Tehnički kutak > Garaža
vxr 180 / lagana generalka
ivek_sr:
e to ti stvarno nebih znao... ja sam isto tražio po svuda al nisam našao dok mi nisu tu javili... otvori temu u teh. pitanja pa će se vjerojatno netko javit
crazy marek:
--- Citat: danko0907 - 08 Listopad, 2013, 14:22:36 ---
--- Citat: ivek_sr - 08 Listopad, 2013, 14:00:56 ---Tako je dobro si izracunao, al ja cu ga dignut na 8 ampera i jos cu iza stavit led zarulju za poziciju i stop tak da rasteretim struju maximalno
--- Kraj citata ---
A dali možda znaš koliko bi maximalno struje mogli dati namotaji motorića od 50 cm3 bez ijednog potrošača (kad se povade sve žarulje) a da ih se ne preoptereti. Mislim da sam negdje prije na ovoj temi pročitao da tvoj vxr daje 150w. Dali je moguće da 50 cm3 daje barem upola manje??
Ajmo električari :help:
--- Kraj citata ---
50cm3 skuteri imaju nekih 60w znaci max stuja bi bila 5ampera...ali racunaj da je to maximum tak da ga nemozes konstantno opterečivat s 5 ampera...
danko0907:
--- Citat: crazy marek - 08 Listopad, 2013, 17:24:11 ---
--- Citat: danko0907 - 08 Listopad, 2013, 14:22:36 ---
--- Citat: ivek_sr - 08 Listopad, 2013, 14:00:56 ---Tako je dobro si izracunao, al ja cu ga dignut na 8 ampera i jos cu iza stavit led zarulju za poziciju i stop tak da rasteretim struju maximalno
--- Kraj citata ---
A dali možda znaš koliko bi maximalno struje mogli dati namotaji motorića od 50 cm3 bez ijednog potrošača (kad se povade sve žarulje) a da ih se ne preoptereti. Mislim da sam negdje prije na ovoj temi pročitao da tvoj vxr daje 150w. Dali je moguće da 50 cm3 daje barem upola manje??
Ajmo električari :help:
--- Kraj citata ---
50cm3 skuteri imaju nekih 60w znaci max stuja bi bila 5ampera...ali racunaj da je to maximum tak da ga nemozes konstantno opterečivat s 5 ampera...
--- Kraj citata ---
E to je sranje.. Ja sam mislio da može dati barem malo više. Jer znam da su na mom runneru prednje sijalice po 35w, zadnja je 10 w, pretpostavljam da je digitalna instrument tabla isto nekih 10-ak wati, znači samo to troje je cca 50ak wati, a još uz to uspije puniti aku. S tim da svijetla rade na istosmjernu struju, ali svejedno su potrošači. A dali je možda moguće premotati namotaje i staviti jači magnet te tako pojačati struju?
I dali znaš koliku struju otprilike daje recimo neki baotian od 125 cm3?
ivek_sr:
ufff danko otišao si predaleko...ako povećaš magnet i namotaje usporavaš motor pošto je magnetska sila jača... uglavnom mislim da će se na dvotaktnom motoru trebat se igrat sa izmjeničnom strujom i tek tada dobiti odgovarajuću amperažu... to mi je idući projekt sad za zimu. vjerojatno opet runner ali 50 kubika.
danko0907:
--- Citat: ivek_sr - 08 Listopad, 2013, 18:10:52 ---ufff danko otišao si predaleko...ako povećaš magnet i namotaje usporavaš motor pošto je magnetska sila jača... uglavnom mislim da će se na dvotaktnom motoru trebat se igrat sa izmjeničnom strujom i tek tada dobiti odgovarajuću amperažu... to mi je idući projekt sad za zimu. vjerojatno opet runner ali 50 kubika.
--- Kraj citata ---
Sve to planiram za neki 4-taktni skuter. Misliš da bi se moglo dobiti više ampera direktno sa namotaja i onda staviti grec? A kako riješiti to što onda nema reglera, što u visokim obrtajima raste previše napon??
P.S. pokušavam si nekako posložiti u glavi to što na mom runneru samo upaljena svijetla (i onako se ne mogu ugasiti) vuku 35+10=45w, i još plus to digitalna instrument tabla. Pa zar nebi bilo logično da kad se maknu ti potrošači, za isto toliko se pojača struja??
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju