Općenito > Maxiskuteri
People vs. X-max vs. Scarabeo vs. Beverly vs. X-evo vs. Vespa vs. svi
Marv:
a ne znam infernus....
ok, policu osiguranja bih rado manje platio, tu nema spora. no razlika nije takva da bi to moglo bit presudno (s mojim bonusom, niti 300 kn godisnje).
a sto se tice kompletnosti, kao sto sam maloprije napisao, imao sam x-maxa do pred neki dan. i skuter je lijep, doima se kvalitetno napravljen, ima sjajn prostor pod sicem, daje dosta sigurnosti u nagibu, okretan je...
no nije savrsen, ima i druga strana. recimo, vjetrobran je bezveze jer taman radi propuh na lice pa je nezgodno vozit s dignutim vizirom (jedno vrijeme sam vozio bez vjetrobrana jer mi je poviseni slomila bura i bilo mo je bolje nego s originalnim), izmedju volana i prednjih oplata golema kolicina vode tece po koljenima ako vozis po kisi (a ja sam iz rijeke i kisa je ovdje normalna stvar) i zadnje, sredisnji greben je rirok pa za stopala ima malo mjesta sto otezava skrivanje koljena od hladnocei kise. uz to, zbog izostanka filtra za ulje mora cesto na servise i nije da za jednog znam da su zaribali.
kymco gti300 je noviji model i prema testovima (koje sam citao) stabilniji i dosta brzi, a u kvalitetu njihovih motora valjda nitko vise ni ne sumnja. i imaju ravnu podnicu. no on pak uopce nema prostor pod sicem nego neki mali kofer u seriskoj opremi.
vespa je vespa. :notworthy: uz to, ima sasiju od presanog lima i jaca je (i brza) nego x-max. ima i adekvatnije skrivanje koljena od kise. od nedostataka, ima kotace koji ne vole los asfalt (mada evo, kaze steff da se brinem puno oko toga) i najskuplja je (od ovih konkretnih koje gledam).
uglavnom, da x-max ima 10000 km manje, uzeo bih ga bez dileme, ovako mi se cini smislenim dati 7000 kn vise za brzeg i novijeg kymca s 30000 km manje. a ako vec to gledam, onda za jos tri mogu dobit prakticki novu vespu (2000 km). :dontknow:
nije lako. :toothy9:
zrakoplovac:
ja bi vespu bez razmišljanja :icon_thumright:
nije 35k puno za x-maxa, al ovo su novi motori spram njega i ko zna kak je bil vožen i održavan, i pošto imaš lovu već odma bi eliminiral x-maxa...
kaj se kvalitete vespe i kymca tiče, možda je danas sve to tu negdje, al u tak maloj razlici u cijeni dobiš veći prestiž s tom vespom, a i kasnije bude držala cijenu bolje nego kymco kad odlučiš prodat... :icon_thumright:
steeef:
--- Citat: zrakoplovac - 23 Ožujak, 2014, 16:28:44 ---ja bi vespu bez razmišljanja :icon_thumright:
nije 35k puno za x-maxa, al ovo su novi motori spram njega i ko zna kak je bil vožen i održavan, i pošto imaš lovu već odma bi eliminiral x-maxa...
kaj se kvalitete vespe i kymca tiče, možda je danas sve to tu negdje, al u tak maloj razlici u cijeni dobiš veći prestiž s tom vespom, a i kasnije bude držala cijenu bolje nego kymco kad odlučiš prodat... :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
maj men :icon_thumright: :icon_biggrin:
taj xmax nit zgleda nekak,nit se taj agretgat više more mjerit s ova dva..
kilometraža također..
još mi se čini i puno para za skuter s tom kilometražom,prije bi se našel neki nexus 250 u tom cijenovnom rangu sa manje km.
vespa je vespa,ova gts ni sve te modern vespe nemaju veze sa onima starima,mislim na ciklistiku,kočnice,ovjes itd..
kak je rekel avijatičar,vespa bude uvijek imala bolju i veću cijenu nego ijedan skuter u toj klasi..uvijek bude pojava..
Marv:
a di je eladio? :binkybaby:
prije nego odlucim iskrcat toliko love za vespu, zelim da me i on dodje uvjerit da je to super izbor. :toothy12:
stipe:
Znam da nije ista kubikaza, ali isto vridi pogledati...
Tice se kvalitete piaggio makina.
Lik je uzeo x8 400ccm i svaki dan putovao 150km na posao i nazad...
Bio je odusevljen sa njim i nakon par godina i 140.000 km bez kvara na njemu uzeo x10 500 i putuje i dalje :)
http://scootercommunity.com.au/forums/p/13723/150993.aspx#150993
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju