Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kupio sam psa , da mi čuva skuter :)  (Posjeta: 1803 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline neuromaniac

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • Who dat ?
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
Kupio sam psa , da mi čuva skuter :)
« : 09 Lipanj, 2012, 00:45:16 »
evo da se pohvalim kupio sam jučer čistokrvnog bull terijera i samo mogu reć da je pas sa svoja 2 ipo mjeseca iznad svakih očekivanja. Jako je teritorijalno nastrojen a ujedno i razigran.
Uglavnom sada je u fazi da jede papuče, cipele kao i svako štene. Eto ako ima možda još netko ovakvu vrstu psa bio bih zahvalan da mi kaže koji savjet.
I'm Burning Inside

Offline junior

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio nrg mc3
  • Moja Kaciga: nolan N61
  • MojSpuh: serijski :)
Odg: Kupio sam psa , da mi čuva skuter :)
« Odgovori #1 : 09 Lipanj, 2012, 00:54:14 »
nemam bull terijera, al imam staforda ...isto sranja rade dok su mali :)

daj mu kosti(ima za kupit u pet shopu, 20 kuna 4 komada) da grize..od pocetka mu zabrani da grize cipele i ostal sto ne zelis da grize...

moze slika ?  :toothy9:
Nudim usluge kupnje preko e-baya i stranica slicnih njemu :)

Offline neuromaniac

• forumski skuteraš
  • Who dat ?
« Odgovori #2 : 09 Lipanj, 2012, 00:57:50 »
evo slika :

cijelu noć nisam mogo spavat od njega , stalno je neki remont radio po sobi  :laughing6:
I'm Burning Inside

Offline ronaldo_010

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Aprilia SR50R
  • Moja Kaciga: HJC
« Odgovori #3 : 09 Lipanj, 2012, 08:05:51 »
Ako si želio čuvara trebao si uzeti njemačkog ovčara  :) Lijep ti je pas.Ja imam njemačkog ovčara,jako je teritorijalan,nema teorije da netko uđe u dvorište  8)

Sad dok je mali daj mu neku staru cipelu nek razvlači,to ti je normalno kod njih jer im rastu zubi,ko i kod djece..Kupi mi pravu kost pa se nek igra :D Uskoro će mu početi otpadati mliječni zubi,ma sve ti je ko i kod djece tijekom odrastanja samo šta kod njih ide puno brže.Ako te zanimaju  tehmičke vježbe tipa sjedi,lezi,čekaj javi se privatno da ti pokušam objasniti kako ćeš to najbrže napraviti s njim.Ako imaš bar malo iskustva sa psima u 2 tjedna će naučiti te osnovne stvari..A onda ti predstoji samo ponavljanje..

Offline junior

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 09 Lipanj, 2012, 08:59:18 »
evo, navikni se i na ovo...budjenje u 8 da bi ga nahranil....   :laughing7:
odma u pocetku si krivo napravio :)...
moras ga ostaviti preko noci makar cvilio i ko zna sto radio...ogradi mu mali dio u sobi...ja sam svom jedan kut ogradio i tamo stavio deku (da ne lezi na hladnom parketu) i nije mogao pobjec, a i nije imao nikakvo sranje za napravit...prvih par noci ce cvilit kad ce ostat sam, ali ako ga sad naucis da bude sam poslije neces imat problema...moj je cvilio po pola sata,meni se srce paralo...al moral se naucit da bude sam...

evo i ja se nudim za pomoc ...posto je moj staford star 5 mjeseci, vise manje sam prosao sve sto ces ti prolazit tak da slobodno pitaj...bolje da pitas nego da krivo napravis, a vjeruj mi ima puno toga za napravit krivo u odgoju psa...   ;D ;D

Offline vx

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 09 Lipanj, 2012, 11:08:26 »
Ako si želio čuvara trebao si uzeti njemačkog ovčara  :) Lijep ti je pas.Ja imam njemačkog ovčara,jako je teritorijalan,nema teorije da netko uđe u dvorište  8)

Sad dok je mali daj mu neku staru cipelu nek razvlači,to ti je normalno kod njih jer im rastu zubi,ko i kod djece..Kupi mi pravu kost pa se nek igra :D Uskoro će mu početi otpadati mliječni zubi,ma sve ti je ko i kod djece tijekom odrastanja samo šta kod njih ide puno brže.Ako te zanimaju  tehmičke vježbe tipa sjedi,lezi,čekaj javi se privatno da ti pokušam objasniti kako ćeš to najbrže napraviti s njim.Ako imaš bar malo iskustva sa psima u 2 tjedna će naučiti te osnovne stvari..A onda ti predstoji samo ponavljanje..

odma greška u startu, kad se jednom navikne na cipele uvijek će ih gristi....

ti svog psa vjerovatno držiš u dvorištu pa ti je to moglo proći

ja imam 2 amstaffa u kući i jedino mi je max-tv kabel stradao 2 puta  ;D , kasnije ih naucis da nesmiju nista dirati i to je to...
Tjesim svinje prije klanja! Informacije na tel. +38763518514

Offline ronaldo_010

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #6 : 09 Lipanj, 2012, 11:24:58 »
odma greška u startu, kad se jednom navikne na cipele uvijek će ih gristi....

ti svog psa vjerovatno držiš u dvorištu pa ti je to moglo proći

ja imam 2 amstaffa u kući i jedino mi je max-tv kabel stradao 2 puta  ;D , kasnije ih naucis da nesmiju nista dirati i to je to...

Ne bih se složio s tobom nikako...Pas grize onda kad mu je dosadno,govorim za odraslog psa.Mali pas to radi jer mu rastu zubi.Ista stvar i kad vidiš psa da naganja zdjelicu iz koje jede po boksu..To je zanemaren pas kojem treba malo više ljubavi,malo više šetnje pogotovo ako je velika pasmina.A svaki pas mora naučiti komandu zabrane.Ovisi kakav je bio u leglu i koliko se uspio podići u obitelji po hijerarhiji.Mora biti zadnji. Uvijek!Moj pas je u dvorištu,a kad dođe u kuću kad je lijepo i suho vrijeme i kad roditelja nema ponaša se isto kao i vani.Odrasli pas nema namjeru grickati sve živo osim ako mu je dosadno...

Offline junior

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 09 Lipanj, 2012, 11:28:53 »
ok...kad mu je dosadno...ako je u kuci, recimo cijelu noc (spava) ujutro ga se nahrani izvede van da obavi svoje i opet u kucu...tebe nema do cca 12 h...njemu ce bit dosadno i ako ga prosetas i ako ne ( bolje je kada ga prosetas ) i onda ce se krenut na cipelu...on ne zna razliku izmedju stare koju je grizo ko mali i nove...njima je to isto , logicno...
zato kad god grize ono sto ne smije, zabrana(npr glasno i odresito NE!) i dat mu ono sto smije grist ( njegova igracka,kost ) nikako nesto staro tipa majica,hlace...jer ce grist i novo sto nadje :)

Offline robert

• Mr.GESTAPO
  • moderator
  • Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Zippo Friends Croatia
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: LINIĆTRANS/CIPELCUG
« Odgovori #8 : 09 Lipanj, 2012, 11:31:37 »
Ne bih se složio s tobom nikako...Pas grize onda kad mu je dosadno,govorim za odraslog psa.Mali pas to radi jer mu rastu zubi.Ista stvar i kad vidiš psa da naganja zdjelicu iz koje jede po boksu..To je zanemaren pas kojem treba malo više ljubavi,malo više šetnje pogotovo ako je velika pasmina.A svaki pas mora naučiti komandu zabrane.Ovisi kakav je bio u leglu i koliko se uspio podići u obitelji po hijerarhiji.Mora biti zadnji. Uvijek!Moj pas je u dvorištu,a kad dođe u kuću kad je lijepo i suho vrijeme i kad roditelja nema ponaša se isto kao i vani.Odrasli pas nema namjeru grickati sve živo osim ako mu je dosadno...
ovo i ja mogu potvrdit. kad je mojoj Gipsy dosadno ona naganja loptu po dvorištu. svaki dan ide u šetnju od 2-3 kilometra i nikad ili jako rijetko je u kući! jedina šteta koju je do sada napravila je ta da je prisvojila rukavicu od mog starog. ta rukavica mora biti u njezinoj kućici sa ostalim igračkama. :icon_biggrin:

Offline neuromaniac

• forumski skuteraš
  • Who dat ?
« Odgovori #9 : 09 Lipanj, 2012, 15:21:35 »
rekao mi je taj lik što ih uzgaja da mu dajem jest u 8 ujutro , zatim u 2 popodne i onda u 8 navečer i ja se toga držim , samo neznam koliko mu treba dati te suhe hrane ? ja mu dam pola šake (možda malo manje)  jel to dovoljno ?
i kada da počenem sa nekim ozbiljnijim treningom tipa da se nauči na povodac i takve stvari?
I'm Burning Inside

Offline Gilera_Vk

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Runner SP 50
  • Moja Kaciga: MDS
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #10 : 09 Lipanj, 2012, 15:30:15 »
rekao mi je taj lik što ih uzgaja da mu dajem jest u 8 ujutro , zatim u 2 popodne i onda u 8 navečer i ja se toga držim , samo neznam koliko mu treba dati te suhe hrane ? ja mu dam pola šake (možda malo manje)  jel to dovoljno ?
i kada da počenem sa nekim ozbiljnijim treningom tipa da se nauči na povodac i takve stvari?
trebalo bi ti pisati na hrani iza po kilazi i starosti psa koliko ide hrane

Offline neuromaniac

• forumski skuteraš
  • Who dat ?
« Odgovori #11 : 09 Lipanj, 2012, 15:48:26 »
kupio u vk u pet shopu i to u rinfuzi , tako da neznam
I'm Burning Inside

Offline vx

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
« Odgovori #12 : 09 Lipanj, 2012, 15:57:35 »
rekao mi je taj lik što ih uzgaja da mu dajem jest u 8 ujutro , zatim u 2 popodne i onda u 8 navečer i ja se toga držim , samo neznam koliko mu treba dati te suhe hrane ? ja mu dam pola šake (možda malo manje)  jel to dovoljno ?

dok je manji trebao bi jesti kvalitetniju hranu ( i kad je stariji, ali obavezno dok je mlađi) , ne samo suhu, znači kvalitetne granule + svježi sir, jogurt,  mesa, riže, mrkvu...... (ali nemoj pretjerivati s domaćom hranom niti mu je mješati s granulama jer će kasnije odbijati granule, e onda si sjebao stvar..... ugl daj mu jednom dnevno jedan domaći obrok. nesmije biti prezačinjeno)
a koliko će jesti ovisi o tome koliko je star, koliko trenutno ima kila, koliko su granule hranjive.... ugl nemoj ga nadebljati, bolje da je i mršaviji nego da je predebel....

do 6. mjeseca ga hrani 3 puta dnevno, kasnije smanjiš na 2 puta dnevno....

odmah počni s povodcem, bolje je što ranije....
« Zadnja izmjena: 09 Lipanj, 2012, 15:59:12 vx »
Tjesim svinje prije klanja! Informacije na tel. +38763518514

Offline ronaldo_010

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 09 Lipanj, 2012, 19:19:15 »
Štene hrani 3x dnevno,ovisno kakve si platežne moći,ja ti preporučujem Royal Canin.Koliko hrane?Pa moj savjet je da vidiš koliko može pojesti i nikad mu ne ostavljaj višak hrane u zdjelici da mu stoji jer ćeš kasnije tako postići puno toga,a to je da poslušnošću dobiva hranu.Šta se tiče povodca stavi mu ga odmah,tj.neki stari povodac i neka s  njim hoda cijeli dan ili dio dana da se uopće privikne na njega.Kada se privikne pokušaj ga voditi.Ako neće hodati uz nogu skrati povodac da nema manevarskog prostora da ide lijevo-desno i ako krene u koju stranu lagano ga potegni.Skužit će on odmah,psi su jako inteligentna bića i brzo kuže.Kad sve to poloviš s  njime uzmi komadiće hrenovke i hodaj s njim i prilikom zaustavljanja imaj između kažiprsta i srednjeg prsta pripremljeni komadić hrenovke i stani s njim rukom ga posjedni i čekaj kontakt očima,tj. dok te ne pogleda i reci mu odmah nakon kontakt kratko riječ JA i daj mu hrenovku.Sljedeći put kad se zaustavljaš prilikom posjedanja rukom reci mu sjedi i opet čekaš kontakt očima i famoznu riječ JA.Prilikom kretanja kažeš njegovo ime i UZ NOGU.I tako ponavljaj.Skužit će on brzo.Ta riječ JA ti služi umjesto klika,čuo si za onaj kliker trening,to je isti princip.Obično to teško ide ljudima koji nemaju iskustva pa se odluče za škole što također nije loše.

Offline neuromaniac

• forumski skuteraš
  • Who dat ?
« Odgovori #14 : 11 Lipanj, 2012, 13:54:49 »
 trenutačno ga hranim sa K-9 hranom za štence jel ta dobra?  i svaki dan pomalo šetamo kroz ulicu bez povodca jer se nije naviko još .
Sve u svemu pomalo uči i napreduje  :icon_thumright:
I'm Burning Inside

Offline ronaldo_010

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #15 : 11 Lipanj, 2012, 14:09:18 »
trenutačno ga hranim sa K-9 hranom za štence jel ta dobra?  i svaki dan pomalo šetamo kroz ulicu bez povodca jer se nije naviko još .
Sve u svemu pomalo uči i napreduje  :icon_thumright:

Jeftinija hrana,ali samo za 100 kn razlike u odnosu na Royal Canin.Ja sam svojega hranio prvo Royal Caninom dok je bio mali jer je kvalitetnija hrana,mada će neki reći da plaćaš brand nije istina.I onda sam prešao na tu K9 i odmah je dobio proljev,mekana stolica i nikako nije prihvatio tu hranu.Tako da sam opet na Royal Caninu i pas sad ima 3 godine i odlično je napredovao.Stavi mu povodac,naviknut će se brzo.

Offline junior

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 11 Lipanj, 2012, 16:40:58 »
Jeftinija hrana,ali samo za 100 kn razlike u odnosu na Royal Canin.Ja sam svojega hranio prvo Royal Caninom dok je bio mali jer je kvalitetnija hrana,mada će neki reći da plaćaš brand nije istina.I onda sam prešao na tu K9 i odmah je dobio proljev,mekana stolica i nikako nije prihvatio tu hranu.Tako da sam opet na Royal Caninu i pas sad ima 3 godine i odlično je napredovao.Stavi mu povodac,naviknut će se brzo.

mozda je u tvom slucaju radi "losije" hrane, ali psu treba da se privikne na drugu vrstu hrane....i u tom razdoblju prilagodbe su proljevi i mekana stolica sasvim normalna stvar...

inace, ja svog hranim  brit super premium-om....

jel imate kakva iskustva s tom hranom?

Offline ronaldo_010

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #17 : 11 Lipanj, 2012, 19:14:32 »

mozda je u tvom slucaju radi "losije" hrane, ali psu treba da se privikne na drugu vrstu hrane....i u tom razdoblju prilagodbe su proljevi i mekana stolica sasvim normalna stvar...

inace, ja svog hranim  brit super premium-om....

jel imate kakva iskustva s tom hranom?

Znam,ali nije se uspio prilagoditi,prvo sam mu dodoavao u Royal Canin K9 i nikako...Za ovu tvoju hranu ne mogu ništa reći,možda netko drugi ima kakva iskustva..