Još tokom moje srednje, prije 7,8 godina, kad sam išao polagati za A1 kategoriju
(onda je bilo za 50ccm, A1 je do 125ccm i A za sve se automatski dobivalo sa punoljetnošću)
sam upao u zakonsku rupu. Prošao sam testove, odvozio sve i samo sam trebao izaći na ispit,
a majmuni su ukinuli stari zakon bez da su donijeli novi. Iz dana u dan, tjedna u tjedan sam
čekao novi zakon. I tako godinu i pol dana. Nudili su mi da položim za 50 ccm, ali to bi mi bilo
bacanje para, pošto bi ionako sa 18 polagao za auto, i opet bi morao za motore. Svo to vrijeme
su mi doma stajala 2 skutera, a ja trulio po busevima, starci su bili nepopustljivi po tom pitanju
i zbog toga im svaka čast.. Osjećaj je bio odvratan, GODINU I POL nisam mogao položiti zbog
tuđe greške! Ali eto, i to sam izdržao, sad kad gledam na to mi je i pomalo smiješno i ironično..
Moj stav je po tome čvrst, nema vozačke, nema vožnje. A vi si komotno diskutirajte o iskustvu
sa pandurima koji vam pišu globu. Jedno je sa starim vježbati vožnju na nekom praznom poligonu,
drugo je voziti se u aktivnom prometu.
Meni je pred auto izletio starac u tuđem, neregistriranom autu, bez vozačke (koju je izgubio zato jer je oćoravio)
i jedino ga je njegova životna dob spriječila da mu ne polomim kosti. Seronja je izletio sa sporedne ulice
na glavnu, nije stao na stop, i još imao muda reći policajcu da sam ja kriv. Plavac je odmah na prvu skužio
šta se desilo i šta bi se moglo desiti pa me odvukao u stranu.
Da je bio samo desetljeće mlađi, ovo bi sada tipkao iz Via Rome...
Dakle, sada se zamislite vi pametniji, je li bolje položiti, ili ogrebati na cesti nekog poput mene (a većina nas je takva)
bez vozačke, pa da vam na licu mjesta sudimo? Da, s guštom bi platio bolnički račun (ili mrtvozornikov, ovisi koliko bi se zaigrao)!
Jedno je napraviti grešku bez tog rozog papirića i police osiguranja, a drugo je sa! Greške se praštaju, događa se,
ali na bahatost (kao što je vožnja bez registracije i vozačke) imam nultu toleranciju. I ima nas još!
...ali da mene neki balavac lupi i da veli da ne zovem murju jer nema vozačku,garantiram ti da bi on uzeo mobitel nakon par minuta i sam pozval murju...
Potpisčina