Tehnički kutak > Tuning skutera

Base krajnja?

<< < (3/6) > >>

Jurich:

--- Citat: ivanm - 23 Srpanj, 2012, 15:27:38 ---multivar 2000 na piaggiu produžava krajnju za 5km/h..
serijska getriba počne prevrtavanje na 80km/h i koliko motor ima snage još da ju razvrti to je to..
sa multivarom prevrtavanje počinje na cca 90km/h i krajnja se malo poveća (ne puno, napisao sam cca 5km/h)
spuh je SC08 slab, slažem se al ak čovjek ne želi buku rezo spuha nego diskretan zvuk uz više snage i momenta ok je..
eventualno radije umjesto njega leo vince touring ili giannelli go

--- Kraj citata ---
ja bih rekao i više...meni je serijski vrtio 9 k rpm na 85 km/h a na malossiju tek na 100 km/h

SixPack:

--- Citat: dhorvat - 28 Srpanj, 2012, 11:49:26 ---Budem ti ja ko zadrti minarellijevac reko nešto o takvom tuningu jer vidim da radiš slično ono kaj sam ja nekoć radio. Na minarelliju sam imao Stage II auspuh sa Aeroxa 2001. koji nema katalizator i ista je priča kao SC08 za piaggio, ili čak mrvicu i jači. Base kit i taj spuh su odlični ako uspiješ naštelati da radi na istim okretajima i naravno ako dobro naštelaš fergazer. Kolko god Aerox ima dužu getribu, sa kitom i serijskim auspuhom to nije dosta. Razvrti se čim pređe 80 po GPS-u na sportskom variomatu. Srećom pa je taj spuh dobro držao snagu još 1500 okretaja poslije idealnih pa je to vuklo čak i 90 po GPS-u. Znači kod AC getribe će ti se razvrtiti jako brzo tako da stavljanje LC getribe ili kupovina produžene 10+ % je obavezna. S druge strane ja bi radije stavio Yasuni R gore koji ima u radno područje na osjetno većim okretajima i dobiješ samim time krajnju kao kod produžene getribe sa SC08 auspuhom s tim da je motor i osjetno jači i osjetno jači start imaš radi kraće getribe. Naravno bez Multivara 2000 nemoj niti razmišljati o tuningu.

Moja preporuka je DR evo ili TP Trophy (isti kitevi, vidi koji ti je jeftiniji), Yasuni R i treba ti šiljastija igla, ako imaš originalni karb onda A20, dizna negdje cca 76-78, izvaditi lulicu i stavi Malossi red sponge umjesto originalnog filtera

--- Kraj citata ---

Thanks na detaljnom postu  :icon_thumright:
Reci kolko ti je trošio taj setup sa StageII+kit naspram bez kitanca, čisto me zanima?
A vjerojatno će na kraju i ići spuh, jer baš gledam duža getriba oko 500kn+zahebancija oko montaže...tako da...  ;D

ivanm:
sa kitom si računaj potrošnju cca litru više neg serijala...al ide puuuno bolje..

Iwo SR Tuono:
prije bi rekao dvije litre više

ja neznam zašto se svi zamaraju krajnjom brzinom i lupanju novca u tih par kilometara još šta ćeš dobit u prevrtavanju a koje ti niš ne znače

jel nije bolje gornju granicu gledat oko 85-90km/h realne a da imaš dobro pogođene prijenosne omjere tokom ubrzanja nego sad još ubijat pare u duži prijenos i šta ti ja znam a u međuubrzanjima bit ko krepala krava

imam prijatelja novi nrg i lik stavio teže roline da dobije krajnju, i nakraju je uspio po uricama navuć 110-115  ::) a do 40 na sat moraš se nogama odgurivat, i onda je stavljo tvrde federe na kvačilo,tvrdi centralni itd i opet mu motor nije išao

idealan base je gus cilindar oko 900kn, neki karb 17,5 ,multivar i auspuh ZX-R recimo, i to na minareliju ide jako dobro i na AC i na LC prijenosu, oba sam slagao i vjeruj mi nitko se nije žalio na krajnju ni na ubrzanja

SixPack:

--- Citat: Iwo SR Tuono - 29 Srpanj, 2012, 10:44:42 ---prije bi rekao dvije litre više
...
idealan base je gus cilindar oko 900kn, neki karb 17,5 ,multivar i auspuh ZX-R recimo, i to na minareliju ide jako dobro i na AC i na LC prijenosu, oba sam slagao i vjeruj mi nitko se nije žalio na krajnju ni na ubrzanja

--- Kraj citata ---

Tako će nešto na kraju i biti gus+17,5+multiVitamin+spuh... A to što kažeš za međuubrzanja stoji, kad se samo sjetim kako sam morao na svaki zavoj stati sa strane i nogama se gurati dok nisam metnuo drugu centralnu, tako da shvaćam što želiš reći  ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju