Danas se vozim na svom Piaggio Libertyu (2T, 50 ccm, 2000.g.) i na jednoj uzbrdici nesto kao pukne, zazuji i motor napravi kao da ce se ugasit, ja lagano dodam gas, odradi normalno jos par sekundi i ugasi se. Probao sam upalit nekoliko puta na anlaser i na kurblu, sve normalno vrti ali ne pali.
Odgurao sam ga kod sestre (nekih 300 m guranja uzbrdo, krepo sam) i tamo sam rastavio deklo da vidim jel remen cijel. Remen je na mjestu i nista mu ne fali. Zatim sam izvadio svjecicu i stavio ruku na rupu i zakurblao par puta, puse kroz rupu. Pretpostavljam da masina nije zaribala (nema ni nekog logicnog razloga za to). Moja je pretpostavka da je izletio semering. Medjutim, ono sto je interesantno je to da kad sam nakon tog kvara probao anlasat ili kurblat, skuter pri pokusajima paljenja nema vise onakav zvuk kao prije, zvuk se jednostavno promijenio, postao je malo visi i malo brzi (ne znam dal me kuzite).
Uzmem skutera od sestre (Gilera Stalker) i krenem kuci. Nekih 2 km od kuce na laganoj nizbrdici skuter od sestre se ugasio, pocela je masina kocit i skuter je stao. Probam isto anlasat i kurblat ali nista, vrti ali je mrtav. Isto ima promijenjen zvuk pri kurblanju. Odgurao sam skuter do frenda koji je blizu i ostavio ga tamo.
E sad, zanima me vase strucno misljenje, sta da gledam i koji im je vrag? Da li je moguce da su semerinzi ili je nesto drugo ? Napominjem da je na oba skutera sve serijski.