)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Jupiter
  • Moj Skuter: Malaguti Phantom F12
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Malossi Sport 70
  • MojSpuh: Puvalica
« Odgovori #9 : 04 Lipanj, 2013, 23:36:50 »
samo napravi kupoprodajni ugovor s kupcem. ja sam tako kupio jedan skuter od lika na kojem nisu bili papiri, a on je imao kupoprodajni ugovor s prvim vlasnikom, pa sam ja s njm pravio kupoprodajni i dalje riješavao skuter, registracija i to :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 04 Lipanj, 2013, 23:39:25 tommy »
zajedno smo skupa

Offline Marko8

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Slav. Brod
  • Moj Skuter: Peugeot Speedfight 2
  • Moja Kaciga: Nolan
« Odgovori #10 : 05 Lipanj, 2013, 00:39:39 »
Veoma jednostavno, kao što kaže steeef u ugovoru se naznači da tablice idu sa skuterom i ti uzimaš pare za skut i dalje te briga kako će on   :icon_biggrin:
Chrome doesn't take you home!

Offline File

• forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: Gilera Runner
« Odgovori #11 : 10 Lipanj, 2013, 17:15:59 »
Pozdrav svima.
Razmišljam kupiti Tomos APN6 znači napravim kupoprodajni ugovor sa prodavačem i to je to,zanima me da li moram platit porez?
Pošto ga ne planiram registrirati da li je kupoprodajni ugovor meni  stalni dokaz o vlasništvu motora?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #12 : 10 Lipanj, 2013, 17:21:39 »
Pozdrav svima.
Razmišljam kupiti Tomos APN6 znači napravim kupoprodajni ugovor sa prodavačem i to je to,zanima me da li moram platit porez?
Pošto ga ne planiram registrirati da li je kupoprodajni ugovor meni  stalni dokaz o vlasništvu motora?

Porez ne placas
Ugovor je dokaz vlasnistva

Offline File

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 10 Lipanj, 2013, 17:31:31 »
Aha,znači za mopede i skutere do 50kubika se ne plača porez sve preko 50kubika se plača.
Zanima me npr.ako budem htio prodati taj APN6 kasnije za par godina,znaći onda se  moj kupoprodajni ugovor poništava i pravi se novi kupoprodajni ugovor na kupca?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #14 : 10 Lipanj, 2013, 17:37:46 »
Ti trebas imat i ponistenu prometnu uz to i onda skuter mozes registrirat ako zelis, a mozes ga i prodat nekom drugom pa ga on rega, a za to mu treba kupoprodajni ugovor i ponistena prometna (ili potvrda da je vozilo odjavljeno, ne sjecam se vise)

Ti ces kod prodaje radit novi ugovor sa buducim kupcem, a vlasnistvo ces dokazivat kupoprodajnim ugovorom kojeg ces napravit sad kod kupnje.
Ako ces registrirat moped, onda ti kupoprodajni kod prodaje ne treba - dovoljna je prometna dozvola (ponistena) kojom dokazujes vlasnistvo
« Zadnja izmjena: 10 Lipanj, 2013, 17:40:47 3alfa3 »

Offline File

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #15 : 10 Lipanj, 2013, 17:49:18 »
Znači kad budem kupovao APN6 taj od koga kupujem mora odjavit motor sa sebe  poništit prometnu knjižicu..
Hvala,sad mi je sve jasno..