Općenito > Propisi
200cc pod tabelu od 50cc
danc00:
--- Citat: ivano_007 - 08 Prosinac, 2012, 14:01:53 ---
--- Citat: danc00 - 08 Prosinac, 2012, 02:56:44 ---Kad sa 50ccm ideš preko 50km/h plačaš kaznu zbog tog jer ti moped ide više nego je dozvoljeno za mopede do 49ccm. A ako bi te ulovili sa 200ccm mašinom, riskiraš kaznu i to što nemaš A kategoriju, jer tad upravljaš motociklom, a ne mopednom :dontknow: Barem bi te ja tak kaznil :toothy12: Eto zato je to preslagivanje kažnjivo...a sad kolko se policajac razme i kolko ima volje utjerivat pravdu ja ne znam...ali u prekršaju si totalno.
--- Kraj citata ---
Sve si rekao sa ovom rečenicom. Ti bi kaznio al tako to ne ide..I samo da priupitam još dva pitanja dakle prijatelj mi ima od Baotiana 125ccm mašinu na malim tablicama i ide mu po GPS-u skuter 85-90 dok sa druge strane drugi frend ima naturpijan Kymco People 50 ccm i ide mu po GPS-u 95 km/h pa mi objasni zašto bi ovaj prvi bio u većem prekršaju nego li ovaj drugi ? I drugo pitanje je koja je procedura utvrđivanja koju mašinu imaš unutar skutera ? Hoće li ti to policajac na licu mista šarafit motor i vadit klip i cilindar ili..?!
--- Kraj citata ---
Evo Štef ti je rekel, kaj je i istina, ak je neki nadobudan policeoficir može poslat na vještačenje ili oni sa tehničkoga, jer velim nisu ni svi oni glupi da ne bi skužili tak neke očite razlike...
Baš to hoću reći...jel tak nekaj vrijedno truda :dontknow: Jer nismo više kak smo bili prije 10-15g. kad si mogel vozit bez kacige i sa motorima kakve si htel a da prođeš samo sa opomenom, danas ti spiče takvu kaznu da se smrzneš, pa onda skužiš da ti je bilo jeftinije položit vozački i vozit se ko čovek. Po ljeti sam se dosta vozil po Zagrebu recimo a o Zagorju da ne govorim, i brat-bratu konrola ima kolko hoćeš...tak da jednom u godini ak si često na cesti sigurno je da ćeš naletit na neku od kontrola.
igor.sb:
--- Citat: danc00 - 08 Prosinac, 2012, 12:01:25 ---
--- Citat: igor.sb - 08 Prosinac, 2012, 03:29:10 ---
--- Citat: danc00 - 08 Prosinac, 2012, 02:56:44 ---Kad sa 50ccm ideš preko 50km/h plačaš kaznu zbog tog jer ti moped ide više nego je dozvoljeno za mopede do 49ccm. A ako bi te ulovili sa 200ccm mašinom, riskiraš kaznu i to što nemaš A kategoriju, jer tad upravljaš motociklom, a ne mopednom
--- Kraj citata ---
glupost na kvadrat, upravljas onim sto pise u papirima
kaznu za kategoriju ne mozes dobiti, jer bi pisalo taj i taj upravljao mopedom npr. gilera runner 50 registracijskih oznaka ta i ta, za koju nema odgovarajucu kategoriju
:laughing6: :laughing6:
a ove price, meni rekao policajac to i to, dozivio sam to njihovo to i to na vandrednom tehnickom, da bi nakraju ispalo da kazna od 500kn nikad nije stigla, jedinu stvar koju je trebao ispuniti (prekrsajni nalog) nije napravio kak spada, a bio je najpametniji tamo zajedno sa svima radnicima teh. stanice ::)
--- Kraj citata ---
Vaou šta si pametan Igor, a da citiraš do kraja i sam bi videl kaj sam napisal baš pored toga di je kraj tvog citata...di piše da je to po zakonu ili da tak rade policajci, zato nemoj govorit da je neke glupost, tj tuđe mišljenje jer tim vrijeđaš a da rezimiramo vrijeđanje je zabranjeno na forumu, barem bi ti to trebal znati.
@Domba- ja sam mislil na zvuk mašine kao specifičan zvuk za 4T a ne na razinu buke :icon_thumright:
No nebitno, iskreno meni to nema smisla, a ako neko ima volje nek to radi, ali bez veze mu nema prolaza na tehničkome, mada i sa vezom ja ne znam koji savjestan čovjek bi ga pustil, ma da mi je i brat ne bi ga pustil na tehničkome da stavi na 50ccm skuter 200ccm mašinu, pa nismo na divljem zapadu!
--- Kraj citata ---
zaboravi taj svoj post, imas postove prije di zelenooki pise gluposti a ti potvrdujes :dontknow:
--- Citat: danc00 - 07 Prosinac, 2012, 23:03:03 ---Baš tak, ne isplati se s tim jebat, kazne su danas ogromne, i kad realno pogledaš vozačka ti je najjeftinije rješenje, pital sam pandura i reko je od 5-15K je kazna za nemanje kategorije, a sad si ti računaj koju bi ti kaznu dobil da te ulovi sa 200ccm mašinom na malom tablicom kako juriš preko 50km/h...kredit bi moro dizat da platiš kaznu.
Položi vozački, kupi neki stariji 4T skuter i vozi se ko čovek bez blokada, bez da gledaš iza sebe i najvažnije bez straha....
Kak bi rekel nisam tolko bogat da kupujem jeftino, tak i to jeftino te na kraju izađe skuplje :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
2 stef, motor smiju dirati tek po nalogu suda, u slucaju da prouzrocis prometnu nesrecu, ovako cist sumnjam da ce se netko zajebavat zbog klinca na nekom skuteru, jebi ga reagira se tek kad napravis sranje
2 *JOHNSON* da 2007 su me/nas copili
steeef:
prije buš naletel na pištolj ili presretač nego na rutinsku kontrolu,o tome ni ne govorim..
govorim o brzini,ako te snimi na 50cc skuteru preko 50 na sat,moreš kliknut blokadu i delat se glup al ako te snimi 90 100 sa malom tablicom a imaš gore vxr ili sp mašinu e onda se nemreš delat glup jer ga nemreš blokirat..pa si onda fasoval.
ima mladih policajaca koi znaju više i koi su više aktivniji zbog dokazivanja napredovanja i neki od njih sigurno imaju skutere,ima i policija skutere pa onaj koi ga vozi zna bar da je gore 4t ili 2t mašina i bla bla blaaa..ima onih koi bu skužil da je veća mašina ima onih koi nebu ni posumnjal nikad i toe to.
pa ako skuži da mašina nije odgovarajuća il nešt sumnjivo more ga pljenit.
kod nas se još to tolko ne provodi..
danc00:
--- Citat: igor.sb - 08 Prosinac, 2012, 15:05:15 ---
--- Citat: danc00 - 08 Prosinac, 2012, 12:01:25 ---
--- Citat: igor.sb - 08 Prosinac, 2012, 03:29:10 ---
--- Citat: danc00 - 08 Prosinac, 2012, 02:56:44 ---Kad sa 50ccm ideš preko 50km/h plačaš kaznu zbog tog jer ti moped ide više nego je dozvoljeno za mopede do 49ccm. A ako bi te ulovili sa 200ccm mašinom, riskiraš kaznu i to što nemaš A kategoriju, jer tad upravljaš motociklom, a ne mopednom
--- Kraj citata ---
glupost na kvadrat, upravljas onim sto pise u papirima
kaznu za kategoriju ne mozes dobiti, jer bi pisalo taj i taj upravljao mopedom npr. gilera runner 50 registracijskih oznaka ta i ta, za koju nema odgovarajucu kategoriju
:laughing6: :laughing6:
a ove price, meni rekao policajac to i to, dozivio sam to njihovo to i to na vandrednom tehnickom, da bi nakraju ispalo da kazna od 500kn nikad nije stigla, jedinu stvar koju je trebao ispuniti (prekrsajni nalog) nije napravio kak spada, a bio je najpametniji tamo zajedno sa svima radnicima teh. stanice ::)
--- Kraj citata ---
Vaou šta si pametan Igor, a da citiraš do kraja i sam bi videl kaj sam napisal baš pored toga di je kraj tvog citata...di piše da je to po zakonu ili da tak rade policajci, zato nemoj govorit da je neke glupost, tj tuđe mišljenje jer tim vrijeđaš a da rezimiramo vrijeđanje je zabranjeno na forumu, barem bi ti to trebal znati.
@Domba- ja sam mislil na zvuk mašine kao specifičan zvuk za 4T a ne na razinu buke :icon_thumright:
No nebitno, iskreno meni to nema smisla, a ako neko ima volje nek to radi, ali bez veze mu nema prolaza na tehničkome, mada i sa vezom ja ne znam koji savjestan čovjek bi ga pustil, ma da mi je i brat ne bi ga pustil na tehničkome da stavi na 50ccm skuter 200ccm mašinu, pa nismo na divljem zapadu!
--- Kraj citata ---
zaboravi taj svoj post, imas postove prije di zelenooki pise gluposti a ti potvrdujes :dontknow:
--- Citat: danc00 - 07 Prosinac, 2012, 23:03:03 ---Baš tak, ne isplati se s tim jebat, kazne su danas ogromne, i kad realno pogledaš vozačka ti je najjeftinije rješenje, pital sam pandura i reko je od 5-15K je kazna za nemanje kategorije, a sad si ti računaj koju bi ti kaznu dobil da te ulovi sa 200ccm mašinom na malom tablicom kako juriš preko 50km/h...kredit bi moro dizat da platiš kaznu.
Položi vozački, kupi neki stariji 4T skuter i vozi se ko čovek bez blokada, bez da gledaš iza sebe i najvažnije bez straha....
Kak bi rekel nisam tolko bogat da kupujem jeftino, tak i to jeftino te na kraju izađe skuplje :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
2 stef, motor smiju dirati tek po nalogu suda, u slucaju da prouzrocis prometnu nesrecu, ovako cist sumnjam da ce se netko zajebavat zbog klinca na nekom skuteru, jebi ga reagira se tek kad napravis sranje
--- Kraj citata ---
Tebi je glupost u tome kaj sam rekel "da te policija ulovi sa malom tablicom da se voziš preko 50km/h i da skuže da imaš gore 200ccm mašinu..." Naravno da buš platil paprenu kaznu, ne razmem na kaj ciljaš, iz toga se more zaključiti da ti tvrdiš da je to normalno i da se more tak vozit, a ak te ulove platil buš vanredni tehnički cca 200-300 kuna i vozi dalje, a ja onda govorim gluposti :dontknow:?!
Štef, ma na to i mislim, jer rutinska kontrola prometa ti niš nemre kad nemaju valjke kod sebe, a ne mjere brzinu...ali opet nek baci oko na skuter i kak veliš neko mlad i željan dokazivanja ti more radit kaj hoće, zapravo po zakonu kaj može!
igor.sb:
nije normalno, ne moras meni objasnjavat nista, ja sam za razliku od tebe bas i zbog vandrednog tehnickog prodao 50ccm
--- Citat: danc00 - 08 Prosinac, 2012, 15:16:46 ---Tebi je glupost u tome kaj sam rekel "da te policija ulovi sa malom tablicom da se voziš preko 50km/h i da skuže da imaš gore 200ccm mašinu..." Naravno da buš platil paprenu kaznu, ne razmem na kaj ciljaš, iz toga se more zaključiti da ti tvrdiš da je to normalno i da se more tak vozit, a ak te ulove platil buš vanredni tehnički cca 200-300 kuna i vozi dalje, a ja onda govorim gluposti :dontknow:?!
--- Kraj citata ---
trpas se u nesto a ne znas ni proceduru kako ide, nisi bio na vandrednom, kad budes onda pricaj, a ova tvoj nagadanja i osobna misljenja nemaju smisla :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju