evo jedno pitanje totalnog amatera.ja na svom energiju iz 97,imam ona tri kruzica,na celeru..jedan je celer,(ne)pokazuje koliko kilometara na sat vozim,drugi je 16 crtica za 8 litara goriva,i taj radi,i treci je od temperature,i taj nista ne pokazuje..pokazuje da motor ne radi..ispod prve crtice,i nemrda..u njega se s druge strane ubada samo jedna zica..
e sad,kako provjerit,sta je riknilo?zasto mi temperaturu ne pokazuje?kako ispitat onaj ispitivac temperature pokraj svicice,pretpostavljam da bi on triba slat informaciju na instrument tablu,koja je temperatura..i kako ispitat jel radi sklop koji bi triba kazaljku dizat,i nalazi se u instrument tabli??koja struja ide u njega onom jednom zicom,i kako ga ispitat?tribam pouzdanu informaciju o temperaturi,a nebi lose dosa ni sklop koji bi prikinija rad motora prije kriticne temperature za motor,bar koji stupanj..svaka informacija je dobro dosla..posto ja neznam ni ima li mi motor ventilator ili ne..u mene je kratko,a osiguravanje od prigrijavanja mi je uvjet daljnje voznje..zasad su mi rute po 4-5 kilometara,pa mu nece nista bit,ali planiram vozit puno duze rute jer je stanje masine dosta dobro..