Tehnički kutak > Tuning skutera
SR50R spuh i vario setup
Ruff Ryder:
--- Citat: ivanm - 06 Travanj, 2012, 18:03:04 ---ma kakvi veću ne treba to. Taj airbox ima na dovodu restrikciju, osim ak nije puklo to crijevo. Kakva dizna 77 pa to bi tek trosilo. Da se to postelat, samo kaj je ta igla dost šiljasta pa je prebogata smjesa na malom gasu. Ostavi 64, odvoji spužvu i ostavi samo crveni dio.
--- Kraj citata ---
testirano pod dvoje na punom gasu.. mozda.. ali ugl sa 76 ima mrvicu svijetliju smjesu.. pa ono :D bolje da ljulja neg da zulja :D
ivanm:
njemu sa 64 već troši 6 litara. Nema to smisla. To je identična piaggio mašina ko na nrg i runner
R@kija:
seriski centralni!
dino73n:
A ovo sa rupom od 2-3 sekunde poslije pustanja gasa do ponovnog hvatanja je samo manjak goriva i kraj price,nije obavezno da bude glavna dizna u pitanju,moze biti i ler dizna i sarafic smjese jer tuda gorivo nastavlja da putuje u cilindar i kad se gas pusti pa ako ga je premalo kod slijedecg davanja ima se ta rupa dok kroz glavnu ne dodje nova "roba" :D
Mada svejedno bih rekao da je 64 dizna premala za jedan yasuni R. Ima mi jedan drug NRG power sa MHR replica auspuhom i serijski cilindar i radi na serijski karb sa diznom 80. Boja svjecice savrsena. Sad kod aprilije je airbox malo drugaciji pa i dizna mozda treba drugacija al svejedno mi je ta 64 nekako mršava :D
ivanm:
ja sam vozio R-a sa 64 i sve je bilo okej..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju