Općenito > Maxiskuteri
filter zraka aprilia leonardo 150
elfuego:
samo ideje dobivam gledavsi ga ali posto bi ga moro kod majstora vozat stalno jer ne znam sam to radit ni necu :happy6: samo opusteno i gas :glasses9:
svbeljan:
ako imaš vremena i garažu, kupiš set gedora, ključeva i šarafcigera za početak i pomalo sam učiš :drunken_smilie:
ApriliaIT:
Ja nisam nista dirao na svom osim standarne promjene ulje,kociono ulje,fiilter ulja,filter zraka,plocice,filter goriva i to :D
ApriliaIT:
E jel komplikovano promjenit ulje u suspenziji posto je i meni mekano kad zakocim naglo cuje se udarac dodje amortizer do kraja!Mozes mi objasnit koje ulje stavit u suspenziju i kako.
svbeljan:
pa i nije baš komplicirano. najteži dio je skidanje prednjeg kotača :icon_biggrin:
zatim skineš vilice koje su u trokut učvršćene sa 2 šarafa.
staviš gornji dio vilice u škrip(onaj kromirani) s tim da ga staviš u neku krpu da se ne izgrebe, te gurneš unutra metalni čep s čije druge strane je opruga koja ga gura prema tebi.
izvadiš osigurač i čep, oprugu i ostale gluposti izvučeš van i izliješ ulje.
zatim odšarafiš imbus koji se nalazi s druge strane vilice držeći unutra kontru da ti se ne okreće(shvatit ćeš kad kreneš radit)
odvojiš ta 2 dijela vilice i izvadiš semering. dimenzija je 35x48x11mm
staviš novi semering, sklopiš sve obrnutim redosljedom i naliješ 0,148l ulja u svaki štap. zabiješ nazad čep, staviš osigurač i to je to.
što je gušće ulje, to će tvrđi biti. serijski je 5w, ali ja sam stavio 15w i zadovoljan sam.
podlošku pod oprugu još nisam probao, ali hoću čim zatopli
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju