Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera runner 50sp-teško pali zagrijan MOLIM POMOZITE

<< < (6/11) > >>

3alfa3:
Kad se mashina gasi kod davanja gasa, znaci da fali malo benge jer je smjesa presiromasna. To je normalno ako si prerano ugasio chok, ali isto tako, taj problem mora nestat kad se mashina zagrije.

Inace, svo stelanje karba se radi iskljucivo na potpuno zagrijanoj mashini.
Trik za stelanje serafica zraka je da na zagrijanoj mashini naglo zakocis i okretaji moraju najkasnije u 1 sekundi past na ler i tamo ostat zauvijek. Ako padaju prebrzo, tj. padnu odma i ispod i jedva odrzaju motor upaljenim, smjesa na leru je prebogata i serafic mora u lijevo. Ako okretaji ostanu poviseni i tek nakon par sekundi padnu na ler, smjesa je presiromasna i serafic zraka moras oktenut malo u desno da obogatis smjesu

Sent from my HTC One X

danko0907:

--- Citat: 3alfa3 - 02 Ožujak, 2013, 15:51:59 ---Kad se mashina gasi kod davanja gasa, znaci da fali malo benge jer je smjesa presiromasna. To je normalno ako si prerano ugasio chok, ali isto tako, taj problem mora nestat kad se mashina zagrije.

Inace, svo stelanje karba se radi iskljucivo na potpuno zagrijanoj mashini.
Trik za stelanje serafica zraka je da na zagrijanoj mashini naglo zakocis i okretaji moraju najkasnije u 1 sekundi past na ler i tamo ostat zauvijek. Ako padaju prebrzo, tj. padnu odma i ispod i jedva odrzaju motor upaljenim, smjesa na leru je prebogata i serafic mora u lijevo. Ako okretaji ostanu poviseni i tek nakon par sekundi padnu na ler, smjesa je presiromasna i serafic zraka moras oktenut malo u desno da obogatis smjesu

Sent from my HTC One X

--- Kraj citata ---

Baš po tom principu sam i pokušavao namjestiti taj šarafić i čini mi se da se na 1.5 krug najoptimalnije vraća na ler. I inače, nikad se ne gasi kod davanja gasa dok radi, naprotiv, odlično reagira na gas, nego samo u toj čudnoj zagonetnoj situaciji kad je motor topal, ugasim ga, i nakon minutu pokušavam upaliti, u večini slučajeva jako teško upali i jako zadimi na kratko. Nekad upali teško a ne zadimi, a nekad upali normalno ali zadimi. Nemam više ideju i inspiraciju šta bi to mogli biti. Jedino što mi još preostaje je probat kupiti novi fergazer, a nije mi baš lagano izdvojiti oko 300-400 kn. Kad bi bio siguran da ću s tim riješiti problem paljenja toplog motora, možda bih ga i kupio. Ali nebih baš to kupovao ako nisam siguran da ću s time riješiti problem. Molim vas još jednom ako imate kakvu ideju da mi pomognete.

3alfa3:
Ma nikakvo kupovanje novog karba.... Nije karb od sapuna da se potrosi.

Ako skuter potpuno zagrijan dobro vozi u svim rezimima, jedino moras naucit kako ga takvog toplog efikasno upalit. Kad to naucis, to je to.

Al pitanje iz prvog posta je bas upucivalo na dobro poznatu stvar automatskog choka - koji se aktivira prije nego se mashina potpuno ohladi kad joj treba vise benzina.

danko0907:
Da, znam, i ja bih bio najsretniji da sam sa ručnim čokom riješio taj problem. Evo na slici je čašica kakvu ja imam na svom fergazeru. I točno tamo gdje je bijela crta, tamo ja imam urezan vod, koji sigurno nije tvornički, i tu je oštečena i plastika i gumica, tako da na tom dijelu sigurno hermetički ne dihta, odnosno nije hermetički odvojeno od velike "komore"

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

3alfa3:

--- Citat: danko0907 - 02 Ožujak, 2013, 16:16:36 ---Da, znam, i ja bih bio najsretniji da sam sa ručnim čokom riješio taj problem. Evo na slici je čašica kakvu ja imam na svom fergazeru. I točno tamo gdje je bijela crta, tamo ja imam urezan vod, koji sigurno nije tvornički, i tu je oštečena i plastika i gumica, tako da na tom dijelu sigurno hermetički ne dihta, odnosno nije hermetički odvojeno od velike "komore"

--- Kraj citata ---

Taj problem bi bio onda i u voznji, a velis da je u voznji sve ok.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju