Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: PC konfiguracija - pomoc...  (Posjeta: 3076 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline enel

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Hybrid
  • Moja Kaciga: Shark s500 samurai black
PC konfiguracija - pomoc...
« : 28 Rujan, 2012, 12:03:08 »
Kako poceti, pocet cu tako sto cu reci da racunar mijenjam svakih cirka 10 godina  :icon_biggrin:, i trenutno trcim na mocnom AMD Athlon 64 3500+ :zubo:. 1080p snimci sa youtube-a, nemoguca misija za ovaj racunar. Mislim da mi Galaxy Note ima jacu konfiguraciju nego racunar  :laughing7:

Znaci doslo je vrijeme da se mijenja racunar. Zelim uzeti nesto s cim cu biti miran ponovo naradnih par godina. Nisam neki znalac pa trazim vasu pomoc. Razmisljao sam uzeti i5 Ivy Bridge, ne idem na i7 jer mi ipak tolika zvijer ne treba. Gamer sam u dusi tako da bi se volio opet u te vode vratiti.

Koji racunar od ovih mi osobno preporucujete:

http://www.pik.ba/artikal/3804145/intel-core-i5-3570k-gamer-pro-gen-3/

http://www.pik.ba/artikal/4136936/nov-intel-core-i5-3470-4x3-2-3-6-ghz-6mb-l3-kes-gamer-edition-rv3/

http://www.pik.ba/artikal/4031452/nov-intel-core-i5-3570-4x3-4-3-8-ghz-6mb-l3-kes-gamer-edition-rv1/

http://www.pik.ba/artikal/4195459/nov-racunar-amd-fx-8120-8-x-3-1-3-4-ghz-16-mb-kes-gamer-ultra-rv1/

U biti, vidite da konfiguracije su sve tu negdje, al eto sta mi vi preporucujete. S tim da sam slabo skroz upoznat sa AMD fx procesorima, jesu oni rame uz i5 ili ipak jos ne?

Ne ide mi se sad citati na google jer trebam da mi neko ljudski laicki sve objasni :zubo:

Znam da ima mnogo znalaca ovde  :icon_biggrin:

Offline nomad

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Velika Mlaka
  • Moj Skuter: Aprilia SR GT 200
Odg: PC konfiguracija - pomoc...
« Odgovori #1 : 28 Rujan, 2012, 12:51:22 »
ova 3. kofiguracija mi se cini najbolja ponajvise zbog maticne ploce.
ne znam kakve su cijene komponenti kod vas ali mozda bi ti bilo isplativije sloziti nesto sam.
i ako mozes nekako u hr uzet komp jer mi se cini da bi jeftinije prosao i veci je izbor.

ciljaj na intel definitivno cak i ovaj stariji proc i5 2500k (sandy bridge) je jos uvijek best buy proc za gaming a sa dobrom plocom mozes izvuci puno iz njega.
i SSD disk je must have u gamerskoj pili skuplji je od HDD ali vrijedi svaku kunu.

Uglavnom najbolje ti je reci koliko para hoces izdvojiti za komp pa onda po tome sloziti nesto.
When this baby hits 88 mph, you're gonna see some serious shit.

Offline marko_AeRoX

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: M. Bistrica
  • Moj Skuter: Yamaha YBR 125
  • Moja Kaciga: Nolan N63
« Odgovori #2 : 28 Rujan, 2012, 12:52:15 »
Moj prijedlog. Složi sam konfiguraciju od komponenti. Ovisi sve do koje cijene misliš ići.

i5 uopće nije loš odabir, a moj prijedlog je da uzmeš neki SSD disk umjesto velikog mehaničkog...

EDIT:

Evo vidim da je nomad isto napisao prije mene... Nisam kopirao!  :laughing7:
« Zadnja izmjena: 28 Rujan, 2012, 12:54:18 marko_AeRoX »
Opa, Marko više nije dijete, on je postao muškarac  :laughing9:

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #3 : 28 Rujan, 2012, 13:29:56 »
I meni je prva ideja bila konfiguraciju sam sloziti, al problem je manjak znanja za to. Uz to dolazi sto pocinje fax sledece sedmice, zavrsna godina, nemam bas puno vremena sada traziti komponente.

Onda i zbog pregrijavanja se bojim sam nesto sloziti...

Sto se tice kesa, isao bi do 1000 km ili 1100 km maksimalno, ne znam koliko to sad tacno dodje kuna.

Ako imate prijedlog neke konfiguracije do tih para, slobodno pisite. Volio bi da bude i5 i Ivy Bridge, jbg kad vec kupujem nek bude novije da sam miran.

A za SSD stoji, al tesko da cu sada imati para za to, prvo bi volio skuckati racunar pa kasnije kad bude jos kesa mijenjati takve stvari.

@Nomad: jel velika razlika u tim maticnim? I u cemu se razlikuju? Vidim ova je Asus, ova je MSI, al detalje ne kapiram...

edit: u biti kapiram, puno je novija ploca, podrzava mnogo toga i cini mi se puno bolja od MSI. Znaci kod ove konf malo je slabiji procesor, malo slabija graficka, al zato je maticna puno bolja.
« Zadnja izmjena: 28 Rujan, 2012, 13:35:50 enel »

Offline FeZox-team

• Tržnica : (+20)
  • maxi forumaš
  • *Nije brzina opasna vec budala za volanom
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Županja
  • Moj Skuter: PIASPEEDY
  • Moja Kaciga: Rap Helmet
  • MojSetup: ima $e
  • MojSpuh: TP Nardo
« Odgovori #4 : 28 Rujan, 2012, 14:00:46 »
ako neznas kako to sve izvesti sam sklopit PC ondah i nemoj, nije tolika mudrost ali nemoj se igrat, vidim da si napisao da nepoznas bas
a i moram reci da se slazem s nomad, ona 3 konf ti je veoma dobra
*Fuckas krizu kad imas zizu

Offline Psych0

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Derventa
  • Moj Skuter: Kawasaki KX 250
  • Moja Kaciga: Nolan N100E
« Odgovori #5 : 28 Rujan, 2012, 14:16:33 »
Slusaj drug ... Za 1000 km ti preporucujem da sastavis sam racunar ... Evo ti jedna konfa' onako iz glave:

MB: AMD chipset da moze otkljucati 4 jezgro ( citaj ispod )
CPU: Phenom Black edition X3 - X4 ( x3 je tesko naci ) takt nevazan , oni su negdje na 3GHz
GPU: GTX 280 , mozda radeon  serije 7000 , kao na ono 3 - oj ? Imas dosta izbora , ne leti pred rudu ..
HDD: SSD bi bilo najbolje , kao sto je vec marko naveo .. Ili eventualno dva mehanicka u raidu 1TB
RAM: 4GB ( corsair DD3 se uklapa u cijenu ... 800 MHz + ) ili bilo koji drugi ... svejedno
PSU: ( napajanje je veoma vazno ... Ovde ne stedi nikako , znaci preko 600W svakako ... Preporucujem chieftec

To bi bilo to ... Oko 500e +-
« Zadnja izmjena: 28 Rujan, 2012, 14:19:11 Psych0 »
Sport je smrt , bavite se drogom :joks::joks:

Offline svbeljan

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kastav
« Odgovori #6 : 28 Rujan, 2012, 14:18:32 »
ja ti savjetujem da ga sam složiš ako imaš gdje kupiti komponente.
ja sam ko mulac sa 13 godina složio komp sam iako sam imao vrlo malo dodira s računalima prije i sve radi dana danas.
nije to neki problem. nemaš šta krivo napraviti niti krivo uštekati, a po netu postoji hrpa tutoriala kako ga složiti.
3 sata posla sa instalacijom windowsa  :binkybaby:

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #7 : 28 Rujan, 2012, 14:45:34 »
ja ti savjetujem da ga sam složiš ako imaš gdje kupiti komponente.

To je problem sto i nemam gdje kupiti komponente. Gledam po radnjama, cijene vece za 10-20% nego na piku. A na piku nema toliko veliki izbor...

Jel tako da ja mogu ovaj sad hdd sto imam staviti u novi pc uz npr ssd koji kupim s tim da ce mi hdd biti za fileove, a ssd za OS?

@PsychO: cini mi se uredna konfiguracija, al samo sto bi vise volio ici na Intel stranu. Nemam nista protiv AMD, nit sam Intel fanboy, al sam u planu ubaciti i5.

Evo sad gledam maticne i procesore. Ovo sam nasao i vec je to 300 eura +

http://www.pik.ba/artikal/3802562/inte-core-i5-3570k-ivy-bridge-hit-cijena/

http://www.pik.ba/artikal/3075918/asus-p8z68-v-gen3/

Znam da sam uzeo Top dog procesor, al u maticne se slabo skroz razumijem, a ova mi se cinila sexy :zubo:. Tako da me samo mb i proc izadjose 300e a gjde je tu graficka, napojna, hdd/ssd... Toliko o mom sastavljanju konfiguracije :zubo:

Nista odo sad u teretanu pa cu veceras nastaviti razbijati glavu oko konfiguracije i novog kompa...

Offline Psych0

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #8 : 28 Rujan, 2012, 15:09:52 »
Citat:
Jel tako da ja mogu ovaj sad hdd sto imam staviti u novi pc uz npr ssd koji kupim s tim da ce mi hdd biti za fileove, a ssd za OS?

Da , to i jest' najbolja solucija ...

Offline nomad

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Velika Mlaka
  • Moj Skuter: Aprilia SR GT 200
« Odgovori #9 : 28 Rujan, 2012, 19:26:44 »
@ enel , nije ni msi los ali asus je bolji, kvalitetniji, imaju dobar dizajn i ta navedena ploca ima bolji chipset sto ti je jedna od najbitnih stvari kod odabira polce.

slazem se i sa ostalima , nije neka nauka slozit komp ionako ti cijena odredjuje kakav ce biti. Njagore sta mozes napraviti je kupit prvu konfiguraciju koja ti naleti.
Treba malo istraziti, odmjeriti cijene i gldedati da su komponente kvalitetne i nemozes fulati.
« Zadnja izmjena: 28 Rujan, 2012, 19:30:28 nomad »
When this baby hits 88 mph, you're gonna see some serious shit.

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 30 Rujan, 2012, 10:25:57 »
Treba malo istraziti, odmjeriti cijene i gldedati da su komponente kvalitetne i nemozes fulati.

Poslusat cu vas decki i idem na edukaciju, citanje i sve ostalo da pokusam sastaviti dobru konf  :icon_biggrin:.

Neka pitanja:

- napojna: od koliko mi wati cirka treba? I od cega zavisi kolika mi treba napojna?
- graficka: sad gledam, ati 7750 ima u 98327482 verzija, te msi verzija te powercolor te gigabyte... U cemu je tu stvar? Zasto ta graf ima u vise verzija i sta su dobili time sto je msi preradio ati 7750?
- ram: kakav je kingston HyperX ram? kakav je Corsair XMS3?

To su za pocetak neka pitanja, pa pomozite ako mozete :zubo:

Offline strikoo

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
« Odgovori #11 : 30 Rujan, 2012, 11:04:03 »
MSI uglavnom ima 3 godine garancije na sve svoje proizvode i samo zato bi njega birao, što matičnu, pogotovo grafičku.

Prvo odrediš za što ti računalo treba, drugo sa koliko novaca raspolažeš.
Nakon toga izabereš procesor. Trenutno su intel procesori najbolji izbor. Neki i5 (četiri jezgre). Matičnu MSI. Grafičku MSI ako igraš igre, ako ne, gledaj procesor da ima grafičku i matična da podržava istu. Ram nije bitan pa gledaj Corsair ima modele koji imaju 5 godina garancije, uzmeš barem 4gb 1600MHz.
Napajanje ovisi o tome što imaš od komponenti, najveći potrošači - grafička, procesor magnetni diskovi. Gledaj da uzmeš kvalitetno napajanje, recimo Seasonic

Offline chupa206

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • You are not good, you are not bad...
  • Moj Skuter: prodan :(
  • Moja Kaciga: Held Masuda
« Odgovori #12 : 30 Rujan, 2012, 11:32:30 »

Poslusat cu vas decki i idem na edukaciju, citanje i sve ostalo da pokusam sastaviti dobru konf  :icon_biggrin:.

Neka pitanja:

- napojna: od koliko mi wati cirka treba? I od cega zavisi kolika mi treba napojna?
- graficka: sad gledam, ati 7750 ima u 98327482 verzija, te msi verzija te powercolor te gigabyte... U cemu je tu stvar? Zasto ta graf ima u vise verzija i sta su dobili time sto je msi preradio ati 7750?
- ram: kakav je kingston HyperX ram? kakav je Corsair XMS3?

To su za pocetak neka pitanja, pa pomozite ako mozete :zubo:

ovako...

ovisi za kaj ti komp najviše treba, ako misliš tjerat neke zahtjevne programe onda definitivno neki Intel i5, a ako ne dovoljan je u AMD neki s 4 jezgre..

1. napajanje - za neki prosječan "gamerski" komp 550w je sasvim dovoljno, a ovisi o tome koliki potrošaći su ostale komponente
2. grafička - 7750 hmmm... radije nategni jom malo pa uzmi 6850 ili 6870 ako je moguće... a grafa ima više verzija, tj najveća razlika je u hladnjacima, i poneka sitna razlika u ploči ako opće ima razlike, nezz
3. ram ko ram, svaki je donekle dobar, ja bih ti preporučio G. Skill, ali ako ne onda uzmi jedan od ovih koje si naveo, razlika je mala

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #13 : 30 Rujan, 2012, 13:13:48 »
ovako...

ovisi za kaj ti komp najviše treba, ako misliš tjerat neke zahtjevne programe onda definitivno neki Intel i5, a ako ne dovoljan je u AMD neki s 4 jezgre..

1. napajanje - za neki prosječan "gamerski" komp 550w je sasvim dovoljno, a ovisi o tome koliki potrošaći su ostale komponente
2. grafička - 7750 hmmm... radije nategni jom malo pa uzmi 6850 ili 6870 ako je moguće... a grafa ima više verzija, tj najveća razlika je u hladnjacima, i poneka sitna razlika u ploči ako opće ima razlike, nezz
3. ram ko ram, svaki je donekle dobar, ja bih ti preporučio G. Skill, ali ako ne onda uzmi jedan od ovih koje si naveo, razlika je mala

3D crtanje i to, 90% da nikada snjim necu raditi. Maksimalno za sta cu ga korstiti su igre, ostalo je net, fakultet, video, muzika i te stvari. Al kao sto sam rekao u prvom postu, moram uzeti jak racunar jer nema mijenjanja narednih dosta godina.

E to nikako da shvatim, kako da je serija 6 kao npr 6850 ili 6870 jaca od serije 7 kao 7750 ili 7770... Jeste da su 7750 i 7770 "ulazne" u seriju 7, a 6870 "top ponuda" 6 serije, al opet...

Offline strikoo

• forumski skuteraš
« Zadnja izmjena: 30 Rujan, 2012, 14:17:12 strikoo »

Offline chupa206

• Tržnica : (+2)
  • forumski skuteraš
  • You are not good, you are not bad...
  • Moj Skuter: prodan :(
  • Moja Kaciga: Held Masuda
« Odgovori #15 : 30 Rujan, 2012, 14:29:44 »
ovako...

3D crtanje i to, 90% da nikada snjim necu raditi. Maksimalno za sta cu ga korstiti su igre, ostalo je net, fakultet, video, muzika i te stvari. Al kao sto sam rekao u prvom postu, moram uzeti jak racunar jer nema mijenjanja narednih dosta godina.

E to nikako da shvatim, kako da je serija 6 kao npr 6850 ili 6870 jaca od serije 7 kao 7750 ili 7770... Jeste da su 7750 i 7770 "ulazne" u seriju 7, a 6870 "top ponuda" 6 serije, al opet...

prvi broj je samo serija... ostala 3 su bitna... čim veći broj jača je...

Offline Psych0

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 30 Rujan, 2012, 14:37:39 »
Citat:
prvi broj je samo serija... ostala 3 su bitna... čim veći broj jača je...

U većini slučajeva je tako .. Al' treba obratiti paznju na takt core - a i memorije ... Sabirnice da ne spominjem .. Ima dosta jeftinijih i "brojno" manjih ati grafa koje su aždaje za ove pomenute ... I da , 550W ti je minimala ... Inače se nećes usrećiti  :icon_biggrin:

Offline nodius

• Tržnica : (+6)
  • maxi forumaš
  • 098 975 1160
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: sf2 LC
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: solidan
  • MojSpuh: neki od rođaka
« Odgovori #17 : 30 Rujan, 2012, 15:23:17 »
vidim oces neki gamerski komp, e pa sad:

4gb ddr3 kingston hyper x
maticna asus p7h55 sa max 8 gb ddr utora
grafa nvidia 480 gtx 1gb
napajanje asus 550w
dodaj jos u komp bolji hladnjak, 1 tb hard disk i to ce letit, high sve ces moci max payne 3, ubrzo kad gta V izadje...
s6 sport pro 70, bgm evolution, yasuni R, multivar 5.6g, remen top perf.755x18, polini crne opruge, org. centralni, s6 usis(lamele 0.30mm), dell19 bs, airbox(red sponge), bgm zvono, ser. kvacilo...

tto rpm, bgm 16led stop, h4 xenon svjetla

Offline strikoo

• forumski skuteraš
« Odgovori #18 : 30 Rujan, 2012, 16:21:13 »
Gdje nađete te stare grafe? gtx480 ili još bolje gtx280. Novo nema, a polovno ne vrijedi jer se kvari ko ništa. nemojte buniti čovjeka

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #19 : 03 Listopad, 2012, 20:12:15 »
Evo zadnjih dana sam se malo bavio konfiguracijom, odlucio sam sve sam uraditi, stedim kes, a i zbog garancije dijelova.

Ovako, sad mi trebate pomoci oko konacne odluke komponenti. Idemo prvo procesor, maticna, graficka.

Procesor:

- i5 3550
- i5 3570   (koja od ta dva idu zavisi od ostalih komponenti i koliko mi kesa ostane)

Graficke:

nVidia:

- GeForce GT640 2048mb
- GeForce GTX550 Ti
- Gainward GTX560

ATI:

- PowerColor HD 7770 GHz Edition
- GigaByte HD 7770 OC
- MSI  HD7770 Ghz edition
- MSI Radeon 7750 OC V2

Znaci nemam predstave koju graficku uzeti  :sad3:

A sad najbitnije pitanje, maticna.

MB:

- Asus P8H77-M PRO
- Asus P8Z77-V LX
- Gigabyte GAZ77-D3H
- Asus P8P67

(sta kod asusa znaci ovo trece slovo, prva je H, druga Z, treca P...?)

Eto, ako mogu neki vasi prijedlozi, necu da idem na najskuplje, hocu jednostavno dobro spojenu konfiguraciju.

Ja bi isao sa i5 3550 od procesora i Asus P8P67 ili Asus P8Z77-V LX ( nikako da skontam koja je bolja, a sa cijenom su tu negdje), a za graficku trebam vasu pomoc...

Eto toliko, nadam se da cete pomoci :zubo: