Imam problem s curinim psom. Naime pas je mjesanac labradora i jack rusell terijera (iako je 99% labrador manjeg rasta)
i pas je nevjerojatna kukavica.
Dok smo u kuci i on je u svojoj udobnoj atmosferi pas je zaigran, ne laje, dode se maziti ili samo stavi glavu meni u krilo ili sjedi kre mene dok gledamo tv. Uglavnom drustveni pas. Dok dode netko u posjetu pas posnjofa i dalje se osjeca ugodno, ne laje samo se ulizuje svima koje vidi da ja poznam.
Dok dode netko koga on ne poznamo ( postar, lik koji ocitava plin,....) on se totalno usere, vidi ga, panicno trci k meni ili k curi i sav se skvrci i skriva iza nas i gleda nam kroz noge.
Dok je na dvoristu igra se, ne laje, samo se mota vise oko nas jer je tolko zaigran i zeljan paznje, slusa uvjek sjedi, donesi, di je loptica i sve ostalo.
I uglavnom je uvjek opusten totalno i nikad ne laje. Dok idem s njim u setnju on je totalna kukavica. Vidi auto on se opet skrije iza mene ili vidi vise ljudi on se pocne tresti i popisa se od straha doslovno.
Tek se opusti dok stanem podragam ga i onda mozemo dalje.
Neznam zasto se tak boji nepoznatih ljudi i zvukova poput auta.
U nasoj cesti stalno idu ljudi i auti i nikad nije takav po dvoristu.
Al cim ga se sece i on vidi puno ljudi u grupama (kak je na trgu) on je gotov.
Probao sam ga senzibilizirati na grupe ljudi cestim izlascima na takva podrucja al problem se smanjio al je jos uvjek tu.
Pas je kod nas od malena znaci od neka 4-5 mjeseca starosti do sad (godinu i dva mjeseca) i nije ni zlostavljan ni nista al od prvog dana plasljiv prema zvukovima auta i grupama ljudi.
Ima ko ideju kak to rjesiti?