Društveni kutak > Susreti, putovanja, putopisi..
Prvo putovanje na more sa skuterom.
Grale:
Evo ti link putopisa
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,78679.msg1029322.html#msg1029322
zvonkec_92:
--- Citat: ApriliaIT - 03 Veljača, 2013, 21:31:19 ---Pozz ljudi evo moram se i ja pohvaliti na dobitku aprilije leonarda poslje voznje kineza oko 10 hiljada kilometara.Imam 17godina i sada sam krenuo da polazem za vozacku do 125ccm.Nego da predjem na stvar prije kada sam imao kineza lifana s-ray 50cc isao sam sa njim iz Sarajeva do konjica i nazad bez problema!Uvjek sam vise furao putovanje na skuteru,normalnu voznju nego neko divljanje i dokazivanje po gradu.Sada imam apriliu leonardo 125 i siguran sam sto posto da ona moze izdrzat put oko 290km bez problema i nazad uz odmor od par dana..Tamo bi ostao na vikendici sa roditeljima par dana jer ce oni prije doc i rikverc opet Sarajevo.Sta trebam ponijeti od opreme za put i sta mi savjetujete na sta da obratim paznju u toku te avanture koja ce se desiti u junu kada zavrsi skola!Pozdrav :hello:
--- Kraj citata ---
ako sam ja te kilometre sa kinezom napravio onda možeš i ti sa Leonardom, to su nikakvi kilometri i netreba ti nikakva specialna oprema od alata, meni je uvjek ispod sica rezervni remen i alat za to promjenit, osim toga ni ništa drugo netreba gdje god da kreneš, možda pol kile kruva neku salamu i flašu coca-cole i toje to :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
kurbla001:
--- Citat: zvonkec_92 - 04 Veljača, 2013, 23:14:06 ---
--- Citat: ApriliaIT - 03 Veljača, 2013, 21:31:19 ---Pozz ljudi evo moram se i ja pohvaliti na dobitku aprilije leonarda poslje voznje kineza oko 10 hiljada kilometara.Imam 17godina i sada sam krenuo da polazem za vozacku do 125ccm.Nego da predjem na stvar prije kada sam imao kineza lifana s-ray 50cc isao sam sa njim iz Sarajeva do konjica i nazad bez problema!Uvjek sam vise furao putovanje na skuteru,normalnu voznju nego neko divljanje i dokazivanje po gradu.Sada imam apriliu leonardo 125 i siguran sam sto posto da ona moze izdrzat put oko 290km bez problema i nazad uz odmor od par dana..Tamo bi ostao na vikendici sa roditeljima par dana jer ce oni prije doc i rikverc opet Sarajevo.Sta trebam ponijeti od opreme za put i sta mi savjetujete na sta da obratim paznju u toku te avanture koja ce se desiti u junu kada zavrsi skola!Pozdrav :hello:
--- Kraj citata ---
ako sam ja te kilometre sa kinezom napravio onda možeš i ti sa Leonardom, to su nikakvi kilometri i netreba ti nikakva specialna oprema od alata, meni je uvjek ispod sica rezervni remen i alat za to promjenit, osim toga ni ništa drugo netreba gdje god da kreneš, možda pol kile kruva neku salamu i flašu coca-cole i toje to :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
ja dok sam išao na more, poneo sam jedan kanister od 3l da imam u gepeku, jeer rutom kojom sam išao mi je trebalo......
od alata nisam poneo ama baš ništa, imao sam rolu papira wc, bocu soka, sendvič i dobru volju....
kući sam nalio pun tank na crpki, pun tank ulja, obavio malu kontrolu makine, i pošto je sve bilo u redu, krenuo sam u 12:00 i stigao na more u 18:15 354km sa dva stajanja.....
ApriliaIT:
--- Citat: Marko8 - 04 Veljača, 2013, 21:59:11 ---Napraviš redoviti servis, natočiš gorivo i voziš, nema njemu šta biti, može biti jedino tebi da si umoran ili da ti otpadnu leđa, ja planiram turu od 3500 km za ljeto sa skuterom od 50ccm i ne sekiram se ni malo, a nositi ću rezervnu svijećicu i pjenu za gumu :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
Marko ja bi rado isao sa vama na tu turu (ako bi me primili u ekipu) ali imam 17god i mislim da je prevelik rizik jer ce se roditelji sekirat i to.Da sam punoljetan isao bi..
Marko8:
Eh da, ako ništa, nećemo se ljutiti ako složiš ćevape u Sarajevu, tamo ćemo noćiti i uputiš nas gdje ima povoljno pristojan apartman, može o tome dalje u onoj temi da ovdje ne kvarimo čovjeku temu :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju