ovako..posto sam primjetio da mi je na runneru skocila bez razloga potrosnja za nekih litar litar i po vise...znao sam daje vrijeme da karb ide na ciscenje ,zajedno sa filterom zraka ...otvorio sam karb ,unutra na svakom mogucem rubu se nakupilo crno i ima i pjeska ma zalosno gledat kakvo je ovo nase gorivo ..jos nikad ne vozim na rezervi skoro...i ajde reko usput promijenim karike ..tu sam imo manji problema jer mi je prodavac u piaggio centru dao karike sa greskom fabrickom...na jednom dijelu je karika tanja tj a na jednom deblja i uopste nema oni kao izbocina gdje se karike spajaju..a zapakovane su bile pise gilera runner,piaggio vak nak 50 ccm sve ok ...i odem do njega zamjenim da mi druge koje su ok ..psotavim to sve...pokusam upalit motor kad sam sve sastavio ,nece...natrpam papira u airbox ondje i zavrnem zrak skroz ...upali od prve ali nema kad dam gas motor uopste ne prima gas...skinem iglu sa karba i dam gas sve ok ..pogledam onu plastiku oko igle i vidim da je na jednom dijelu ..neznam ni sam kako ..iskrivljena i zapinjala je ..ispravim je lijepo i vratim iglu i sve i super .ima i gasa i sve ...ok...eh sda problem koji nisam rijesio....sjeo na motor i reko ajde na parking cu ga parkirat pa odo se kuci istusirat pa cu se onda malo vozat....i kako je ulaz od parkinga nizbrdo...ugasim skuter i spustim se onak i cujem da nesto kao drobi u zadnjem dijelu..nije da trobi nego neki zvuk ...kao kad pogusavate izgovorit brzo 2 slova (TK).....sidjem sa skutera i guram ga naprijed nazad ne cuje se ...dignem ga na centralnu nogaru dam gas slusam sve ok ...ali zato kad npr naslonim se na zadnji dio skutera tj na sjediste i guram ga naprijed nazad cuje se taj zvuk....bas negdje nazad gdje disk,prenos i to...skido sam deklo i okreto onak rukom osovinu zadnju nista..ne cuje se ...samo kad je skuter pod opterecenjem malim cuje se to,i jos sam gledo ni jedan dio ne zapinje nigdje nista da bi proizvodilo taj zvuk....sto je najgore...kad sam zadnji put vozo skuter prije 4 dana ...toga nije bilo jer ga stalno guram od zgrade do garaze ,jer se komsije zale .....i znam da toga nije bilo..nije mi jasno sta moze samo od sebe bit..i jos sto je + nista nisam radio tamo na tom dijelu ...da nesto nisam dobro postavio ili to..gledo sam zadnju gumu ..svi sarafi su zavrnuti do kraja ...nije ni do toga....ako iko ima kakav savjet sta da uradim ili zna sta je neka pomogne...jer me strah da se vozim ovako....da nebi sta sj#bo..pa bolje sprijecit nego lijecit
..da napomenm da mi je hitno,sorry na dugom postu ... ...hvala unaprijed..