Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Gilera runner 50sp-teško pali zagrijan MOLIM POMOZITE

<< < (5/11) > >>

3alfa3:

--- Citat: danko0907 - 02 Ožujak, 2013, 15:07:58 ---
--- Citat: Grale - 02 Ožujak, 2013, 14:51:26 ---Bez čoka?
Probaj se poigrat šarafićem za smjesu,možda pomogne...

--- Kraj citata ---

Da, bez čoka. A pokušavao sam i to, neznam na koliko da ga stavim. Trenutno mi je odvijen za 1,5 krug (puni) Najviše me zbunjuje što se to nekad dešava, a nekad ne. Neznam više na šta bi pomislio -.-

--- Kraj citata ---

1,5 kruga (puna) otvoren je odprilike serijski. Zatvori za pola kruga pa vidi kaj ce bit. Zapravo, daj si par dana pa zatvaraj serafic za 1/4 kruga svaki dan i prati stanje. Ispod pola kruga ne treba ic.

Da li je problem samo kod paljenja (zato jer trebas dat malo gasa) ili ti se i nakon paljenja skuter ugasi kad oduzmes gas? Ako je ovo prvo, onda je sve ok, ali ako je ovo drugo, trebas serafic zraka malo u desno

Sent from my HTC One X

[R]UNNE[R]:
.

danko0907:
Kad sam rastavljao fergazer primjetio sam da na onoj plastičnoj čašici ima (ako se dobro sjećam) 3 "komore" koje su zasebno odvojene gumicom. Odnosno, trebale bi dihtati svaka za sebe, a ja sam primjetio da između te jedne male "komore" i one najveće ima jedan vod urezan koji nije tvornički nego izgleda kao da ga je netko nehotično napravio ako je vraćao čašicu, na tom mjestu je ostao neki "uljez" i prilikom zašarafljivanja je ostao taj "ožiljak". Odnosno na tom mjestu ne dihta (nije hermetički odvojen od glavne-velike komore) Pa neznam dali je moguće da dok je motor ugašen da kroz to prolazi gorivo i nešta se dešava što nebi trebalo. Pokušat ću naći sliku pa ću vam probati objasniti na što mislim.

3alfa3:
Nije u casici problem

Sent from my HTC One X

danko0907:

--- Citat: 3alfa3 - 02 Ožujak, 2013, 15:23:28 ---
--- Citat: danko0907 - 02 Ožujak, 2013, 15:07:58 ---
--- Citat: Grale - 02 Ožujak, 2013, 14:51:26 ---Bez čoka?
Probaj se poigrat šarafićem za smjesu,možda pomogne...

--- Kraj citata ---

Da, bez čoka. A pokušavao sam i to, neznam na koliko da ga stavim. Trenutno mi je odvijen za 1,5 krug (puni) Najviše me zbunjuje što se to nekad dešava, a nekad ne. Neznam više na šta bi pomislio -.-

--- Kraj citata ---

1,5 kruga (puna) otvoren je odprilike serijski. Zatvori za pola kruga pa vidi kaj ce bit. Zapravo, daj si par dana pa zatvaraj serafic za 1/4 kruga svaki dan i prati stanje. Ispod pola kruga ne treba ic.

Da li je problem samo kod paljenja (zato jer trebas dat malo gasa) ili ti se i nakon paljenja skuter ugasi kad oduzmes gas? Ako je ovo prvo, onda je sve ok, ali ako je ovo drugo, trebas serafic zraka malo u desno

Sent from my HTC One X

--- Kraj citata ---

Da, problem je samo kod paljenja, i kad neće upaliti neće ni bez gasa, ni sa malo gasa ni sa punim gasom. I nakon dosta kurbalanja kad upali, ne smijem ni pipnuti gas (jer se odmah ugasi) nego sačekati koju sekundu da odradi tako u leru (pri tome se još 2-3 puta sam ugasi) i nakon par sekudni, najnormalnije prima gas i ide potpuno normalno. Samo što nekad kod paljenja jako zadimi, a nekad ne. Sa tim šarafićem sam se dosta igrao i ako ga smanjim za 1/4 od 1.5 puna kruga ili povećam, imam osjećaj da mi se dosta sporije spušta ler gas. Pa sam predpostavio da mi na 1.5 puni krug najbolje radi. Kad sam stavio zx-a (odnosno kupio sam ga sa zx-om) stavio sam veću diznu-60 (bila je 53 pa mi se motor "gušio" prilikom davanja ful gasa) i nakon mijenjanja dizne taj problem je nestao. Također, limić na usisu sam namjerno ostavio jer mislim da nije tako velika dizna da bih ga micao.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju