razmisljao sam izmedu power pure sc , battlax i dunlop scootsmart , 10e razlike izmedu miselina i ostale 2. Meni je bila top ta guma al mozda bi uzeo ove druge ako si bolje. Sta da radim
Zasto svi kod odabira guma misle da su jedne bolje druge losije? Ako nije bas velika razlika u kvaliteti, nekome ce STVARNO jedne biti bolje u odnosu na drugog kojem ce druge biti bolje. Primjer je na motorima u mom slucaju Dunlop Sportsmart(1 i 2) i Metzeler M7RR - gume iste namjene, iste trajnosti, iste generacije. M7RR su mi osobno osjetno bolje
Moja filozofija je da treba naci gume koje ti odgovaraju (potebno je dosta km da ih upoznas u dusu u raznim uvjetima). Kad ih nadjes, drzi ih se dok god se proizvode.
Da ne pricam napamet, reci cu da sam na motoru odvozio preko 10setova Michelin PP guma koje su vec na trzistu valjda 15 godina. Zadnjih par godina sm probao modernije gume (iste klase i namjene), naravno, bolje su u vecini slucajeva, ali, da li to meni treba? Recimo, najbolje sam se snasao sa Metzeler M7RR. Ali, skoro 2000kn je set, a Michelin PP je oko 1100-1200kn po setu. OK, M7RR mi vise odgovaraju, ali realno, PP znam u dusu i nikad me nisu iznevjerile.
Sorry kaj sam oduzio, al eto, da sebi jos jednom potvrdim da su mi PP OK
*
a i ekperimentirat je OK. Samo, to kosta. Na skuterima i ne toliko, ali na motorima gdje je prosjecna cijena seta oko 2000kn za gume zadnje generacije, uf......
**
radje bi na cjelodnevni djir od 600tinjak km isao na Michelin PP koje kostaju 1100kn nego na nekoj gumi najnovije generacije. Zasto? JEr od PP znam sto mogu ocekivat, a ove nove s kojima nemam iskustva bi istrazivao gdje im je granica. A to zna bit bolno i skupo