ekipa pomagajteeeeeeeee
Zem ti mene baksuza..........fino vrijeme za vozanje a meni skut pravi probleme !!!
Da krenem od pocetka da nebi imali pogresnih tumacenja ili pretpostavki:
Prije nekih 20 dana izvezem skut vani da malo odradi i odem do jednog kolege i sve uredno vratim se kuci.....
Skut ostavim u dvoristu nekih 2-3 sata i krenem ga vratiti u garazu na zimski san kad evo problema
upali od prve i ja DAM GAS a on se UGASI,probam upaliti a on samo vergla u prazno i nista-i tako 2-3 puta-konacno upali super prima gas i krenem 2 metra a on opet crkne-upalim i bez ikakvih smetnji odvezem ga u garazu odradi minutu i ugasim !
Ajde kontam mozda je prelio ili sta vec pa je to progutao,
Prije 3 dana izvezem vani i idem upaliti a on ni da se nakaslje-samo vergla u prazno !!!
Izvadim svjecicu malo ocistim (bila je masna i naslaga kao u prici) stavim i upalim bez problema,ali cim dam gas on se ugasi-stavim m u svjecku od motorne pile cisto da probam i skut pali i prima gas bez problema-radi kao doksa na 1100-1200 okretaja !!!
Ok to je to-odem i kupim novu svjecicu(da bi u medjuvremenu moj stari drkao po saraficu od smjese-za koji sam mu naglasio da ga ne dira) i ubacim je unutra,upali i kao mali harley tup tup tup tup 1100-1200 okretaja-ja po gasu i ide-ok sretan kao jelkica idem ja malo zujati-stanem nakon 4-5 km kad upsssssss
mali se ugasi-probamu upaliti-nema sanse-ajde dobro-nisam nasao svjecicu te vrijednosti,mozda ga to jebe pa kad se zagrije pravi probleme,popijem kavicu s ekipom i idem kuci-i pali od prve bez ikakvih problema,prima gas odlicno,kod kuce u dvoristu opet gasenje,ali sad.....
Upali i ode na 4500-5000 okretaja,pa onda padne na 1000 i pred samo gasenje opet sam da gas i ode na 5000 i stalno tako dok konacno ne crkne skroz,upalim i opet sve ispocetka 1000-5000-1000-5000......
Kupim jos jednu svjecicu ali sad jos jacu od one koja je bila u njemu (prve) takodjer NGK-sve 5 skut ide kao lud dok se ne zagrije i opet isti usrani simptomi !!!
Pokusavao sam otkopcati i prikopcati čok dok radi ali se bas nista ne desava,potpuno svejedno !!!
Nigdje ne vuce zrak-ali buduci da nisam znao koliko i u koju stranu je stari okretao vijak smjese-ja sam to zavrnuo do kraja pa odvrnuo 2-3 kruga (uglavnom opet na onu crticu koju su zafarbali kad je ustelan u servisu-i probao ali je svjecica bila bijela kad sam je izvadio ajd dobro,odvrnem jos jedan krug ali se nista ne mjenja na svjecici,dodam jos jedan i opet nista !!!
Pitanje je zasto se gasi kad je vruc,i sam sebi daje i oduzima gas !!!
A drugo zasto ne reagira kad promijenim smjesu !!!