Tehnički kutak > Tuning skutera
SR50R spuh i vario setup
Ruff Ryder:
--- Citat: ivanm - 06 Travanj, 2012, 18:10:11 ---njemu sa 64 već troši 6 litara. Nema to smisla. To je identična piaggio mašina ko na nrg i runner
--- Kraj citata ---
nemoguce meni sa reversom i mulitem 2000 ne trosi preko 5,5 da ga jebes u guzicu
Josip:
spuzva je oguljena, skinut polini centralni i onaj slider sto ide s njim, stavljen je malossi zeleni, polini crni federcici kvacila i utezi 5,3g
kroz ubrzanje ide na 10-10,2t rpm i poslje 70km/h padne na oko 9, i ide po ravnom nekih 80km/h po satu od skutera
cini mi se da se i ona "rupa" 2-3s malo manje osjeti, ali u konacnici da nije to ono sta bi trebalo bit :dontknow:
ima neko jos nekakv prijedlog, misljenje, savijet? sve je dobrodoslo :icon_thumright: :notworthy:
EmirF121:
--- Citat: Josip - 07 Travanj, 2012, 09:19:57 ---spuzva je oguljena, skinut polini centralni i onaj slider sto ide s njim, stavljen je malossi zeleni, polini crni federcici kvacila i utezi 5,3g
kroz ubrzanje ide na 10-10,2t rpm i poslje 70km/h padne na oko 9, i ide po ravnom nekih 80km/h po satu od skutera
cini mi se da se i ona "rupa" 2-3s malo manje osjeti, ali u konacnici da nije to ono sta bi trebalo bit :dontknow:
ima neko jos nekakv prijedlog, misljenje, savijet? sve je dobrodoslo :icon_thumright: :notworthy:
--- Kraj citata ---
Izbacuje li auspuh smjesu, je li prljav? Jesi li gledao boju svjećice na full gasu? Kad voziš na pola gasa i onda naglo odvrneš pun šta se dešava? Oslabi li skuter ili se još više razvrti? Ovo moje nema veze sa tim padom obrtaja ali svjedno mislim da je dizna premala.
Josip:
--- Citat: EmirF121 - 07 Travanj, 2012, 09:59:47 ---Izbacuje li auspuh smjesu, je li prljav? Jesi li gledao boju svjećice na full gasu? Kad voziš na pola gasa i onda naglo odvrneš pun šta se dešava? Oslabi li skuter ili se još više razvrti? Ovo moje nema veze sa tim padom obrtaja ali svjedno mislim da je dizna premala.
--- Kraj citata ---
bas sam sad gleda tvoj video na youtube
skuter ide super
jedina je razlika sta je kod mene polini hi speed, a kod tebe malossi multivar
al dobro za dan dva cu dobit i multivar (polini sam htio probat)
dizna je s double layer spuzvom za standard bila ok i boja svjecice je bila dobra, sad nemam pojma, dosta variraju okretaji, jer kroz ubrzanje sa 10,2t rpm poslje 70km/h padne na oko 9t rpm i poslije ne nabire brzinu kako treba (konkretno kao kod tebe)
kad pustim gas pa dodam treba mu 2-3s da opet digne, malo usporen odaziv, tj ne malo nego puno, bas se osjeti da nije nesto kako treba :dontknow: :icon_scratch:
EmirF121:
Hahaha taj snimak je sprdanje. Vidiš da kazaljka ide preko 80 km/h... Meni je dizna 64 bila premala, svjećica na full gasu bijela. Auspuh je bio skroz prljav od smjese koju je izbacivao napolje. Tebi bi preporučio da kreneš od dizne 72 pa vidi dalje. Kod mene je trenutno dizna 80 ali ja sam izvadio lulicu iz airbox-a. To sa gasom mi se također dešavalo dok nisam stavio veću diznu.
Za pad obrtaja ne znam, sačekaj iskusnije da ti kažu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju