Kupovo bi rođak ovog skutera pa ga je dotjerao da ga pogledam s informacijom da motor neće da pali.
Prvo okrenem ključ,ništa,tražim aku ispod noga,nema,dignem sic kad tamo neki aku. Spojim na kablove,probam i alanser jedva okreće. Mislim se loš spoj pa spojim kablove dirket na alanser i on okreće kao sretan
Verglam i verglam ne daje znakove, skinem filter zraka i zalijem ga i on upali pod punim gasom,pustim gas i moram držat kočnicu da motor ne ode. Bacim jedan krug gas prima i lamela dobro kliza. No dobro vratim se kući pustim gas, kad uđe u manje okretaje počne se gasit,malo gasa i opet radi. Ugasim ga i probam opet upalit neće,daje neke znakove života i radi ali samo pod alanserom,začepim rukom usis malo više znakova života ali bez alansera ništa. Zalijem ga opet pun gas i nakon malo muke upali
Skinuo sam karburator i sve očistio,propuho(iako i nije bilo prljavo) i primjetio da je pridubnica ima malu rupu i da nema crijeva za ulje(u rezervaru je mješavina)
Ali nema nikakve promjene
Oću da pogledam svjećicu kad ono priključak za gumištucnu za vodeno hlađenje?
Šta sad? Da nije živina to skinula i tako vozila? ALi ima tu i neki ventilator. Dakle to je pola pola ali ja nigdje na skuteru ne vidim mjesto za kiler,posudu vode,gumištucne ili bilo šta što ima veze sa vodenim hlađenjem,čak ni na plastikama nigdje nema proreza za zrak koji prolazi kroz kiler
Sada vjerovatno od pregrijavanja su tu karike i klip otišli pa mu treba više goriva i okretaja da upali?
I čitam da je teško naći dijelove za tu mašinu?