Imam Areu 51 koja je sada prešla 12k km. Ide oko 60-65km/h, prije do 72 na ravnom naravno. Imam par problema koje bih htio riješiti i par pitanja za buduće.
Ostatak:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=7568.0Problem no.1.
Otkad sam kupio skuter, ima dosta loš start, vrti se a ne kreće. Onda krene i ide ok. Nije neki presudan problema ali ako ima neko rješenje zašto ga ne riješiti.
Problem no.2.
Vozam se u zadnje vrijeme i primjećujem kako mi skuter ide lošije uzbrdo(pogotovo ako su dvoje na skuteru), i prije se osjetilo da usporava ali ne toliko. Probam se uspeti ne jedno strimije brdo(ulica je da ne ispadne da se penjem na Velebit) i dođem do pola i neide dalje. Druga SR-ka nema problema s uspinjanjem na brdo. Osjetim da se zaguši motor.
Problem no.3.
Skuter troši oko 5l, možda i malo više a nema neke bajne performanse, zašto?? Imam dojam kada dodajem gas da imam "lufta" na gasu. Dodam gas, okrenem ručicu do određenog mjesta i ide skoro maksimalnom brzinom, onda mi ostane skoro trećina gasa i okrenem do kraja, ide možda mrvicu brže a pravi virove u rezervaru.
Problem no.4.
Imam taj nesretni Giannelli Go(koji se razlikuje od onoga koji je danas pod tim imenom na njihovim stranicama) kojeg sam dobio kao neki poklon kad sam kupio skut (već je bio montiran gore), no nije da nešto ide pretjerano s njim. Da li taj auspuh samo mijenja original ili bi se dalo izvući iz njega.
Na njemu je 12 frga
, dizna neznam koja je.
Sada je prešla određeni dio km pa me zanima što bi trebalo promijenit ili na što obratiti pažnju. Promjenjene su pločice na kočnicama i promjenjeni su valjčići, mislim da je stavljena neka srednja težina (nisam trenutno kod kuće pa nemogu reći točnu gramažu). Što promijeniti, što provjeriti i sl.
Pošto imam u planu za budućnost staviti jednom neki base kit (Malossi Sport ili TP Trophy), od čega početi nadogradnju?? Frga (koja), multivar, auspuh. Dijelovi bi trebali raditi dobro na serijali a kasnije i na tom base kitu ako je moguće. Šta nebude htjelo raditi na serijali čekat će u ormaru dok kit dođe.