Općenito > Maxiskuteri
filter zraka aprilia leonardo 150
ApriliaIT:
--- Citat: svbeljan - 08 Veljača, 2013, 00:45:39 ---pa i nije baš komplicirano. najteži dio je skidanje prednjeg kotača :icon_biggrin:
zatim skineš vilice koje su u trokut učvršćene sa 2 šarafa.
staviš gornji dio vilice u škrip(onaj kromirani) s tim da ga staviš u neku krpu da se ne izgrebe, te gurneš unutra metalni čep s čije druge strane je opruga koja ga gura prema tebi.
izvadiš osigurač i čep, oprugu i ostale gluposti izvučeš van i izliješ ulje.
zatim odšarafiš imbus koji se nalazi s druge strane vilice držeći unutra kontru da ti se ne okreće(shvatit ćeš kad kreneš radit)
odvojiš ta 2 dijela vilice i izvadiš semering. dimenzija je 35x48x11mm
staviš novi semering, sklopiš sve obrnutim redosljedom i naliješ 0,148l ulja u svaki štap. zabiješ nazad čep, staviš osigurač i to je to.
što je gušće ulje, to će tvrđi biti. serijski je 5w, ali ja sam stavio 15w i zadovoljan sam.
podlošku pod oprugu još nisam probao, ali hoću čim zatopli
--- Kraj citata ---
E znas li ti ista o prici da se vise ne prave novi dijelovi za leonarda?Tipa plastike zmigavci stopke i sve to.
svbeljan:
a i da prave, rijetko ko si ih može priuštiti :dontknow:
ne vjerujem da je ispod 500kn bilokoja plastika
ApriliaIT:
Trudicu se da ne slomim bilo koju plastiku :dontknow: u protivnom skupljat pare za novu plastiku danima i danima :dontknow:
ApriliaIT:
.
elfuego:
--- Citat: svbeljan - 08 Veljača, 2013, 00:24:01 ---ako imaš vremena i garažu, kupiš set gedora, ključeva i šarafcigera za početak i pomalo sam učiš :drunken_smilie:
--- Kraj citata ---
imam ja to sve kod kuce, igro sam se na po biciklima prije ali nisam preeeevise nista, a po masini takoder nisam nista prcko previse.. a sad imam vremena jedino preko ljeta kad sam kuci, ali ima uvijek ispita pa je gusto :toothy9:
leonardo se presto proizvodit ali valjda imaju dijelova na lageru ;D motor je pun plastike koja je skupa ja sam mjenjo jednu cijelu stranu, tj brat :) ne sjecam se cifre ali znam da je bilo previse...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju