Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kako rastavit Prijenos?Rijesio problem!  (Posjeta: 2805 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
Kako rastavit Prijenos?Rijesio problem!
« : 08 Srpanj, 2008, 22:00:02 »
ovako..posto sam primjetio da mi je na runneru skocila bez razloga potrosnja za nekih litar litar i po vise...znao sam daje vrijeme da karb ide na ciscenje ,zajedno sa filterom zraka ...otvorio sam karb ,unutra na svakom mogucem rubu se nakupilo crno i ima i pjeska ma zalosno gledat kakvo je ovo nase gorivo ..jos nikad ne vozim na rezervi skoro...i ajde reko usput promijenim karike ..tu sam imo manji problema jer mi je prodavac u piaggio centru dao karike sa greskom fabrickom...na jednom dijelu je karika tanja tj a na jednom deblja i uopste nema oni kao izbocina gdje se karike spajaju..a zapakovane su bile pise gilera runner,piaggio vak nak 50 ccm sve ok ...i odem do njega zamjenim da mi druge koje su ok ..psotavim to sve...pokusam upalit motor kad sam sve sastavio ,nece...natrpam papira u airbox ondje i zavrnem zrak skroz ...upali od prve ali nema kad dam gas motor uopste ne prima gas...skinem iglu sa karba i dam gas sve ok ..pogledam onu plastiku oko igle i vidim da je na jednom dijelu ..neznam ni sam kako ..iskrivljena i zapinjala je ..ispravim je lijepo i vratim iglu i sve i super .ima i gasa i sve ...ok...eh sda problem koji nisam rijesio....sjeo na motor i reko ajde na parking cu ga parkirat pa odo se kuci istusirat pa cu se onda malo vozat....i kako je ulaz od parkinga nizbrdo...ugasim skuter i spustim se onak i cujem da nesto kao drobi u zadnjem dijelu..nije da trobi nego neki zvuk ...kao kad pogusavate izgovorit brzo 2 slova (TK).....sidjem sa skutera i guram ga naprijed nazad ne cuje se ...dignem ga na centralnu nogaru dam gas slusam sve ok ...ali zato kad npr naslonim se na zadnji dio skutera tj na sjediste i guram ga naprijed nazad cuje se taj zvuk....bas negdje nazad gdje disk,prenos i to...skido sam deklo i okreto onak rukom osovinu zadnju nista..ne cuje se ...samo kad je skuter pod opterecenjem malim cuje se to,i jos sam gledo ni jedan dio ne zapinje nigdje nista da bi proizvodilo taj zvuk....sto je najgore...kad sam zadnji put vozo skuter prije 4 dana ...toga nije bilo jer ga stalno guram od zgrade do garaze ,jer se komsije zale .....i znam da toga nije bilo..nije mi jasno sta moze samo od sebe bit..i jos sto je + nista nisam radio tamo na tom dijelu ...da nesto nisam dobro postavio ili to..gledo sam zadnju gumu ..svi sarafi su zavrnuti do kraja ...nije ni do toga....ako iko ima kakav savjet sta da uradim ili zna sta je neka pomogne...jer me strah da se vozim ovako....da nebi sta sj#bo..pa bolje sprijecit nego lijecit :D ..da napomenm da mi je hitno,sorry na dugom postu ... ...hvala unaprijed..
« Zadnja izmjena: 10 Srpanj, 2008, 22:50:23 Rossi »
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Benjamin

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • --Toxic Stunt Team Member--
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb-Sesvete
  • Moj Skuter: Gilera Stalker Tuned
  • Moja Kaciga: Marushin,AGV
  • MojSetup: Top Performance Trophy
  • MojSpuh: Top Performance Nardo
Odg: Problem,pomoc hitno!
« Odgovori #1 : 08 Srpanj, 2008, 22:07:20 »
ja mislim da to TK kaj ucjes da ti je to od diska i celjusti kad drzis kocnicu lagano..to je notrmalno tka je i na prvoj kad stices..na sivm novijim motorima...ak nije to onda je mozda lager kotaca...ovi novi kolko sma skuzio su dosta nekvalitetni...frendu se raspo lager na novoj SR 50 a ona ima isto piaggio blok...
Under construction...

Offline Rossi

• maxi forumaš
Odg: Problem,pomoc hitno!
« Odgovori #2 : 08 Srpanj, 2008, 22:12:16 »
da znaci isti je zvuk kao kad pritisnes kocnicu ono lagano pa cuje se tamo tk ...samo sto ovo TK ne prestaje nikako..hehe ..koliko dodju lageri kotaca i jeli ih tesko zamjenit ??
« Zadnja izmjena: 08 Srpanj, 2008, 22:18:00 Rossi »
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
Odg: Problem,pomoc?Hitno!
« Odgovori #3 : 09 Srpanj, 2008, 00:10:59 »
Otraga se moze cuti jedino getriba, lager kotaca ili struganje diska i plocica.
Skini klijesta sa bloka pa vidi jel ima zvuka. Ako ima, onda nije kocnica. Ostaje ti lager kotaca i getriba za provjerit.
Vidi jel imas ulja u prijenosu i da li imas luft u kotacu, tj. da li se kotac klima.

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 09 Srpanj, 2008, 00:14:29 »
a klima se on odavno ali to je neprimjetno kad ides lijevo desno skroz malo reko bi da nije ni pola milimetra.....nista sutra cu skinut kljesta pa vidit jel to to ...ako nije onda idemo dalje rasklapat i gledat sta je ...hvala na odgovorima
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #5 : 09 Srpanj, 2008, 10:33:31 »
a klima se on odavno ali to je neprimjetno kad ides lijevo desno skroz malo reko bi da nije ni pola milimetra.....nista sutra cu skinut kljesta pa vidit jel to to ...ako nije onda idemo dalje rasklapat i gledat sta je ...hvala na odgovorima
mislim da je to normalono, nekakovo odzracivanje getribe
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #6 : 09 Srpanj, 2008, 11:41:23 »
mislim da je to normalono, nekakovo odzracivanje getribe

LOL, kakvo odzracivanje getribe. Iberlauf moze biti na bloku, a kotac ako se klima znaci da je lager otisao....

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #7 : 09 Srpanj, 2008, 14:12:42 »
a koji lager ide i kakav ?? jel samo lager ili ima i semering sta vec...pitam jer nikad dosad nisam ni mjenjo takvo sta niti ...pa ako mi neko mo ze napista kako se mjenja ..tj sta treba skinut sve ...pa kako lager skinut ...i koje su dimenzije tog lagera ??i jel ga ima SKF ...posto jedino ovdje imma radnju SKF ....
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline replcnt

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 09 Srpanj, 2008, 14:30:49 »
rossi jarane, evo ti savjet, pusti skut idi trčat  :toothy11:
ipak je to za njeg opterečenje jer imaš preko 130kg računaj na to,mora se čut tk tk tk

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 09 Srpanj, 2008, 16:02:46 »
ccc joj ovog pametnog aj ti suti :D najgore ba sto je motor stojo u garazi jebenoj i nije se to culo kad sam ga zadnji put vozio...nije mi jasno kako se preko 3 noci moglo to desit :D ......nista sutra cemo to sve raskopusat pa vidit sta mu je ....
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Rossi

• maxi forumaš
Odg: Kako rastavit Prijenos?
« Odgovori #10 : 09 Srpanj, 2008, 16:24:13 »
znaci kako rastavit prijenost tamo gdje lezja zadnjeg tocka....i zupcanici oni od prijenosa gdje ulje dodje ....ajde ako neko moze detaljno napista postupak ...hvala unaprijed
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline greenlite

• forumski skuteraš
  • Mjesto: čk
« Odgovori #11 : 09 Srpanj, 2008, 16:52:52 »
ako ti se kotač klima lijevo desno definitivno su ti lageri. Na svojemu skutu sam mijenjao lagere u getribi iz istog razloga. Kad sam otvorio getribu na oko se ništa ne vidi ali dovoljno ti je da vidiš da su svi lageri u getribi sa natpisom KOREA. I pazi ovo kupio drugi lager kod servisera isto korea je pisalo na njemu i kad sam ga izvadio iz vrečice one piaggio več je lager bi u ku***. Sad kad češ otvoriti rastavi sve i zamijeni sve ležajeve skf-ovim ili faq-ovim jer sam isto definitivno siguran da imaš korejske lagere unutra... eto toliko od piaggio grupacije o kvaliteti.

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #12 : 09 Srpanj, 2008, 17:07:38 »
eh koliko dodje tih lagera unutra i kako rastavit taj zadnji dio ??koje su dimenzije lagera ?i jel samo lagere treba promijenit ili ima i semeringa ?? lupam jer nikad nisam rastavljo niti vidio rastevljen taj dio... mozes li mi ko to reci :D
« Zadnja izmjena: 09 Srpanj, 2008, 17:09:59 Rossi »
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
« Odgovori #13 : 09 Srpanj, 2008, 18:14:56 »
ako se ne klima kotač bezveze ćeš mjenjat
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 09 Srpanj, 2008, 18:36:24 »
klima se pola milimetra lijevo desno ali nema do cega drugog bit...gledo ulje ok je sve...skido celjust onu kocionu isto se cuje ...
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #15 : 09 Srpanj, 2008, 18:49:08 »
nego sta niko nezna objasnit kako se rastavlja ...zadnji dio gdje lezja tocka i ostatak?
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline cvele60

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Nis
  • Moj Skuter: Keeway 70
  • Moja Kaciga: taiwan helmet
  • MojSetup: S6 sport, PHBG19,+25% primar,mina CDI...
  • MojSpuh: s6 pro replica

Offline Rossi

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 10 Srpanj, 2008, 09:24:01 »
hvala puno cvale ....
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline cvele60

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Nis
  • Moj Skuter: Keeway 70
  • Moja Kaciga: taiwan helmet
  • MojSetup: S6 sport, PHBG19,+25% primar,mina CDI...
  • MojSpuh: s6 pro replica
« Odgovori #18 : 10 Srpanj, 2008, 11:21:47 »
Tu smo za pomoc-ako znamo :icon_thumright:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #19 : 10 Srpanj, 2008, 12:27:21 »
klima se pola milimetra lijevo desno ali nema do cega drugog bit...gledo ulje ok je sve...skido celjust onu kocionu isto se cuje ...
na svim skuterima koje sam vozio, to se cuje, i ima svaki milimetar hoda lijevo desno, po meni to je normalno, jel  se cuje kao da struze od nesto?
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta