Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi smjese, odnosno boje svječice. Moj skuter je runner 50 sp, 2006. godina. Na njemu je:
Auspuh Leo Vincie ZX, dizna 64, Malossi red sponge filter zraka, igla na 2. zubu (odozgo). Šarafić za smjesu je na malo manje od punog kruga, (4/5) Znam da je kod većine na krug i pol, ali meni na krug i pol jako sporo vraća obrtaje na ler gas, te sam zaključio da mi najoptimalnije vraća obrtaje na položaju manjem od punog kruga. Neznam zašto je to kod mene tako, ali eto, po meni je ipak relevantniji podatak ponašanje motora, odnosno spuštanje obrtaja na ler gas nego to pravilo od krug i pol. Ali buni me ipak jedna stvar. Smjesa na leru mi je dosta bogata, svječica je dosta crna. A ako odvrnem malo više šarafić, onda se presporo vraćaju obrtaji. Tako da sam odlučio slikati svječice na različitim otvorima gasa pa molim iskusne forumaše da mi napišu svoje mišljenje o mojoj smjesi.
Slika broj 1 - slikano nakon 2 minute rada na leru
Slika broj 2 - slikano nakon 700 metara konstantne vožnje na pola gasa (cca 70 km/h) gašenja motora i naglog kočenja
Slika broj 3 - slikano nakon 700 metara konstantne vožnje na ful gasu (cca 90 km/h) gašenja motora i naglog kočenja
MOLIM ISKUSNE SKUTERAŠE DA NAPIŠU SVOJE MIŠLJENJE.
Unaprijed zahvaljujem.
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]