Tehnički kutak > Garaža

vxr 180 / lagana generalka

<< < (16/35) > >>

Tomi_ZG:
Runner na vodu,ti si novi profesor Baltazar  :toothy12:
Al stvarno me zanima kak to dela kad sve sklepaš,moral bum doć pogledat jednom

ivek_sr:
Jok sve propalo evo javili mi da linic i vodu poskupljuje! Hahahha a dodi al tek iduci tjedan jer me nema u zg

danko0907:

--- Citat: ivek_sr - 07 Listopad, 2013, 22:57:37 ---Jok sve propalo evo javili mi da linic i vodu poskupljuje! Hahahha a dodi al tek iduci tjedan jer me nema u zg

--- Kraj citata ---

Hahahaha :toothy12: Javi se meni, riješit ću ti ja koju litru vode ako zatreba   :headbang:

Ivek, rekao si da tvoj generator radi na 6 ampera. Koliko wati bi trebali davati namotaji da se "proizvede" 6 ampera?

Snaga (P) = Napon (U) x Struja (I) - to bi trebala biti formula, ako sam ja dobro izračunao, za struju od 6 ampera uz 12 voltni napon je potrebno 72 W, dali sam u pravu?

ivek_sr:
Tako je dobro si izracunao, al ja cu ga dignut na 8 ampera i jos cu iza stavit led  zarulju za poziciju i stop tak da rasteretim struju maximalno

danko0907:

--- Citat: ivek_sr - 08 Listopad, 2013, 14:00:56 ---Tako je dobro si izracunao, al ja cu ga dignut na 8 ampera i jos cu iza stavit led  zarulju za poziciju i stop tak da rasteretim struju maximalno

--- Kraj citata ---

A dali možda znaš koliko bi maximalno struje mogli dati namotaji motorića od 50 cm3 bez ijednog potrošača (kad se povade sve žarulje) a da ih se ne preoptereti. Mislim da sam negdje prije na ovoj temi pročitao da tvoj vxr daje 150w. Dali je moguće da 50 cm3 daje barem upola manje??

Ajmo električari  :help:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju