Naravno da ih ima. Našao sam način za rješenje problema, jedni po jedni. To sam vidio od policije, rekoh, svaka im čast!
Kad lijepo stanem pješaku/kinji koji je na pješačkom, a on/a mahne da nastavim dalje, ja se kroz kacigu proderem;
-E SAD ĆEŠ PRIJEĆI (dodam još poneku sočnu psovku) i da vidite kako prelaze!
Jedan slučaj je bio gdje mi je lik nešto opsovao, ma je svejedno prešao cestu dok sam stavljao skuter na centralnu.
Ne preporučam to raditi na blef, može vam se obiti o glavu. Kao ajmo-reć profesionalni vozač, na cesti provodim po 6-7
sati dnevno i imam dovoljno zatomljenog bijesa zbog nekulture u prometu, da kad prsnem, dovoljno je samo proderavanje.
Nemam se namjeru mlatiti po cesti, ali neće nitko od mene raditi budalu. Ako hoće pričati, neka se gone u bilo koje druge
metre u gradu, tih par metara oko pješačkog služe kao znak da će ga prijeći, htjeli oni to ili ne!
Ako ja imam dovoljno prometne kulture da stajem pješacima, očekujem da i oni poštuju neka pravila.
Pa, hebemu, mene bi bilo bruka ne prijeći cestu ako mi se vozilo zaustavilo dok stojim na pješačkom, makar sam stao i
razmišljao o bitku batka. Prijeći ću cestu, kasnije ću se vratiti kad vozilo prođe, da ne vidi ni u retrovizoru koju sam
glupost upravo izveo. Desi se svima da zablokiraju, ljudi hodaju sa glavom u oblacima, ali kad se desi; ONDA PRELAZIŠ!
Jedina bolja kategorija pješadije su mi oni koji stoje na praznoj cesti (dok si 200tinjak metara dalje) i čekaju da dođeš do njih
i staneš, pa tek onda prijeđu cestu. Ne mislim na one koji zastanu zbog vozila koje ide 100km/h, mislim na polaganu vožnju..
Samo ajde im ne stani (da dokažeš poantu), budala ti iskoči pod auto, pa se ti pravdaj, a on zakonski u pravu. To što nije
prešao cestu kad je bila prazna nego čekao tebe, e pa jbg...
Šit, ja se opet raspisao...
PS
To nije samo nedjeljom, to je doslovce svakodnevna pojava..