Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Moj JETFORCE project...  (Posjeta: 107411 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline pitaNS

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • samo gas
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Novi Sad
  • Moj Skuter: JeTfOrCe,ApRiLiA SR
  • MojSetup: kako ono - high end?!
  • MojSpuh: prdekalica neka Roost
Odg: Moj JETFORCE project...
« Odgovori #140 : 03 Rujan, 2008, 12:39:04 »
hvala alfa na savetima... :icon_thumright: tako sam nekako i mislio...

nove karike- oko 10 eur
nove brtve- oko 10 eur

honovanje- ne znam koliko je...? al pretpostavljam da nije skupo (kakav je to uopšte proces, jel to mašinska obrada da se ujednači prečnik cilindra na svim delovima? ? ?).... :icon_scratch:
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline Pupo

• MS počasni član
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG/Pž
  • Moj Skuter: Area 51
« Odgovori #141 : 03 Rujan, 2008, 14:39:26 »
Honovanje nije strojna obrada, ako si malo vještiji možeš to napraviti i kod kuće. Samo moraš kupiti alat kojim se to radi. Stari je to davno kupovo ali mislim da nije previše para samo neznam koliko mali promjer može honovati jer ovaj što ja imam honer nije baš mali.
Treba ti samo alat za honovanje, bušilica, šprica s uljem i malo volje. I samo mažeš ojdimi-dojdimi u ravnomjernim pokretima. Samo pazi da ti honer ne prođe kroz cilindar ili ti ispadne van dok još bušilica radi jer će biti fešta.

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #142 : 03 Rujan, 2008, 20:39:25 »
sad si me bacio u razmisljanje, kakav alat za honovanje ? ? ?...mada mislim da se ne hebem jos i s tim odneti lepo majstoru i kraj...
MHR 70..MHR radlica...Roost Sprint...PWK 21mm...Malossi Selletra...MHR OR prenos...itd itd

Offline vasso123

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Umag
  • Moj Skuter: NRG
« Odgovori #143 : 03 Rujan, 2008, 23:36:06 »
Honovanje ti je postupak fine obrade valjkastih predmeta čiji su promjeri veći od 2 mm, primjenjuje se također pri obradi cilindara i čahura....
princip rada: alat izvodi kružno gibanje i pomoćno pravocrtno. glava za honovanje se sastoji od 3 ili više brusnih štapića koji se potiskuju uz obrađenu površinu......
Kupujem vilice od VXR-a,VX-a,SP180,novi tip(teleskopske),a moze i oridjidji od NRG-a

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #144 : 03 Rujan, 2008, 23:46:03 »
Neki to rade i smirgl papirom granulacije 150-250 sa par pomaka rukom i bude dobro, ali ja bi to radje dao nekom ko ima alat za to.
Honanje je urezivanje kanala (riseva) u koje karika zapinje pa se tako ona razradi. Ujedno ti kanali zadrzavaju na sebi male kolicine ulja pa pomazu i podmazivanju, ali prvenstveno sluze da bi se karika sto prije razradila.

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #145 : 04 Rujan, 2008, 08:15:08 »
Stavit cu ti veceras ili sutra sliku alata pa ces vidjeti. Trazio sam malo po netu ali nisam našao :(

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
« Odgovori #146 : 04 Rujan, 2008, 08:46:37 »
Stavit cu ti veceras ili sutra sliku alata pa ces vidjeti. Trazio sam malo po netu ali nisam našao :(

ajd, i ja sam tražio pa nisam našao...

Offline Pupo

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #148 : 06 Rujan, 2008, 15:52:51 »
Eo kako izgleda honer. Nije više u cvijetu mladosti ali već je odradio masu posla i stvar je jako dobra. Čak smo negdjeprije spašavali praktički novi motor koji je "samo" ostao bez vode. Samo je ovaj moj preveliki za skutere ali je isti princip.

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
« Odgovori #149 : 07 Rujan, 2008, 20:19:06 »
ej pita,
jedno pitanje.

Dal kad ti skuter duze odstoji (10-20 sati), na pocetku ne prima gas i dimi ko qrac? Ja ga onda stisnem, i nakon par metara pocne primat gas, al to mi dosta iritantno...
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline speed

• DJ gYzMo
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Ogulin
« Odgovori #150 : 07 Rujan, 2008, 20:28:16 »
ej pita,
jedno pitanje.

Dal kad ti skuter duze odstoji (10-20 sati), na pocetku ne prima gas i dimi ko qrac? Ja ga onda stisnem, i nakon par metara pocne primat gas, al to mi dosta iritantno...
normalno za svakog zwaju

Offline crogenie

• forumski skuteraš
  • old-skul member
  • Mjesto: RI-Trsat
  • Moj Skuter: Runner VX125
  • Moja Kaciga: ultra-sporcka
  • MojSetup: Malossi 209
  • MojSpuh: 4Road
« Odgovori #151 : 07 Rujan, 2008, 20:33:51 »
speed, hvala na odgovoru!  :icon_thumright:
... V-TEC - IT JUST KICKED IN YO...
- pa finu guzu stavi u S klasu, i po gasu..

Offline ProDriverGT(TGB)

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: R50X
  • MojSetup: Polini Sport
  • MojSpuh: Chrom
« Odgovori #152 : 12 Rujan, 2008, 18:51:56 »
Skut je dobar,ali nikako ne kužim ovo smirglanje felgi ili felni kak je ovaj napisao,niti izgleda ljepše ni niš,samo da bi bilo drugačije od orginala,a da je takva boja felge orginal,onda bi ju vjerovatno obojali u crno  :laughing6:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #153 : 12 Rujan, 2008, 18:56:53 »
meni se osobno svidja, ali ih bas i nebi polirao, iako kada bi uzeo drugi skut onda bi mozda ispolirao skoro sve sto se da, ali to je vec nesto drugo, i felne je isto sto i felge, jer je u njega tako za felge se kaze, on je iz novog sada
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
« Odgovori #154 : 13 Rujan, 2008, 13:12:41 »
zavisi kako kome lepse, meni licno su ovako ispolirane felne mnogo lepse od crnih originalnih...a i scoot deluje VECE... he,he opet kazem stvar ukusa...

za crogenie: i meni je tako, kad odstoji duze ne moze da primi gas moram da ga cimam par minuta turiranja i dimljenja i onda kad probije ide....menjao svecicu, stelao karb 15 puta i ne vredi uvek isto...kao sto kaze Speed ''to ti je zwajo''.....

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
« Odgovori #155 : 28 Rujan, 2008, 18:45:50 »
krenuo sam malo prckati oko motora...mislim ovih dana skinuti blok i cilindar i malo se pozabaviti njima dok ne stigne naruceni malossi sport!  :toothy12:

Sad kad sam skinuo auspuh reko daj da izmerim fi auspuha i fi izduva na cilindru.....Kad ono spuh 22mm a izduv oko 24mm...s tim da je izduv iz cilindra onako pljosnatog ovalnog oblika s unutrasnje strane a tek se na kraju siri u krug a taj krug je 24mm...

koliko sam ispratio do sada, zar ne bi trebao fi spuha biti malo veci od izduva na cilindru a ne ovako kako je kod mene? ? ? ? ?
bice uskoro slika kad sve poskidam...

Offline Hrga

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • 50ccm in memory...
  • Mjesto: Jarmina
  • Moj Skuter: Nije
  • Moja Kaciga: Nije
  • MojSetup: Nije
  • MojSpuh: Nije
« Odgovori #156 : 28 Rujan, 2008, 18:48:27 »
krenuo sam malo prckati oko motora...mislim ovih dana skinuti blok i cilindar i malo se pozabaviti njima dok ne stigne naruceni malossi sport!  :toothy12:

Sad kad sam skinuo auspuh reko daj da izmerim fi auspuha i fi izduva na cilindru.....Kad ono spuh 22mm a izduv oko 24mm...s tim da je izduv iz cilindra onako pljosnatog ovalnog oblika s unutrasnje strane a tek se na kraju siri u krug a taj krug je 24mm...

koliko sam ispratio do sada, zar ne bi trebao fi spuha biti malo veci od izduva na cilindru a ne ovako kako je kod mene? ? ? ? ?
bice uskoro slika kad sve poskidam...

trebo bi bit, ovako dosta slabije ide, moras vecu granu napravit  :)

Offline pitaNS

• maxi forumaš
  • samo gas
« Odgovori #157 : 28 Rujan, 2008, 18:58:45 »

kako to da izvedem..... :icon_scratch:  :icon_scratch:

Offline Hrga

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • 50ccm in memory...
« Odgovori #158 : 28 Rujan, 2008, 19:04:08 »

kako to da izvedem..... :icon_scratch:  :icon_scratch:

kako je i hac preradio serijski, evo ovako sam ja zamislio, skines onaj dio sto ide na cilindar to jest onu plocu na koju ide grana, i onda stavis spuh na skut i odrezes granu i nabavis neku novu koja je promjera 24mm, dovedes sve u red tj. da mozes povarit i piknes na par mjesta, skines spuh i povaris do kraja...

Offline Hrga

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • 50ccm in memory...
« Odgovori #159 : 28 Rujan, 2008, 19:05:41 »