Tehnički kutak > Garaža

Moj Aprilia Sr50 Didika

<< < (5/13) > >>

du_vlaho:
Danas sam bio vrijedan... (nakon toliko vremena)

Znači radilica se izjela na mjestu gdje stoji ležaj, trebat će nova...

E sad!

Želim što više i što kvalitetnije to sve uraditi dok je mašina vani. Koju mi radilicu, ležajeve, semeringe, brtve preporučate?

Mislio sam staviti treći samoštelajući ležaj kraj variomata da rasteretim ovaj postojeći. Da li je to pametno/potrebno?

Zatim pitanje prijenosa, želim kad-tad dužu getribu staviti... da li je to komplicirano rastavit? Tipa kad rastavim da to neće nitko živ više sastavit, opruge i kuglice lete naokolo i te fore  :icon_biggrin:

I naravno kit... stavljati 70ccm ili ne?

Uzimao bi tu sa web shopa sve dijelove, ispadaju mi jeftinije nego ovdje u Dubrovniku...

Eto ako mi tko može pomoć bio bi zahvalan  :icon_thumright

Grale:
Tipična morini boljka, svaka se radilica tu pojede, i meni se.
Uzmi BGM, 100€ košta, kvalitetnija je od serijske malo.
Kit je uvijek preporučljiv, nov je dosta skup, ja mislim da ti član kengur jako povoljno prodaje Polini Sport, uzmeš samo nove karike i brtve.
Također trebal ti bude komp, malossijev se nade isto polovan za cca 400 kn.
Getribu je jednostavno rastavit i sastavit, samo moraš na podloske pazit da ne izgubis.
Ja imam BGM primar, nekih 10% produžuje prijenos i sasvim je dovoljno, ostali su oko 20%.

Također i auspuh bi bilo dobro zamjenit, imam ti ja zx ;D

du_vlaho:
Ma što se tiče radilice, najkvalitetniju tražim... da mi izgura bar 30 000km bez greške (kao i na svim normalnim skuterima), BGM znači? Koliko to "malo kvalitetnija" ?

Koji je bolji kit, Polini, Malossi? Potražim još malo ovuda. Naručio sam ureznicu za svječicu, bušio bi da mogu neke jeftnije svijećice stavit. Da li glave iz kita dolaze sa većim provrtom za svijećicu? Jer sve što uštedim na gorivu na svjećice potrošim...  :angry7:

Da li se mogu zeznuti s getribom, tipa ako uzmem tu što produžuje 20% da mi motor ne može razvrtit ili bude imao problema uzbrdo ako ostavim 50ccm ili bi to nekako mogao kompenzirati utezima i oprugom? Možda ne budem odmah imao novaca za sve, a volio bi mu duži prijenos odmah stavit jer mislim da ima dovoljno snage... po svakoj ravnici ili jako blagoj uzbrdici postiže maksimalnu brzinu i ide na maksimalne okretaje... strah me da možda ne griješim...

Da li u setu getribe dolaze novi semerinzi, brtve?

I auspuh imam u planu, mislim da mi je ovaj u banani i da mi zbog njega sviječice idu... ne uspije izbaciti sve van...

Grale:
S 50 ccm i serijskim auspuhom nećeš moći izgurati getribu.
Pogotovo ne 20%, koja ti i nije potrebna.

Neznam šta bi postigo s većim navojem za svjecicu, ako pregaraju ove s 10 mm, budu i one s 14 mm navojem.
Uzmi zmr7ap pa neće pregarat.

Ne dolaze semerinzi i brtve s getribom, brtvu možeš staru vratit ako bude čitava, pa samo diht masom namazat.
Promjenis ležaj i semering primara samo, ako mislis primar mjenjat, ako mislis sekundar onda netrebas ništa.

Radilica postoji od malossia, ali ona košta preko 300€, ali to je stvarno nepotrebna investicija.

Prolistaj si moju temu, više manje imaš sve šta te zanima tamo.

Lenko:
Mislim da ti je kit suvišan...ako ti je do sada, ovakav, vršio posao, ne razmišljaj o njemu...ne ideš na trke...koliko ti je na satu km ?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju