Dok ova kiša lije i ne dopušta mi da razradim kit, evo malo poboljšanja/unapređenja našeg r50...pardon r70x
.
Nije nešto jako bitno, ali veseli.
Dakle, budući da ste kao i ja žrtve ugradnje generičkih dijelova na skuter, onda mora da vam nogari za suvozača u izvučenom položaju stoje otprilike ovako:
Tako su barem kod mene stajali s obje strane kada bi do kraja bili izvučeni, ali to mi nije predstavljalo neki problem. Sve dok nije žena bacila kritiku da su mi do sada uvijek stajali "ravno" a sada mi na skuteru odjednom stoje "ukrivo" te da su joj nekak nesigurni. Budući da mi se do sada nije događalo da mi ne stoje ravno kad je trebalo
, to je bio veliki udarac za moju osobnost, pa sam se odlučio jednostavnim kirurškim zahvatom riješiti te anomalije.
Nakon što se skine nogar (izvući osigurač i klin koji ga drži,pazite kod skidanja nogara da ne uzgubite kuglicu i oprugu koje su unutra) lijepo pobrusite fleksericom ovo područje koje je označeno strelicom. Tu ima viška materijala koji zapinje unutar nosača i priječi mu da se otvori do kraja. Pri tome je poželjno više puta isprobati jeste li skinuli dovoljno materijala da nogar dolazi u željeni položaj.
Nakon toga trebao bi stajati nekako ovako, na slici se vidi razlika između originalnog lijevog "prije" i desnog "poslije" zahvata.
Nakon 15-tak minuta posla oba nogara izvlače se do pod 90 stupnjeva u odnosu na uzdužnu os skutera, a bolja polovica se sada u vožnji ponovno osjeća sigurno i zadovoljno.