Tehnički kutak > Tuning skutera

spuštanje glave na minarelli LC cilindru i poliranje glave???

<< < (3/5) > >>

Iwo SR Tuono:
zasto se glupirate sa glavama to mi nije jasno, na serijskom minarelli cilindru se treba ispuh isturpijat u krug prema auspuhu, popravit malo kanali i odozgo ga skinut na 0,6 -0,8squish, ustelat karb, zxa stavit i to je to otprilike, ove sve ostale kemije ne drze vodu

dino73n:
Cudi me da niko nije predlozio opciju koja ujedno daje i najbolje rezultate,kratko i jasno samo izvadis dihtung ispod cilindra i dobijes to sto zelis. Znaci umjesto dihtunga stavis dihtmasu(silikon) i dobices manji squish a samim time i vise snage,kako se citav cilindar spustio nize dobices i bolji moment jer su se izduvni i usisni kanali zatvorili za par stepeni u proracunu ciklusa usisavanja/izuvavanja tako da je snaga sisla na nize obrtaje.

Razultat ovog poduhvata je dosta jaci skuter,startniji i odzivniji na gas i bolji u medjuubrzanjima ALI ono sto ti se nece svidjeti sporiji 3 do 5 km/h u maksimalnoj brzini.

Rox-Rab:
dino dal to vrijedi i za kit?

nomad:

--- Citat: dino73n - 16 Travanj, 2013, 16:17:54 ---Cudi me da niko nije predlozio opciju koja ujedno daje i najbolje rezultate,kratko i jasno samo izvadis dihtung ispod cilindra i dobijes to sto zelis. Znaci umjesto dihtunga stavis dihtmasu(silikon) i dobices manji squish a samim time i vise snage,kako se citav cilindar spustio nize dobices i bolji moment jer su se izduvni i usisni kanali zatvorili za par stepeni u proracunu ciklusa usisavanja/izuvavanja tako da je snaga sisla na nize obrtaje.

Razultat ovog poduhvata je dosta jaci skuter,startniji i odzivniji na gas i bolji u medjuubrzanjima ALI ono sto ti se nece svidjeti sporiji 3 do 5 km/h u maksimalnoj brzini.

--- Kraj citata ---

:icon_thumright: isprobano, i osjeti se razlika, uz to sam jos skidao i celo cilindra ali sasvim malo, ne sijecam se vise koliko i poturpijat ispuh.
i ide mali ko blesav. al i trosi benge vise.

dino73n:

--- Citat: Rox-Rab - 16 Travanj, 2013, 21:44:52 ---dino dal to vrijedi i za kit?

--- Kraj citata ---

Naravno da vrijedi ali kako nabrojah sva ta poboljsanja tu je i to neizbjezno gubljenje tih par km/h krajnje brzine. Jer jasno je da osim  dobijene kompresije gubimo na otvorenosti prelivnih kanala i izduva,to povecava snagu na nizim obrtajima al smanjuje sveukupne maksimalne obrtaje masine.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju