Radi se o skuteru Piaggioo NRG Power, 2006.god, 18000km.
Kroz zadnjih možda 1000km mi je postepeno počeo kretati (znači govorim o samom startu) na sve nižim okretajima, sad se vrti na cca 6000-6500 o/min.
Ako usporim na 30-40 km/h pa dodam gas skuter kreće ubrzavati već na 5000 o/min, što rezultira nastavkom gotovo jednolikog gibanja sljedećih par sekundi. Po zvuku se čuje da su okretaji daleko preniski, tek na 7000 o/min zvuči normalno. Nisam u zadnje vrijeme na skuteru radio ništa što bi za posljedicu imalo ovakav efekt (tipa druge rolice ili federe kvačila itd).
Zanima me, po vašem iskustvu, bi li ovi simptomi mogli biti posljedica centralnog federa na kvačilu koji je s vremenom mogao oslabiti?
Koji da feder stavim za probu umjesto postojećeg? Ima li netko serijski (malo korišten) viška?
Nemam nšta rađeno na skuteru, samo je spuh SC08- originalni je bio neki drugi. Ovaj je navodno bolji pa je stari vlasnik stavio. Možda je pritom stavio i drugi feder, šatro sportski a s duplo više km na grabači pa normalno da je mogao i oslabjeti.
Još jedna stvar je da na skuteru nešto kao malo zvoni- možda spuh (šanse za to su 70%) a možda i prijenos (25%).
E sad, jel se u tom auspuhu ima šta za raspast (katalizator možda, iako mislim da ga nema) ili nešto drugo? Zašarafljen je dobro, nije to.
Ako se zaštopao mogući su ovakvi simptomi, al opet, kad se razvrti ide skroz solidno, prek 9000 o/min i 80-85km/h.
Eto, ako je netko imao sličan problem ili sumnja na nešto, neka piše..