Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Servis za Carnaby 300  (Posjeta: 727 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Etore

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Jbg vozim motor
  • MojSetup: nemam
  • MojSpuh: oriđiđi
Servis za Carnaby 300
« : 26 Travanj, 2013, 19:10:24 »
Poštovani
Trebao bi napraviti servis na skuteru, pa imam par pitanja. Ako mi netko može pomoći savijetom,zahvaljujem unaprijed... :notworthy:
Prošao sam 13000 km tj. nešto malo preko, išao sam na more sa njim i htio bi i opet.
Ali primjetio sam da mi slini na crijevima, kao da mi pušta antifriz. Dali bi bilo pametno zamjeniti šelne na svim tim spojevima..?
Na 9 tisuća km ugradio sam variomat Polinijev i sad moja zapažanja.
1. Motor se vrti ko lud. Ali nije mu krajnja brzina ništa veća, samo brže dođe do 130
2. Variomat ima 9 rolica pa zbog više rolica i vijek im je duži.
3. Ukupna težina rolica nije se promijenila, originalnih 6 rolica 21x17 13.8 gr i Polini 20x12 9,2gr to je   zajedno 82,8 gr. Pa u čemu je fora dali u federu (oprugi)
Kad si malo bolje razmislim možda nisam trebao kupovati kompletni variomat nego samo feder, i onako sada moram mjenjati rolice,,, a 6 je jeftinije od 9....
 Bio bi vam zahvalan da netko podijeli svoje mišljenje....
Hvala.. :help: 

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
Odg: Servis za Carnaby 300
« Odgovori #1 : 28 Travanj, 2013, 11:54:47 »
bome si sveg nadrobil..
vec si trebal mjenjati remen odavno ako je jos uvijek onaj ugradjen tvornicki..
druga stvar,nemre nikak bit ista tezina rolica u serijskom variomatu i poliniu..to kaj se vrti ko lud nije mjerilo al nije ni dobro jer se ocito prevrtava,s tim nit su performanse kak treba nit je zdravo to za skuter.
set od 9 rolica kosta skoro isto ko i ovaj od 6..ako imas sa 9 rolica vario onda kuoujes i set od 9 rolica koi je namjenjen za njega.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Etore

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #2 : 28 Travanj, 2013, 19:22:28 »
Ej,,,,fala kaj si našao malo vremena i za mene.
Remen sam zamjenio isto kad i variomat. I to Dayco-v nekakav, jer nisu imali bolji,, bar tako kažu.
Pošto se ne kužim u sve ukupnu težinu rolica i meni je to sve skupa bilo sumnjivo. Jer kad sam zbroio original i Polini težina im je ista. Sa original vario' već na 3 soma je motor kretao a sada tek na 4soma kreće. Mislim da se ne prevrtava jer preko 8400 ne ide nikako, samo puno prije i lakše dođe na max brzinu.
Nešto sam čuo da može biti puno do remena, neko mi je rekao da može proklizavati. Sada  ni sam ne znam šta da radim. Kupi sam novi remen Gaetz i opet ide isto, već sam na iskušenju da vratim stari vario,,,,ili samo feder,,,ili da još malo experimentiram sa težinom rolica....
Šta ti misliš...???  Fala   
« Zadnja izmjena: 28 Travanj, 2013, 19:26:56 Etore »

Offline daRio

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 28 Travanj, 2013, 20:31:38 »
Ej,,,,fala kaj si našao malo vremena i za mene.
Remen sam zamjenio isto kad i variomat. I to Dayco-v nekakav, jer nisu imali bolji,, bar tako kažu.
Pošto se ne kužim u sve ukupnu težinu rolica i meni je to sve skupa bilo sumnjivo. Jer kad sam zbroio original i Polini težina im je ista. Sa original vario' već na 3 soma je motor kretao a sada tek na 4soma kreće. Mislim da se ne prevrtava jer preko 8400 ne ide nikako, samo puno prije i lakše dođe na max brzinu.
Nešto sam čuo da može biti puno do remena, neko mi je rekao da može proklizavati. Sada  ni sam ne znam šta da radim. Kupi sam novi remen Gaetz i opet ide isto, već sam na iskušenju da vratim stari vario,,,,ili samo feder,,,ili da još malo experimentiram sa težinom rolica....
Šta ti misliš...???  Fala

Dok ti Štef ne odgovori ja će se samo dotaknuti remena.
Praksa i iskustvo korisnika su odavno dokazali da je OEM remen najbolje rješenje a osobno sam taj koji je na svojim vozilima ti isprobao i sam se u to uvjerio.

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #4 : 28 Travanj, 2013, 20:47:50 »
dobar je dayco i na 250/300 masinama..
kaj se tice variomata ostavi taj polini,s kretanjem nema veze remen ni feder centralni nego federi na kuplungu..
dimenzija remena ima veze s performansama,bitno da je ko i serijski.
uglavnom centralni bi ja stavil serijski pa po njemu stelal vario,probal sa tezim rolicama..
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Etore

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 28 Travanj, 2013, 21:54:17 »
Fala ti puno,,,,
Uglavnom nema mi druge nego opet raskapat pa kemijat. nego jel znaš nekog ko bi mi (u fušu) mogao složti skuter...?
Znam da mi baš i ne juri jer me je neki dan oprao neki frik na nexusu 250 ko ml.mankija. Na semaforu jos smo izjednačeno krenuli i onda je počeo nabirati i do 130 smo bili tu negdje a poslije me je ostavio. Svaka mu čast, tko god da mu je slagao skuter. Skidam kapu majstore.