Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kvaliteta Benelli skutera ?  (Posjeta: 20076 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline malagutif10

• Tržnica : (0)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bosna !
  • Moj Skuter: Ki-Nez
  • Moja Kaciga: MT HELMETS
  • MojSetup: NEMAM PARE !
  • MojSpuh: NEMAM PARE !
Kvaliteta Benelli skutera ?
« : 20 Lipanj, 2012, 22:56:09 »
E ovako, u keeway centru u BiH sam vidio da imaju i benelli skutere,onako povoljna je cijena,na izgled nisu toliko losi.
sad me zanima kakva je kvaliteta ,jel ima neko iskustva i ko ih uopste proizvodi?
planiram kupiti neki od 50 ccm , Benelli Qvattro nove X mi je zapao za oko,kupio bih tako neki,ako su dobri ?
http://www.benelli.com/scooter49X-11.asp

Offline Zika

• Tržnica : (+13)
  • forumski skuteraš
  • Minarelli
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Štitar city
  • Moj Skuter: Aerox 50
  • Moja Kaciga: Cross
  • MojSpuh: LeoVince ŽX
Odg: Kvaliteta Benelli skutera ?
« Odgovori #1 : 20 Lipanj, 2012, 22:58:28 »
minarelli masina,najlijepsi od tih benellia mi je 491...kvaliteta je dobra,nisu to losi skuteri...
ko ce kome ako nece kome ako

Offline Nyzvo

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Pia Sym LC
  • Moja Kaciga: N85
« Odgovori #2 : 20 Lipanj, 2012, 23:03:04 »
minarelli masina,najlijepsi od tih benellia mi je 491...kvaliteta je dobra,nisu to losi skuteri...

na novima  :nono:

Offline malagutif10

• forumski biciklist
« Odgovori #3 : 20 Lipanj, 2012, 23:11:36 »
i meni se 491 svidja ali ga u centru nema u prodaji vjerovatno se vise ne proizvodi

Offline walkay

• moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • Dr. TGB
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: SP180, ZIP SP180
  • Moja Kaciga: Vemar vtx atlan
« Odgovori #4 : 20 Lipanj, 2012, 23:17:33 »
Ima Chinarelli masinu, clan enel ima takav skuter, ali je jako brzo stavio orginal Minarelli masinu, pitaj njega on zna najbolje!

Offline malagutif10

• forumski biciklist
« Odgovori #5 : 20 Lipanj, 2012, 23:19:58 »
uglavnom nisu losi a? jel moze neko naci kolika je cijena novog benellia qvattro nova X ? ne mogu naci nikako

Offline enel

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Hybrid
  • Moja Kaciga: Shark s500 samurai black
« Odgovori #6 : 21 Lipanj, 2012, 11:27:09 »
Evo da se ja malo ubacim. Kako je walkay i rekao, ja imam Benelli 49x (odnosno quattro nove x, al mi mrsko pisati  :icon_biggrin:)

Ovako, kad sam ga kupio, prva sezona prezadovoljan bio. Nikakvih kvarova, lijepo isao, u biti presao oko 1000km tu sezonu.

Onda vidim da ne ide ni blizu Yamaha/Piaggio i ostalih. Bacim gore minarelli masinu, takodje AC i zadnju felgu od Benelli K2 tako da izgleda manje vise isto kao prije. Malo tuning dijelova i sad ide prilicno dobro.

Dojmovi: sto se tice plastika, jako sam zadovoljan, cvrste, ne pucaju iako sam ih 100 puta skinuo, ne skripi nigdje nista. Sto se tice kocnica, nisam najzadovoljniji jer ipak je gore kineska kocnica koja ne koci kao npr Brembo na Aeroxu. Zadnja dobos, odradjuje zadani posao. Onu prvu sezonu dok je bila original masina gore, lijepo i pristojno je isao, bez ikakvih kvarova.

Mene je licno izgled uzasno privukao, zato sam ga i kupio, sad se malo kajem jer bi vise volio imati original Italijana pa ne mora biti lijep kao 49x  :icon_biggrin:.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj, ovako sam ti samo ugrubo neke stvari ispricao.

Offline malagutif10

• forumski biciklist
« Odgovori #7 : 21 Lipanj, 2012, 13:01:59 »
Evo da se ja malo ubacim. Kako je walkay i rekao, ja imam Benelli 49x (odnosno quattro nove x, al mi mrsko pisati  :icon_biggrin:)

Ovako, kad sam ga kupio, prva sezona prezadovoljan bio. Nikakvih kvarova, lijepo isao, u biti presao oko 1000km tu sezonu.

Onda vidim da ne ide ni blizu Yamaha/Piaggio i ostalih. Bacim gore minarelli masinu, takodje AC i zadnju felgu od Benelli K2 tako da izgleda manje vise isto kao prije. Malo tuning dijelova i sad ide prilicno dobro.

Dojmovi: sto se tice plastika, jako sam zadovoljan, cvrste, ne pucaju iako sam ih 100 puta skinuo, ne skripi nigdje nista. Sto se tice kocnica, nisam najzadovoljniji jer ipak je gore kineska kocnica koja ne koci kao npr Brembo na Aeroxu. Zadnja dobos, odradjuje zadani posao. Onu prvu sezonu dok je bila original masina gore, lijepo i pristojno je isao, bez ikakvih kvarova.

Mene je licno izgled uzasno privukao, zato sam ga i kupio, sad se malo kajem jer bi vise volio imati original Italijana pa ne mora biti lijep kao 49x  :icon_biggrin:.

Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj, ovako sam ti samo ugrubo neke stvari ispricao.
Bas taj sam planirao kupiti,kako je sa original masinom otprilike isao ?

Offline MIKSETA

• maxi forumaš
  • Ona me je ostavila...sutnula u muda moga srca.
  • Mjesto: Gostivar-Mak
  • Moj Skuter: Gilera Runner VXR 20
  • Moja Kaciga: 中国 i AGV
  • MojSetup: Seriski
  • MojSpuh: Seriski
« Odgovori #8 : 21 Lipanj, 2012, 14:20:10 »
Bas taj sam planirao kupiti,kako je sa original masinom otprilike isao ?
kako i tvoji ki-nez  :icon_thumright:

Offline Domba

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
    • DZphotography
  • Moj Skuter: Kivi i Dragster
  • Moja Kaciga: Caberg V2 407 V
  • MojSetup: U kutijama
  • MojSpuh: sta 1, imam 3
« Odgovori #9 : 21 Lipanj, 2012, 14:26:21 »
Ako se ne varam keeway je kupio benelia. E sada ako ima isti auspuh kao moj kivi onda nebudes isao preko 55 :)

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #10 : 23 Lipanj, 2012, 10:55:11 »
Ima jedna ludost s tim Benelli 49x. Neki modeli, serijski, chinarelli gore, spuh chinarelli, idu preko 80 po svom satu, dok neki jedva 70.

Kod mene je isao jedva do 70 na satu, a gledam na youtube, serijeske bez pol muke idu preko 80.

Sad sa minarelliem sam gore na 70 jako brzo iako mi je prijenos u banani (rolice nove trebam, remen, federcice nove).

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #11 : 23 Lipanj, 2012, 14:46:58 »
to je kao onaj skuter što je odma spreman za stunt  :laughing6:

uglavnom ja bi isto odma skino mašinu i stavio minarelli LC
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #12 : 23 Lipanj, 2012, 16:49:11 »
to je kao onaj skuter što je odma spreman za stunt  :laughing6:

uglavnom ja bi isto odma skino mašinu i stavio minarelli LC

Pise na njemu "Stunt ready"  :toothy9:

Moja zelja je bila baciti gore paioli prednje vile, brembo celjust, minarelli masinu sa diskom i zadnji paioli amort  :jerk:

Al jbg, nema se para, a ni volje kao prije  :dontknow:

Offline ivan49x

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Požega
  • Moj Skuter: Benelli49x
  • Moja Kaciga: arc
  • MojSetup: serijala sa spuljom i dodatcima
  • MojSpuh: Yasuni Z
« Odgovori #13 : 29 Lipanj, 2012, 14:11:04 »
ja ga imam i motor kad je blokiran doslovno se nemice s mijesta kada sam ga odblokirao na 1500km iso je ludnica na 7000km cvik 35 min sam ga drzao na ful gasu (od pakraca do požege) a na servis nisam otisao pregrijavanje i zacviko stavio novu minarelli masinu e onda je tek iso runnera sam na 200m ostavio 20-30 metar iza sebe
jedina zamijerka nema linearnu polutku pa su rupe u ubrzanju osjetne
...::: MOTORI NE ISPUŠTAJU ULJE ONI OBILJEŽAVAJU SVOJ TERITORIJ:::...

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #14 : 29 Lipanj, 2012, 23:20:31 »
ja ga imam i motor kad je blokiran doslovno se nemice s mijesta kada sam ga odblokirao na 1500km iso je ludnica na 7000km cvik 35 min sam ga drzao na ful gasu (od pakraca do požege) a na servis nisam otisao pregrijavanje i zacviko stavio novu minarelli masinu e onda je tek iso runnera sam na 200m ostavio 20-30 metar iza sebe
jedina zamijerka nema linearnu polutku pa su rupe u ubrzanju osjetne

To e to  :headbang:

Offline *JOHNSON*

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • Moj Skuter: Aprilia sr50 Ditech
  • Moja Kaciga: Shark
  • MojSpuh: Serijala :D
« Odgovori #15 : 30 Lipanj, 2012, 10:14:30 »
Ma neide motor nista ima moj prijatelj dok je s blokadama doslovno nemoze ici niz brdo ide jedva 55 a uz brdo s dvojcom nemoze ide 10 jedva se mice ima slab start,kocnice cvile,dosta trosi goriva ,vrlo brzomu rikavaju led stop svjetla ili uopce nerade kad stisnes kocnicu nesvjetle,slabo pali nakon duzeg sajanja, ima i par dobrih strana kao npr. daljinsko paljenje i alarm
Nevozi brze nego sto tvoj andeo cuvar moze letjeti.

Offline balicdim

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • master of transakšn
  • Moj Skuter: KTM
  • Moja Kaciga: Nolan N43Air
  • MojSpuh: naTURal
« Odgovori #16 : 30 Lipanj, 2012, 11:04:17 »
Ima jedna ludost s tim Benelli 49x. Neki modeli, serijski, chinarelli gore, spuh chinarelli, idu preko 80 po svom satu, dok neki jedva 70.

upravo tako, ja sam bio ponosan vlasnik Benelli 49x-a 2 i pol godine, išo je ko sam vrag po satu, 75-80 nekad i preko, a bile skinute samo blokade nije bilo nikakvog tuninga sve serijala, u tom periodu sam napravio nešto manje od 16000km i da nije bio ukraden mislim da bi već bio preko 20t km

vozio sam relacije od preko 100km u jednom smjeru i nikad nije zatajio, prvi remen sam mijenjao nakon 12000km i ni nakon te kilometraže nije bio "uništen" a drugi nakon nepunih 4  :hmh:

prvenstveno sam ga kupio jer sam mislio da je čistokrvni talijan dok nisam dobio papire i servisnu knjižicu keeway-a, a jbga već sam ga platio i imo sam ključ u rukama i mogu reć da nisam bio razočaran

imao sam i dvije prometne sa njime direkt sa mečkom i let preko rupe na općinskoj cesti i plastike su bile kao da se nije ništa dogodilo

standardni servisi na kilometražu koja je navedena u knjižici i miran si, ukoliko nisi sam svoj majstor..... (ne želim reć da neznaš oko skutera, al kad si sam svoj majstor uvijek nešto prčkaš  ;D )

iskreno neznam zašto svi pljuju po kinezima kao da su najveće sranje svijeta, al pretpostavljam da je to sve igra slučaja kao što je enel rekao u citatu gore

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #17 : 01 Srpanj, 2012, 13:36:26 »
upravo tako, ja sam bio ponosan vlasnik Benelli 49x-a 2 i pol godine, išo je ko sam vrag po satu, 75-80 nekad i preko, a bile skinute samo blokade nije bilo nikakvog tuninga sve serijala, u tom periodu sam napravio nešto manje od 16000km i da nije bio ukraden mislim da bi već bio preko 20t km

vozio sam relacije od preko 100km u jednom smjeru i nikad nije zatajio, prvi remen sam mijenjao nakon 12000km i ni nakon te kilometraže nije bio "uništen" a drugi nakon nepunih 4  :hmh:

prvenstveno sam ga kupio jer sam mislio da je čistokrvni talijan dok nisam dobio papire i servisnu knjižicu keeway-a, a jbga već sam ga platio i imo sam ključ u rukama i mogu reć da nisam bio razočaran

imao sam i dvije prometne sa njime direkt sa mečkom i let preko rupe na općinskoj cesti i plastike su bile kao da se nije ništa dogodilo

standardni servisi na kilometražu koja je navedena u knjižici i miran si, ukoliko nisi sam svoj majstor..... (ne želim reć da neznaš oko skutera, al kad si sam svoj majstor uvijek nešto prčkaš  ;D )

iskreno neznam zašto svi pljuju po kinezima kao da su najveće sranje svijeta, al pretpostavljam da je to sve igra slučaja kao što je enel rekao u citatu gore

da tek znaš šta u servisu rade =)

eto ti si potrefio dobrog, isto ko i batina, neki idu milijun kilometara nekima na 3000 pucaju blokovi i rame
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline enel

• forumski biciklist
« Odgovori #18 : 02 Srpanj, 2012, 00:58:29 »
Ma neide motor nista ima moj prijatelj dok je s blokadama doslovno nemoze ici niz brdo ide jedva 55 a uz brdo s dvojcom nemoze ide 10 jedva se mice ima slab start,kocnice cvile,dosta trosi goriva ,vrlo brzomu rikavaju led stop svjetla ili uopce nerade kad stisnes kocnicu nesvjetle,slabo pali nakon duzeg sajanja, ima i par dobrih strana kao npr. daljinsko paljenje i alarm

To je ta raznolikost jednog te istog modela. U mene tek nakon 6000 km kocnice malo cvile, a led svjetla super rade, nikad problema. I kod mene nije toliko losa masina bila, lijepo je isla, a i sa dvoje se komotno moglo voziti cak i uz brdo.

To je sto sam rekao da su plastike stvarno dobre  :icon_biggrin:

Offline balicdim

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • master of transakšn
  • Moj Skuter: KTM
  • Moja Kaciga: Nolan N43Air
  • MojSpuh: naTURal
« Odgovori #19 : 02 Srpanj, 2012, 07:27:41 »
To je ta raznolikost jednog te istog modela. U mene tek nakon 6000 km kocnice malo cvile, a led svjetla super rade, nikad problema. I kod mene nije toliko losa masina bila, lijepo je isla, a i sa dvoje se komotno moglo voziti cak i uz brdo.

aaaaa LED svjetla kako sam na to zaboravio, to mi je bio naljepši dio motora, od žmigavaca do štop svjetla, nikad nijedna nije pregorila

disk je bio kao nedirnut, a bubanj je bio samo jednom otvaran jer su pakne upekle nakon zadnje zime koju je preživio vani ispod snijega (naravno pokriven ceradom)

bio sam prezadovoljan sa potrošnjom, rezervoar od 7l je u početku izdržao oko 170km a kasnije je valjda skut ostario  ;D a i gradska vožnja ga je malo ubijala pa je pala km na oko 130km