Da komentiram uredjaj za mjerenje temperature.
Slozio sam to na skuter i mogu reci da sam jako zadovoljan. Sklop uredno radi i temp. je uvijek izmedju 75 i 87 po ledicama, po mojoj procjeni ne prelazi 80 jer se nekada zna ugasiti ledica od 75° pogotovo kada puse vjetar ili vozim sa manjim brojem okretaja. Jednom sam uspio upaliti ledicu od 87° kada sam isao polako sa vecim brojem okretaja u brdo nakon malo duze voznje, ali to se brzo ugasilo kada sam ubrzao.
Moram priznati da sam se malo namucio i "malo" nazivcirao oko montaze jer sam isao tezim putem. Nisam stavljao ledice na plocicu nego svaku posebno spajao ugradjenu u plastici....
Ovo je ta plocica na koju postavljamo elemente, nema ih puno i jednostavno je za ugraditi;
ovako nekako izgleda to sve slozeno
:
evo kako sam preradio senzor, izvadio sam orginalni termoprekidac koji se pali na 115° i onda je ostala cahura. Senzor je taman stao unutra i prvo sam stavio termo paste pa postavio senzor i na kraju to sve zalio sa tekucim metalom.
ugradjen senzor, kasnije je jos dodatno izoliran da ne bi pukao kabel koji je jos pricvrscen da ne visi:
Budem jos slikao kako je to na skuteru dok je zagrijan i moram uslikati plocicu za ledice...
Ostale su mi jos 3 plocice...
....evo jos par slikica:
i obje plocice, ja koristim 7 ledica, samo se skrati plocica...