Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Sportity one 502T - preporuka za City tuning  (Posjeta: 7860 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
Odg: Sportity one 502T - preporuka za City tuning
« Odgovori #20 : 09 Srpanj, 2012, 21:31:25 »
Ali skuter bolje ide sa sc08 i base gusom nego sa LV-om i serijskom TG. Naravno da skuter ide bolje sa LV-om i zato i košta više od duplo nego sc08, ali i sc08 odrađuje dovoljno dobro posao na ovakvom setupu. Ja preferiram 19 karb uz bilo kakav tuning na piaggiu ac i to ne znači da ne može ostati 17,5.

Offline dino73n

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Nije bed pasti,bed je ne ustati....
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Gračanica
  • Moj Skuter: Beverly 300HPE Sr50R
  • Moja Kaciga: LS2 Twister
  • MojSetup: FullSerijala
  • MojSpuh: SC08
« Odgovori #21 : 09 Srpanj, 2012, 21:34:22 »
Samo dok jos malo zakoni ojacaju touring ce biti najtrazeniji auspuh na trzistu,ubjedljivo najvise snage na malim decibelima.
SCOOT NUMERO "2"
SF2 Yasuni R<>Stage6 HPC<>MHR replica LC<>Stage6 BigValve<>Dellorto 19 phbg from MHR pack<>red sponge<>Polini speedcontrol<>G2 EVO clutch<>Stage6/RT CNC bell<>extend gear<>2xME 7 Teen<>Xenon light<>KosoGpStyle

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 09 Srpanj, 2012, 21:37:33 »
ima još identičnih spuhova na tržištu, na webshopu sam vidio sito, technigas, giannelli go itd.. sve su to identične performanse..

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #23 : 09 Srpanj, 2012, 22:41:58 »
Taj 17,5 moze tjerat kit zasigurno
Ono sto je potrebno je da covjek prvo vidi dal ce mu multivar i auspuh zadovoljit potrebe (vjerovatno da)
Gus je odlican izbor ali taj motor prakticki nije ni razradu prosao kako treba
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #24 : 09 Srpanj, 2012, 23:28:14 »
Stvar je u tome što se skuter preporodi sa 19 u usporedbi s tim 17,5. 17,5 bi eventualno ostavio kada bi u njemu bio malossi setup.

Offline cappon10

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: SportCity One 50 2T
  • Moja Kaciga: .
  • MojSetup: Serijal
  • MojSpuh: Serijal
« Odgovori #25 : 10 Srpanj, 2012, 08:30:55 »
ne bih u pocetku isao na gus kit. ulozio bih novac u spuh, variomat i nove gume. meni treba skut samo za voznju, otici negdje i to je to...nikakve utrke i tome slicno. Ivanm je vec vozio i slagao ovaj spuh na istom skutu, mislim da ima dosta iskustva...
treba mi sto vise momenta a ako dobijem malo na brzini jos i bolje...na ovim kvarnerskim otocima ima previse uzbrdica  :sad1:
Ivanm je spominjao malossi sport... je li to taj malossi multivar 2000, ili nesto drugo
da li da odmah narucim i vecu diznu...i koju ?

sto se tice guma... ima li tu neke razlike prednja zadnja, mozda u profilima. da li se proizvode isti promjer guma sa razlicitim profilima za prednji/zadnji  
http://shop.motogume.hr/pregled_proizvoda.asp?idProizvoda=1652       ...tu vidim Metzeler feelfree sa dva razlicita profila...

Posto ne radim puno kilometraze godisnje htio bi mekse gume da se ne pretvore u plastiku nakon godinu dana a ja napravio samo 500km.
koja preporuka za gume...
« Zadnja izmjena: 10 Srpanj, 2012, 08:33:05 cappon10 »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #26 : 10 Srpanj, 2012, 10:09:21 »
ne bih u pocetku isao na gus kit. ulozio bih novac u spuh, variomat i nove gume.

Gume su ulog u sigurnost ako su gore neke kineske

Variomat ce popeglati rad prijenosa i kod ubrzavanja ce sve ici linearnije, ali ne nuzno i brze.

Touring i slicni spuh ce dati nesto snage u odnosu na serijski koji je usko grlo, vecinom zbog katalizatora i sirine grane, ali isto nece bitno utjecati na snagu, a pogotovo ne na krajnju brzinu.

Da bi skuter isao brze i brze ubrzavao, potrebna je veca snaga, a variomat i takav spuh to nece dati, barem ne u mjeri u kojoj to mzoda ocekujes. Stavljanjem kita od 70ccm uz taj spuh i variomat, krajnja brzina ce biti nesto sitno visa (po uzbrdici i voznji udvoje ce biti bitno visa), ali ce zbog 40tak % vece zapremine skut biti puno vozniji. Pogotovo uzbrdo i u dvoje. Ako te brine trajnost - ne brini. Base kitevi traju barem kao i serijski. Sad, jedino ako procjenis da ti se to financijski ne isplati.

Gume i multivar2000 bi uvijek preporucio. Touring (i tu klasu) spuha bi uvjetno preporucio - ako nije problem u novcima, nesto sitno ce se dobiti, a neces imat problema sa kasnijim zastopavanjem katalizatora jer ga taj spuh nema.

Dakle, idealno bi cjelinu zaokruzio kad bi stavio i 70ccm kit.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #27 : 10 Srpanj, 2012, 10:10:21 »
malossi sport je kit...a multivar je variomat...
ja ti također preporučujem da ostanes na 50,barem zasad,ipak je novi skuter...
dizna bi trebala brijem 64 uz maknuti limic...
pa nema baš puno guma rađenih posebno za prednji,posebno za zadnju kotac...ja mislim da mores uzet bilo koju koja odgovara dimenzijama...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #28 : 10 Srpanj, 2012, 10:22:12 »
Sta silite covjeka na turing,nek uzme ZXR i multić dve hiljade i nek se vozi,opterecujete ga bezveze
Od ostalog trebat ce mu dizna 65-70,sustice i roline ce dobit uz auspuh i nek to stavi i bit ce zadovoljan  :glasses9:

preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #29 : 10 Srpanj, 2012, 10:51:01 »
Kaj nije bolje isplativ DR evo umjesto Trophyja kad su to isti kitevi, a ovaj je osjetno jeftiniji?  :jerk:

Ja isto pucam na tišinu pa preporučam Touring, ali sa ZXR-om bi motor osjetno živnuo. Makar onda cijena prelazi 2000 kuna ako se ne varam.  :laughing7:

Ako se često vozite dvoje uzbrdo onda će se remen rastegnuti i neće uzbrdo moć povuć bez obzira na kit i tada će kevlar remen postati obvezan  :laughing7:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #30 : 10 Srpanj, 2012, 11:45:25 »
Kako mi je super kad svi tjeraju svoje i onda čovjek dobije 10 različitih setupova. Kao što je rekao, želi moment bez buke, a to će dobiti jedino sa kitom i nekim spuhom koji nije rezo.

Offline cappon10

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #31 : 10 Srpanj, 2012, 11:54:35 »
Kaj nije bolje isplativ DR evo umjesto Trophyja kad su to isti kitevi, a ovaj je osjetno jeftiniji?  :jerk:

Ja isto pucam na tišinu pa preporučam Touring, ali sa ZXR-om bi motor osjetno živnuo. Makar onda cijena prelazi 2000 kuna ako se ne varam.  :laughing7:

Ako se često vozite dvoje uzbrdo onda će se remen rastegnuti i neće uzbrdo moć povuć bez obzira na kit i tada će kevlar remen postati obvezan  :laughing7:

DR evo (je li to "DR Evolution" ? ) ...cijena mu je skoro identicna kao i Trophy    http://www.mojskuter.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=173&category_id=100&option=com_virtuemart&Itemid=142

Gledam i Tecnigas Silent Pro... ima li netko svoje misljenje o njemu. nesto je jeftiniji od Tourinaga iako mi je LV touring ljepsi..
Nije losa ideja i polovni Touring ako se moze dobiti u pola cijene a onda uloziti u novi Kit.
« Zadnja izmjena: 10 Srpanj, 2012, 12:00:21 cappon10 »

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #32 : 10 Srpanj, 2012, 12:22:20 »
ja sam nedavno uzel za 200 kn polovnog touringa,a more se nać za cca.300 kn...uzmeš kit za 800,multivar mores isto polovnog,bar ih za pijado ima kolko oćeš u oglasnicima u super stanju za kojih 300 kn...
Kako mi je super kad svi tjeraju svoje i onda čovjek dobije 10 različitih setupova. Kao što je rekao, želi moment bez buke, a to će dobiti jedino sa kitom i nekim spuhom koji nije rezo.
pa nije spomenul do sad da bi stavljal kit
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline jure vd

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Vodice
  • Moj Skuter: kymco super 8 2T
  • MojSetup: Hebo Manston Replica Alu,Dellorto19 Black E.
  • MojSpuh: Tecnigas Triops
« Odgovori #33 : 10 Srpanj, 2012, 15:55:17 »
neznam ja sam mjenjao,stavio malosi multivar kevlar remen...makao seriski ispuh i stavio tecnigas silent pro racing ispuh...katastofa malo žešća 65po ravnom,jedva..70 nizbrdo...   razbit sam htio skuter...onda sam uzeo leo vince tt i plave federe kvačila,7g rolice(8,5orginalne)...  sad mi ide 75 uzbrdo i to kakve uzbrdnice (dalmacija)  a imam 95 kg.. po ravnom ni ne mogu izmjeriti koliko jer je baždaren na 80...   oduševljen,drugi skuter uglavnom...kymco super 8 2t
lud mlad.. (u glavi) :D

Offline cappon10

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #34 : 10 Srpanj, 2012, 16:25:27 »
neznam ja sam mjenjao,stavio malosi multivar kevlar remen...makao seriski ispuh i stavio tecnigas silent pro racing ispuh...katastofa malo žešća 65po ravnom,jedva..70 nizbrdo...   razbit sam htio skuter...onda sam uzeo leo vince tt i plave federe kvačila,7g rolice(8,5orginalne)...  sad mi ide 75 uzbrdo i to kakve uzbrdnice (dalmacija)  a imam 95 kg.. po ravnom ni ne mogu izmjeriti koliko jer je baždaren na 80...   oduševljen,drugi skuter uglavnom...kymco super 8 2t

mislis li da je razlog slabijih performansi bio spuh ili opruga i rolice....iz ovoga sto si napisao ti si mijenjao samo remen bez variomata
što se tiče rolica, dobio si veću brzinu sa lakšim rolicama što je i preporuka kod takvih problema kad nema vece krajnje brzine....
« Zadnja izmjena: 10 Srpanj, 2012, 16:34:36 cappon10 »

Offline cappon10

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #35 : 10 Srpanj, 2012, 16:41:35 »
koliko je ustvari Leovince Touring tiši odnosno koliko je Leovince TT bucniji... morao bih negdje to čuti
pretpostavljam da je Touring po buci slican serijali... sada se opet pitam kolko bi dobio vise sa Leovince TT što se tiče performansi ... ???

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #36 : 10 Srpanj, 2012, 16:42:38 »
pretpostavljam da je Touring po buci slican serijali...

Isti ili tisi

Offline jure vd

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Mjesto: Vodice
  • Moj Skuter: kymco super 8 2T
  • MojSetup: Hebo Manston Replica Alu,Dellorto19 Black E.
  • MojSpuh: Tecnigas Triops
« Odgovori #37 : 10 Srpanj, 2012, 16:56:24 »
sve sam mjenjao,sve osim centralnog federa..ispuh mi je tražio tvrđe federe kvačila,plave metnuo..bjeli centralni malossi šta sam dobio sa multivarom je premekan za njega ... sad sve štima kako sam htio a nisam ni pokuššao sa rolicama od 5,7 g šta sam dobio sa L.V.  i ovako poteže ludilo,bez rupa..osim male na startu do 10km/h..    TT ti strašno bučan!  :toothy9:
lud mlad.. (u glavi) :D

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #38 : 11 Srpanj, 2012, 08:35:29 »
Uglavnom bez kita nećeš dobiti nešto puno više momenta, snage i krajnje  :laughing7: Kit drastično mijenja stvari u ovoj priči, a izdržljivost je kao serijala tako da tu nema straha. Samo treba uštelati karburator kak se spada i to je to  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline cappon10

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #39 : 12 Srpanj, 2012, 08:35:53 »
Zelio bih se zahvaliti svima na pomoci i savjetima. :falafala:
Ipak, kako mi vi predlazete, biti ce obavezno ulaganje i u novi kit da dobijem ono sto mi najvise treba a to je moment.
Sada polagano u nabavu dijelova a montazu cu ostaviti za rujan kad malo zahladi  :more:
Javim se kad sve sklopim za pomoc pri zavrsnom stelanju...

Jos jednom ... :sign092: