Evo prvog izveštaja...
Ekipa radionica Sremska kamenica su pristigli već u 10h kod mene, sa sve neispravnim motorom,.. Sloba kuka kako skuter puca, četvrto paljenje već proba i ne radi kako valja... hajd u radionicu, pregledali semeringe na radici .. ok, dve nove svećice 9-ka i 7-ica i ista priča... napakovali smo kasnije kompletno paljenje od moje SR-ke fabričko ducati, sa sve originalnim CDI-jem i bobinom, i situacija ista.... Probali smo i novi PHBG 21 karburator međutim situacija ista, motor puca po odvrtanju gasa... Pošto je bilo već 13.30h odlučili smo da ostavimo Slobin motor i da krenemo na trke....
Ulaznice 300 din naravno svako plaća, ne menja situaciju je li neko takmičar ili ne, na to smo već navikli... nije nam problem... Posle laganog paljenja, jer uvek naliju motori dok se voze u prikolicama, stigosmo i do takmičarskog depo-a, gde smo odradili prijave..
Na prvi pogled nije bilo skutera, uglavnom su tu već poznate ekipe iz susednih država Hrvatska, Mađarska sa svojim trkalicama, lokalni takmičari su tek pristizali... Prijave i učešće je plaćeno okruglo 1000 din, i po spisku dobijamo startne brojeve 01 i 02, dakle nikoga na obostrano razočarenje...
Čekali smo 16h da se staza otvori da probamo mašine, mada manje više znamo kako ide, ali opet nema baš mnogo prostora, a i žuta centralna linija se dosta slabo vidi, kako i ne bi kada je farbana za tamo neku sezonu 2007 ili 2008... oko 16h se pojavio još jedan potencijalni takmičar sa Piaggio free skuterom bez oklopa, deluje dobro, mada kako smo mi procenili ili serijala sa rezonantnim spuhom ili plafon neki sport cilindar, ali na žalost dečko je odustao jer mu se nije isplatilo dati 1000 din... Imali smo prilike videti i jedan pravi dragster skuter sa sve TCR cilindrom i spuhom koji je bio prakiran u box-u jednog tima iz Mađarske, ali je imao okačen papir da je na prodaju 3000e, tako da se taj nije prijavio za utrku....
I tako čekali smo dosta dugo, jer je organizacija bila loša, naime nije bilo obezbeđeno kombi vozilo hitne pomoći već samo njihovo putničko na šta policija nije dala dozvolu za stazu... Čekali smo tako do 18h možda i malo duže... usput sve pogledali, slikali, družili se...
ekipa mojih navijača, supruga i dve ćerke, starija je trebala voziti prošle sezone pa je odustala zbog povrede....
Probni krug smo odvozili, šta reći, Aprilija ide odlično, vrlo sam zadovoljan, sve vreme se propinje mora se držati volan pod pritiskom i posle 30Kmh-a, zaista je dobra snaga koju isporučuje sada... Krstin motor dobro ide, setovali smo ga bez filtera sa difuzorom, i posle svih havarija prethodni dan, uspeli smo da uradimo dobar start, dok je motor u hladnom stadijumu... njemu sledi nova garnitura oprugica u deltu, taj trošak mora da se uvrsti u finansijski plan....
ovo su snimci sa probe, glavnu trku nismo imali jer nije bilo vremena....
posle svega organizator je imao problema jer je malo ostalo od dana, te su trku jedva završili do sumraka, sa 600-kama i 1000-kama, kako sam ja video prva mesta su odneli momci iz HR, kao i ranijih godina, svaka čast kako momci voze...
Ne želim da kometarišem dodelu prve nagrade za skutere, jedva smo uspeli da dobijemo 2000 din od organizatora, mada meni lično to nije ni bitno, mnogo su veće sume ovde u opticaju, vrlo sam zadovoljan, jer je ovo bio trenutak posle 3 godine da sam opet na stazi, a osećaj da ti publika aplaudira, izbezumljeno viče i podržava je ipak nezamenjiv... dobili su i oni dozu adrenalina na 14k obrtaja sa sve mirisom spaljenog Castrol-a u nosu...
Evo veče se završilo u jednom klubu u Senti, dve velike porodične sa feferonima i lukom smo zakusili, i nalili sa hladnim točenim Staropramen-om... Skuter grana se u Srbiji još ne gasi, a što se mene tiče neće se ni gasiti... živeli