Prije 4 godine kupio sam novi skuter i do nedavno bilo je sve OK, dok odjednom nije počeo usporavati nakon 4km vožnje po laganoj uzbrdici sa jačim gasom. Moram stati .Na leru radi normalno. Kad ga lagano isturiram na mjestu opet mogu krenuti ,ali mu stalno moram vrtiti ručicu gasa kao da ga turiram jer inaće opet potpuno izgubi snagu i stane . Ako držim gas do kraja motor se ugasi. Upali bez problema . Na leru normalno radi ,ali može krenuti tek ako mu stalno vrtim gas kao da ga turiram. Nemoram niti spominjati da je brzina puno manja nego na početku vožnje ,ali niti na početku vožne više ne ide kao prije.
Motor kao da se više ne može zavrtjeti.
U ovlaštenom servisu u Zadru su podesili ventile, pokušali sa novim karburatorom .Pokušali sa novim CDI-em . novom bobinom, svječicom, pregledali variomat, filter zraka i goriva.
Probali s novim auspuhom, novim uljem. U karburatoru su pokušali sa većom diznom ,ali tek tada je još više oslabio. Rastavili i pregledali spojku, probali sa lakšim rolicama u variomatu....
Nemoram niti spominjati filter zraka ,ali BEZ REZULTATA.
Natočio sam i novi benzin. Napominjem da sam ga pazio i mazio . Mijenjao ulje redovito i obavljao sve obavezne servise . Do sada je prešao 7500km.
Pomalo me hvata očaj. Motor mi jako treba jer se krećem pomoću štaka.
Što bi još moglo uzrokovati ove probleme???
Molim za pomoć!
Dok je bio ispravan potegao je po ravnom i do75km/h