serijski je spuh, nisam ni manji ni laksi, lijepo se nagnem, po ravnici ga po brzinomjeru mjeri 92-93 pokazuje i -5 ili 7, vozim se 85km/h minimalno, sta je tu cudno, ako nije neki kit gore mislite da skut ne moze potegnuti? ee pa mozee
Bez spuha, hahaaa
Sagnut, možda, i to možda 70-75 ako si uspio navući bez vjetra ajde, ostalo su bajke za djecu. I reci mi molim te šta će ti dizna 64 na serijskom spuhu, da bolje hraniš INA-u, ili si mislio da ćeš ići brže
Šta je tu čudno? Čudno je to što svi iz grupacije Piaggio imaju iste mašine, sa istim spuhom, gotovo identične snage i prijenosa (ovisi jel AC ili LC) i onda jednom ide 90, drugom 85, trećem 80 a četvrti ide max 65 sa istom mašinom i istim spuhom,
e to je čudno i smiješno...
Meni je prvo na skuteru (HyperProII AC) sa analognim bio kat, do 50-55 je išo ok, poslije mučenje, još nek je neki neprimijetni uspon od 1% 55 je bila max. Po ravnici bez vjetra uspravan nakon razletavanja max 68-69, na TEŠKOJ nizbrdici max 75 s tim da se mašina vrtila u prazno...
Sad je gore SC08, razlika nebo-zemlja, nebitno jel ravnica, uzbrdica, ispod 70 ne ide. Razlika u snazi je za nevjerovati. Max je negdje između 75 i 80 (ovisi o uvjetima) kad si uspravan. Na nizbrdici (uspravan) ide 79-83 po satu (preko 80 nema više) s tima da se ako je jaka nizbrdica mašina vrti u prazno... Da je jači spuh, radi na višim đirima bila bi mu malo i max. veća...
LC je mrvu jači i ima zub duži prijenos pa vjerujem da sa istim spuhom ide možda koji km više i to je to.
I da, bio sam sa katom na tehničkom i (bez vjetra) max. je bila na valjcima negdje oko 60, ne sjećam se više.
SR-ka 50 sa Malossi kitom i ZX-om (koja je duplo jača od tvog) ide na valjcima malo preko 90, ljudi mjerili i sve
dokumentirali, a tebi i 99% njih ovdje skuter sa katom ide tako reći kao ta nakitana SR-ka?!