Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera runner 50sp-teško pali zagrijan MOLIM POMOZITE

(1/11) > >>

danko0907:
Pozdrav skuteraši, može jedno pitanjce? :) Imam gileru runnera 50sp 2006. godinu. Dellorto 17.5 fergazer, dizna 60, ZX auspuh, ostalo sve serijsko. E sad imam problem sa paljenjem skutera dok je topal. Ujutro dok je hladan upali iz prve bez ikakvih problema. Primjetio sam kad je motor topal i kad ga ugasim, nakon 2-3 minute stajanja jako teško upali i kad upali jako zadimi (abbnormalno puno) bijeli dim. I nakon par sekundi nakon što upali opet sve normalno. A kad se ohladi malo duže, nakon 20-ak min, kad se digne čok (pretpostavljam) pali najnormalnije i ne dimi previše kad se upali. Čok je ispravan, provjerio sam ga tako što sam ga spojio direktno na akomulator i onaj "klipić" se izvlači. Dali možda netko može pretpostaviti ovako "na pamet" o čemu bi se moglo raditi? I da napomenem, to se ne dešava baš uvijek nego otprilike u 50% slučajeva.

Unaprijed zahvaljujem.

đelo:
ako misliš da ti je do čoka najbolje onda kupi ručni  :icon_thumright: i nebiš trebo imat problema više

danko0907:

--- Citat: đelo - 01 Ožujak, 2013, 23:58:42 ---ako misliš da ti je do čoka najbolje onda kupi ručni  :icon_thumright: i nebiš trebo imat problema više

--- Kraj citata ---

Nismo se razumjeli, čok sam provjerio, ispravan je, diže se iglica. Samo sam skužio da kad se ohladi motor da onda normalno upali. A kad je topao, što se tiče vožnje, radi potpuno normalno, ler gas je potpuno normalan, ali kad ga ugasim na neko kraće vrijeme (2-3 minute) Kad ga ponovo upalim, upali malo teže i kad upali jako zadimi iz auspuha (bijeli dim) Ponekad upali i potpuno normalno, ali opet je dim prisutan -.- Samo 2-3 sekunde nakon što je upalio, nakon toga sve normalno. Meni je pala na pamet ideja da pošto je trenutno vani hladno, a auspuh vruć, moguće da se kondenzacijom "napravi" voda, vlaga u auspuhu i zbog toga zadimi samo kratko nakon paljenja. Napominjem još jednom da ujutro kad je potpuno hladan upali najnormalnije i ne dimi previše. Odnosno dimi u granicama normale.

Ali svejedno hvala na odgovoru :)

Ako ima netko još neku ideju što bi to moglo biti, molim da pomogne :)

Grale:
Bijeli dim je valjda od kondenzata kak si i sam rekel.
A što se paljenja tiče, pali ga s malo gasa dok je zagrijan i nebi trebalo bit problema.

danko0907:

--- Citat: Grale - 02 Ožujak, 2013, 00:07:35 ---Bijeli dim je valjda od kondenzata kak si i sam rekel.
A što se paljenja tiče, pali ga s malo gasa dok je zagrijan i nebi trebalo bit problema.

--- Kraj citata ---

Pokušavao sam i s malo gasa, ali nekad neće ni sa malo gasa, ni sa puno. Doduše, nije se nijednom desilo da nikako nije upalio, nego treba ga paliti jedno minutu dvije na kurblu dok ne "uhvati" i nakon toga sačekati par sekundi i onda krene raditi normalno. Nakon težeg paljenja kod davanja gasa u prvih 3-4 sekunde se odmah ugasi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju