Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: sramottaaa  (Posjeta: 5550 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lukaex1t155

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: pgz
sramottaaa
« : 29 Veljača, 2012, 11:54:45 »
ovako...inace radi se o tehničkoj školi,predmet je mehanika
na zamijeni nam je jedan prof. koji je tek završio fakultet tehnički i ovo mu je prvi posao...i sad:
 Zadatak glasi: Odredite grafički brzinu i ubrzanje klipa ''B'' motornog mehanizma prema slici ako je duljina ručice dimenzije OA=r=0,15m

i sad,ja i prijatelj se pogledamo i nikako skontat o kojoj ručici od priča...i sad mi njega pitamo koja je to ručica,i on nece da kaze

i sad...ja njemu nacrtam cilindar i klip unutra i zovem ga da mi dođe pokazat koja je to je*ena ručica...i on meni zaokruži dio ispod klipa di se inace nalazi klipnjača i govori: ''to je ručica''
i ja njega pitam:profesore,koga vi lažete,vi ni neznate čemu ta ''ručica'' služi
i on osto onako paff i misli šta će njega neki mulac je*at i on meni govori: a ti kao znaš šta je ta ručica, i ja njemu govorim da znam,a on ce meni, ajde šta,šta
i ja njemu ljepo kazem,proferore...ovo vam je inace klip ako niste znali,ispod njega klipnjača veže za radilicu,to se zove ''klipnjača'' a ne ručica
i on onako osto bez volje i kaze mi ...ma šuti, i lik nastavi radit

i sad se ja pitam...jel moguće da lik završi tehnički fakultet i da on nezna osnovne dijelove motora...to nije bas normalno

eto pa da cujem malo mišljenja vas ostalih
(ovih dana cu stavit tu sliku na kojoj je on to meni zokružio)
 :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: ??? ??? ??? :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:

Offline wonderkid

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moja Kaciga: !
Odg: sramottaaa
« Odgovori #1 : 29 Veljača, 2012, 12:07:19 »
Bad luck ;D Možda samo kupio diplomu :toothy12:
« Zadnja izmjena: 29 Veljača, 2012, 12:11:03 wonderkid »

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #2 : 29 Veljača, 2012, 12:34:45 »
možda vas je samo testiral...tak je moj stari dok je predaval tehnički u osn.sk. dao učenicima zadatak da izvade svjecicu iz traktora...drugi dan mu nekolko roditelja došlo srat kako on teške zadaće daje...hehe kršteni...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline TomTomislav

• Tržnica : (+30)
  • maxi forumaš
  • Pozdrav ekipa :)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Zasad stanka :)
  • Moja Kaciga: Airoh :)
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: Zx :)
« Odgovori #3 : 29 Veljača, 2012, 14:35:01 »
Možda je bio benzinski traktor..hahaha. :icon_biggrin:
......

Offline Loris Ri

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
« Odgovori #4 : 29 Veljača, 2012, 14:58:58 »
Ima ih jos ne brini...hahahaha
-------------------------------------------------
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::

Offline Jump33r

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Brale
« Odgovori #5 : 29 Veljača, 2012, 15:10:57 »
odlicno, a kako bi ja triba odredit brzinu i ubrzanje iz toga?

Offline EATOS

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
« Odgovori #6 : 29 Veljača, 2012, 15:17:12 »
... tako ti je to kad ides u tehnicku skolu i na fakultet posli i onda ti posal ukrade neki geek koji je iz gimnazije isa u isti fakultet i nije ima zivot nego je ucia i onda ga preporucili kao najboljeg studenta.. a nezna felgu skinit sa auta.. inace i ja san u tehnickoj skoli i imamo par fenomena..  ali dobro da su iz elektrotehnicke skupine predmeta ne strojarske koji je moj smjer.

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 29 Veljača, 2012, 15:26:48 »
imo sam ja jednog panja u svojoj školi isto kaže kao da se poluosoviina od auta ne zove tako i to nije poluosovina, kao di god da dođem u dučan da će me ljudi bljedo gledat ako kažem da mi treba poluosovina.. kao kaže se poluvratilo... što u teoriji je točno vratilo se vrti a osovina stoji i na njoj se neš drugo vrti.. LoL al kolko ja znam di god da dođem u dučan sa dijelovima svi če znat šta je poluosovina a ne poluvratilo.. glupan.. imo sam još jednog kretena pazi inžinjer strojarstva i on nezna da postoje svrdla za CNC obadne centre koja se mogu zamaknut malo iz centra i bušit recimo rupu promjera 60mm makar je samo svrdlo je 57mm..i sa tim konjem sam se svađo punih 45 min i nemoš budali objasnit.. LoL

Offline Nix666

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP50
  • MojSetup: Red Sponge, dizna 64, Polini high speed, 5.25g utezi
  • MojSpuh: Gianelli Rekord
« Odgovori #8 : 29 Veljača, 2012, 15:44:43 »
... tako ti je to kad ides u tehnicku skolu i na fakultet posli i onda ti posal ukrade neki geek koji je iz gimnazije isa u isti fakultet i nije ima zivot nego je ucia i onda ga preporucili kao najboljeg studenta.. a nezna felgu skinit sa auta.. inace i ja san u tehnickoj skoli i imamo par fenomena..  ali dobro da su iz elektrotehnicke skupine predmeta ne strojarske koji je moj smjer.
meni su pak najjaci likovi koji zavrse 4 razreda tehnicke skole i nauce 5 formula i 20 teorema i misle da su pojeli svu pamet svjeta i onda seru po onima koji zavrse fakultet strojarstva zato kaj ne znaju da se klipnjaca zove klipnjaca( ne mislim na autora teme)
 Daj se skuliraj, ne uci se na strojarstvu kak se mijenja guma ili kak se vozi traktor
A ovo za ucenje necu komentirati jer si time rekao sve o sebi

Offline lukaex1t155

• forumski skuteraš
« Odgovori #9 : 29 Veljača, 2012, 20:51:37 »
odlicno, a kako bi ja triba odredit brzinu i ubrzanje iz toga?

e pa ni ja neznam da me ubiješ...nezna lik nis objasnit samo pise po ploci,nis ne govori i mi prepisujemo
a nekako ga grafičkii treba odret...mi tamo crtali neke krugove,neke linije pitaj boga  :dontknow: :dontknow:

Offline lukaex1t155

• forumski skuteraš
« Odgovori #10 : 29 Veljača, 2012, 20:55:25 »
meni su pak najjaci likovi koji zavrse 4 razreda tehnicke skole i nauce 5 formula i 20 teorema i misle da su pojeli svu pamet svjeta i onda seru po onima koji zavrse fakultet strojarstva zato kaj ne znaju da se klipnjaca zove klipnjaca( ne mislim na autora teme)
 Daj se skuliraj, ne uci se na strojarstvu kak se mijenja guma ili kak se vozi traktor
A ovo za ucenje necu komentirati jer si time rekao sve o sebi

e al jeb*ga sad,ona koji ide u gimnaziju pa onda upise tehnički fakultet...on je u principu samo teoretičar onda
a ovaj koji završi tehničku školu,on može srat po njima jer ima i iskustva i iz praktičnog dijela i mogu se kladit da 3 puta više zna i da se 3 puta više kuži u mehaniku,jer zna kako šta izgleda

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #11 : 29 Veljača, 2012, 21:17:07 »
imo sam ja jednog panja u svojoj školi isto kaže kao da se poluosoviina od auta ne zove tako i to nije poluosovina, kao di god da dođem u dučan da će me ljudi bljedo gledat ako kažem da mi treba poluosovina.. kao kaže se poluvratilo... što u teoriji je točno vratilo se vrti a osovina stoji i na njoj se neš drugo vrti.. LoL al kolko ja znam di god da dođem u dučan sa dijelovima svi če znat šta je poluosovina a ne poluvratilo.. glupan.. imo sam još jednog kretena pazi inžinjer strojarstva i on nezna da postoje svrdla za CNC obadne centre koja se mogu zamaknut malo iz centra i bušit recimo rupu promjera 60mm makar je samo svrdlo je 57mm..i sa tim konjem sam se svađo punih 45 min i nemoš budali objasnit.. LoL

...nije točno.... :icon_biggrin:
...jedina razlika između osovine i vratila je u tome što vratilo prenosi okretni moment(opterečeno je na torziju) a osovina ne....osovina se isto može vrtit.....i taj podatak da se kaže poluvratilo je potpuno točan...al točno je i da kad bi to reko u trgovini dijelova da bi te lik pogledo i pito šta pušiš ti.... :toothy9:

Offline Nix666

• maxi forumaš
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP50
  • MojSetup: Red Sponge, dizna 64, Polini high speed, 5.25g utezi
  • MojSpuh: Gianelli Rekord
« Odgovori #12 : 29 Veljača, 2012, 21:35:53 »
e al jeb*ga sad,ona koji ide u gimnaziju pa onda upise tehnički fakultet...on je u principu samo teoretičar onda
a ovaj koji završi tehničku školu,on može srat po njima jer ima i iskustva i iz praktičnog dijela i mogu se kladit da 3 puta više zna i da se 3 puta više kuži u mehaniku,jer zna kako šta izgleda
onaj koji ide na faks ne treba imati namjeru imati ruke do lakta u ulju ili sve ruke izgrebane...da ne bi bilo zabune, svaki posao od kojeg živiš ili u kojem uživaš je vrijedan da ga se cijeni i poštuje, ali samo govorim kako stvari stoje
i opet, nikoga ne vrijeđam, ali 80% ljudi koji izađu iz srednje škole ne zna što je sinus i kosinu, a kamo nešto više
misliš da inženjeri koji rade u npr. volkswagenu ili gdje već uzmi gedoru u ruke i sastavljaju aute? malo sutra, ali zato mora znati izračunati ono za što neki ni ne znaju da postoji ili da se uopće može izračunati,

Offline Loris Ri

• maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
« Odgovori #13 : 29 Veljača, 2012, 22:12:35 »
e pa ni ja neznam da me ubiješ...nezna lik nis objasnit samo pise po ploci,nis ne govori i mi prepisujemo
a nekako ga grafičkii treba odret...mi tamo crtali neke krugove,neke linije pitaj boga  :dontknow: :dontknow:
je radis mozda izracunavanje brzina Va,Vb,Vc klipnog mehanizma....??
racunas brzinu sa pola Pab....??
imas pol na jednoj strani ovisno na kolko je stupnjeva klipnjaca....tocka A je na spoju klipnjaca-radilica,B na spoju klip-klipnjaca,C na pol duzine klipnjace,tj l/2...
ako to radis i ako ti treba nes javi se...  :icon_thumright:
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #14 : 29 Veljača, 2012, 22:18:08 »

Pita Japanac Bosanca: "Hoćeš da ti pokažem nešto Japansko?"
Ovaj mu potvrdno odgovori i Japanac ga zviznu šakom u nos i reče: "Ovo ti je karate."
Pita ga opet: "Hoćeš da ti pokažem još nešto Japansko?"
Bosanac mu opet potvrdno odgovori, Japanac ga prebaci preko sebe i reče: "Ovo je judo."
Tada Bosanac upita Japanca: "Mogu li sad ja tebi pokazati nešto Japansko?"
Naravno, Japanac reče da može, a Bosanac prihvati čelicnu šipku i ubi Boga u Japancu.
Japanac ga sav krvav upita: "Pa šta tu ima Japansko?"
Bosanac će njemu: "Poluvratilo od Toyote, pi*da ti materina."
« Zadnja izmjena: 29 Veljača, 2012, 22:20:14 3alfa3 »

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Bjelovar
  • MojSpuh: CRC tokar sebankovič tuned
« Odgovori #15 : 29 Veljača, 2012, 22:23:02 »
Nemaju svi na fakultetu kolegij s motorima... kakve to ima veze šta čovjek nezna ?

Samo na fakultetu strojarstva i brodogradnje u zagrebu ima mali milijun smjerova koji nemaju nikad nikakve veze s motorima s unutrašnjim izgaranjem tak da nelupetaj gluposti. Nije svima cilj znat sve o motorima, tamo se uči i hrpa drugih korisnijih stvari. Mehanika je jedna najosnovnija stvar i tamo netrebaš znati dijelove motora. A mehanika se predaje na razno raznim fakultetima tako da se nemoj čuditi ništa šta nezna. Ionako zna više nego ti, iako nije znao da je to klipnjača... sramota je ne znati  mehaniku a nju očito zna.
~ Cagiva Mito Evolution 94' ~

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #16 : 29 Veljača, 2012, 22:25:29 »

Nemoj biti glup dečko. Vratilo prenosi okretni moment, osovina NE. U tome je definicija, a ne da nešta stoji ili se okreće jer se i osovina može okretati.  I zapravo je polu-vratilo. To šta ljudi zovu polu-osovina je druga stvar, a stvar je da neznaju šta pričaju jer se taj naziv toliko "udomaćio" da svi oni misle da su u pravu.

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #17 : 29 Veljača, 2012, 22:34:40 »
...fatality čitaj sve postove.... :dontknow:

Offline lukaex1t155

• forumski skuteraš
« Odgovori #18 : 29 Veljača, 2012, 22:41:11 »
Nemaju svi na fakultetu kolegij s motorima... kakve to ima veze šta čovjek nezna ?

Samo na fakultetu strojarstva i brodogradnje u zagrebu ima mali milijun smjerova koji nemaju nikad nikakve veze s motorima s unutrašnjim izgaranjem tak da nelupetaj gluposti. Nije svima cilj znat sve o motorima, tamo se uči i hrpa drugih korisnijih stvari. Mehanika je jedna najosnovnija stvar i tamo netrebaš znati dijelove motora. A mehanika se predaje na razno raznim fakultetima tako da se nemoj čuditi ništa šta nezna. Ionako zna više nego ti, iako nije znao da je to klipnjača... sramota je ne znati  mehaniku a nju očito zna.

da,al sad tu nije bitno koju je on granu strojarstva završio ,nego je bit u tome sta on nama govori zadatak koji nezna objasnit
po meni je tu profesor da ti objasni stvari koje ne kužiš u njegovom predmetu,a on to nezna objasnit,prema tome nebi ni trebo davat takve zadatke
koji ce mi k takav prof. onda...
A daj mi objasni sta ti ovo sad treba znacit ''sramota je ne znati  mehaniku a nju očito zna.'' i po cemu si ti skuzio da on zna mehaniku?
ocito on predaje tu ''mehaniku'',i ocito je završio fakultet ali sta god nama kaže,pročita sa papira koji mu je u ruci konstantno 45 min,i kad ga nešto pitaš,šta i nije vezano za motor i izgaranje (nego npr. složeno gibanje),on to nezna objasnit

Offline fatal1ty

• forumski skuteraš
« Odgovori #19 : 29 Veljača, 2012, 22:43:41 »
A možda ti to jednostavno ne razumiješ.  :)