Tehnički kutak > Tuning skutera
Base krajnja?
ivanm:
multivar 2000 na piaggiu produžava krajnju za 5km/h..
serijska getriba počne prevrtavanje na 80km/h i koliko motor ima snage još da ju razvrti to je to..
sa multivarom prevrtavanje počinje na cca 90km/h i krajnja se malo poveća (ne puno, napisao sam cca 5km/h)
spuh je SC08 slab, slažem se al ak čovjek ne želi buku rezo spuha nego diskretan zvuk uz više snage i momenta ok je..
eventualno radije umjesto njega leo vince touring ili giannelli go
SixPack:
--- Citat: steeef - 23 Srpanj, 2012, 15:21:32 ---sc08 je slab spuh i bolje je stavit zx il nekaj slicno i na serijali i na base setap.
s multivarom se dobije samo linearno ubrzanje,krajnja brzina slabie..multivar bez spuha ne vrijedi stavljat.
--- Kraj citata ---
A znam da je bolje, sve je to meni jasno, ali onda bi trebalo baciti i drugu radilicu i šta je najgore potrošnja sa takvim spuhom ide u nebo, a to ne želim :dontknow:
Zato si i razbijam glavu... Ako bi postigao cilj (krajnja i potrošnja) samo sa evom+duži prijenos to mi je onda najisplativije, jer ispada 1/4 cijene ovoga svega nabrojano, a i trajao bi mi, šta mi je isto bitno... :dontknow:
ivanm:
ma kakva druga radilica..
ja vozim mhr replicu i leo tt na serijskoj..
prije je bio polini sport i yasuni r isto tako na serijskoj..
a gle ja nebi getribu dirao jer kad se složi AC ima brutalan start..
SixPack:
--- Citat: ivanm - 23 Srpanj, 2012, 15:43:32 ---ma kakva druga radilica..
ja vozim mhr replicu i leo tt na serijskoj..
prije je bio polini sport i yasuni r isto tako na serijskoj..
a gle ja nebi getribu dirao jer kad se složi AC ima brutalan start..
--- Kraj citata ---
:o
Čekaj malo, Polini Sport je base tipa DrEvo, Trophy, M.Sport?
Jel se sjećaš koji si set-up imao, karb i to? Kolko ti je to trošilo i koliko je išlo brže u odnosu na stock bez kata? :icon_scratch:
dhorvat:
--- Citat: SixPack - 22 Srpanj, 2012, 23:56:04 ---Kolika krajnja bi se mogla navući sa DrEvo/Trophy ili M.Sport sa jačim spuhom, ili da pustim sc08 pa dodam dužu getribu, 2-3 zuba dužu :icon_scratch:
Htio bih cca 85-90 po ravnom da mi ide?
Na kolko bi vrtio Evo/SPort na AC sa jačim spuhom? Mislio sam pustid Dell17,5 oriđiđi (koja dizna, klipić i igla bi išli)?
Nešto kombiniram pa me zanimaju iskustva... :toothy11:
U kombinaciji je i MHR Replica, ali samo sa sc08, da dulje traje, manje troši, ali bi produžio getribu?
--- Kraj citata ---
Budem ti ja ko zadrti minarellijevac reko nešto o takvom tuningu jer vidim da radiš slično ono kaj sam ja nekoć radio. Na minarelliju sam imao Stage II auspuh sa Aeroxa 2001. koji nema katalizator i ista je priča kao SC08 za piaggio, ili čak mrvicu i jači. Base kit i taj spuh su odlični ako uspiješ naštelati da radi na istim okretajima i naravno ako dobro naštelaš fergazer. Kolko god Aerox ima dužu getribu, sa kitom i serijskim auspuhom to nije dosta. Razvrti se čim pređe 80 po GPS-u na sportskom variomatu. Srećom pa je taj spuh dobro držao snagu još 1500 okretaja poslije idealnih pa je to vuklo čak i 90 po GPS-u. Znači kod AC getribe će ti se razvrtiti jako brzo tako da stavljanje LC getribe ili kupovina produžene 10+ % je obavezna. S druge strane ja bi radije stavio Yasuni R gore koji ima u radno područje na osjetno većim okretajima i dobiješ samim time krajnju kao kod produžene getribe sa SC08 auspuhom s tim da je motor i osjetno jači i osjetno jači start imaš radi kraće getribe. Naravno bez Multivara 2000 nemoj niti razmišljati o tuningu.
Moja preporuka je DR evo ili TP Trophy (isti kitevi, vidi koji ti je jeftiniji), Yasuni R i treba ti šiljastija igla, ako imaš originalni karb onda A20, dizna negdje cca 76-78, izvaditi lulicu i stavi Malossi red sponge umjesto originalnog filtera
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju