Hi svima,
Evo da i ja malo opišem svoje doživljaje...
Znači, odlučio se ja napokon u petak zgibat ranije s posla i malo otić do Borika skuterom. Žena s frendicama je već bila dole pa zakaj bi ja trunuo još jedan vikend u Zagrebu. Spremio osnovno: ručnik, kupaće, nekaj za presvuć i to je to (imam onu torbu iz Louisa kaj ide međ noge, jedna od najboljih investicija što se tiče torbi!). Na sebe nabaco opreme ko da idem na put oko svijeta sa 1200ccm a ne do Zadra na kosilici!
Obuko termo veš (onaj iz Lidla), moto hlače, jaknu, rukavice, kacigu... I polako.
Vožnja ZG-KA standard, nemaš kaj. U KA tanko da imam. I onda kreće milina preko Rastoka, Slunja, Plitvica... Imo malo problema na putu, turnić mi počeo skakat, malo radi, malo ne radi
(al o tom u Teh. pitanjima
). Stao u Grabovcu na kavi i kad bi ja dalje, al ovaj neće da upali na anlaser da ga ubiješ! probam na kurblu, propadne!
WTF??? Probam još jednom, upali ko beba!
I niš, krenem ja dalje, zaboli me. U Korenici tankam opet, 3,20l, da imam pred Velebit. I onda lagano po Velebitu. Brate, napatio se, brijem da mi je centralni tak omekšo da ga trebam mjenjat pod hitno (ali to sam trrebo i prije tak da niš novog). Prešo Velebit i stao na kavi u "Aniti" da malo odmorim dupe a i prijenos. Do Zadra dalje niš posebno, sa okusom mora i okusom soli...
Slijedeći put tankiro tek u nedelju na povratku, 5,90l, a prešo ravno 170km. Ic OK!
Nazad isto ko i napred, ista stajanja, ista meta isto rastojanje! Opet kava kod "Anite" i temperatura na malom gadgetu iz Kine koji ima sat i unutarnju i vanjsku temperatutru (žica za vanjsku otfikarena
) 46,7°C. Reko, aj dobro da se ohladio!
Problema na putu nije bilo, tu i tam koja gužvica kod Plitvica ali, ak mogu u Zg-u, mogu i tu i, odjeb je lansiran, pređem gužvu ko da sam na Zelenom valu! Prvi problemi se javljaju oko Jaske kad je počeo udarat uragan po boku, jedva sam vozio kak me bacalo. Ugl, i to prošlo, došo doma, izljubio ženu, najeo se srnećeg gulaša kod staraca i doma u krpe!
Ostvario sam si još jednu želju...
Dojmovi:
Ima dva glavna od kojih su oba na prvom mjestu!
1. Jebeno, gušt, zajebancija, super!
1. Nikad više sam. Dosadno brate, pogotovo dio od Korenice do Velebita, ravnica, nigdje nikog, voziš se 70-80 kmh i nikad proć!
Eto, to su moji doživljaji, može se! Samo budite 100% sigurni u sebe i svoj motor i nejdite na put ko ja sa premekanim centralnim.
Pozdrav svima