Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Voznja bez vozacke skutera 150ccm  (Posjeta: 19769 )

0 Članova i 8 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
Odg: Voznja bez vozacke skutera 150ccm
« Odgovori #40 : 26 Veljača, 2012, 12:07:18 »
da je vozačka samo formalna stvar kupovali bi ju u knjižarama ko i ostale obrasce.
ideš tam valjda da te nauči vladanju s motorom autom kamionom ili bili kakvim motornim vozilom.
ak nemaš vozačku,nemaš ni iskustvo,osim po nekim brdima goricama van prometa..a to nema veze sa situacijama di si ti u prometu s ostalim vozilima nit se znaš ponašat kak treba.
vozit bez vozačke i bez rege nema opravdanja.
ak se more kupovat skuter i čining dijelovi i to nije bacanje para a vozačka je bacanje para jel..
zato nam i je takva banana od države kad je svako sebi vlada i sabor...nek se on vozi bez vozačke samo,kaj mene briga,nek mu zleti neka budala sa sporedne ulice pa nek vidi onda dal mu je isto dal je imal vozačku ili nije...više će najebat on bez vozačke makar se vozil po ograničenju,nego ovaj koji mu je izletio...
nećeš da ti velim kakva kazna čeka frenda kaj je vozil venoxa 250 bez vozačke,rege i nekaj malo je napuhal,a lik je njega roknul...kazna tolka da je mogel platit regu,vozačku i ostalo bi mu za svaki dan otić u mađarsku na kurabe...pa ti biraj fino kaj ti je bolje...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline qLitoRisZu

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Demerje <3
  • Moj Skuter: nexus 300
  • Moja Kaciga: Neprobojna xD
  • MojSetup: Na podu
  • MojSpuh: U garazi
« Odgovori #41 : 26 Veljača, 2012, 12:12:19 »
Baš to. Ali nekima jednostavno ne vrijedi objašnjavati.

Ja dižem tužbu protiv roditelja od klinca što me je skucao, jer zbog ozljede sam dobio otkaz (tj. nisu mi htjeli produžiti ugovor), troškovi terapija, goriva, tableta... večinu stvari koje sam prije radio mogu prekrižiti. Godinu dana živio od 0kn jer nisam mogao ništa fizički raditi, prodao auto da imam tih godinu dana šta jest.... Ma mogao bi nabrajati do sutra.

A mali šupak se nije udostojio ni ispričati.

Ne razumijem roditelje koji kupe klincu  skut/motor od 125/150/250 ili koliko već kubika i dopuste mu da se vozi bez vozačke? Pa nije to igračka.

Vozio sam se i ja bez vozačke ko klinac na tomosu automaticu ALI po dvorištu ili po šumi/livadi gdje nema žive duše, a ne drugih sudionika u prometu...
mos mi objasnit nesto?
koja bi bila razlika da je taj mali imo vozacku i da te lupio i da nije a lupio te? svejedno te lupio vozacka je komad papire koji platis vecina maminih i tatinih sinova nikad nesjednu u auto a tatica im sredi vozacku po meni su oni veca opasnost od nekog ko nema vozacku a zna vozit.... to je moje misljenje
Dođoh,vidjeh,odoh.....

MOTOR u srcu, BRZINA u glavi, ADRENALIN u krvi i ANDJELI cuvari!!

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #42 : 26 Veljača, 2012, 12:18:31 »
mos mi objasnit nesto?
koja bi bila razlika da je taj mali imo vozacku i da te lupio i da nije a lupio te? svejedno te lupio vozacka je komad papire koji platis vecina maminih i tatinih sinova nikad nesjednu u auto a tatica im sredi vozacku po meni su oni veca opasnost od nekog ko nema vozacku a zna vozit.... to je moje misljenje
po čemu onaj bez vozačke zna vozit bolje od onog sa vozačkom???po tome jer nije nikad propise položil,lječnički prošel, vozil auto-motor uz instrukcije itd...
daj se poslušaj kaj pričaš molim te...ako je taj klinac maloljetan kaj je lupil zoku, onda će njegovi starci dobit jebeno po đepu,a da meni to u budućnosti dijete napravi,nebi izašel iz kuće do 45.-te godine,i dok bi se zaposlil sve bi mi vraćal s kamatama...

Offline Ruff Ryder

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • ;)
  • Mjesto: Klc
  • Moj Skuter: R
  • Moja Kaciga: HJC Fg-15
  • MojSpuh: Reverse
« Odgovori #43 : 26 Veljača, 2012, 12:23:33 »
po čemu onaj bez vozačke zna vozit bolje od onog sa vozačkom???po tome jer nije nikad propise položil,lječnički prošel, vozil auto-motor uz instrukcije itd...
daj se poslušaj kaj pričaš molim te...ako je taj klinac maloljetan kaj je lupil zoku, onda će njegovi starci dobit jebeno po đepu,a da meni to u budućnosti dijete napravi,nebi izašel iz kuće do 45.-te godine,i dok bi se zaposlil sve bi mi vraćal s kamatama...
kakve veze ti ima vozacka sa znanjem o voznji ? nikakve.. praksa je bitna.. moras sam znat kak se ponasat u prometu i ko ima prednost..
decki bez prakse ne mogu skuzit kad ce im netko izletit.. to se i meni moze desit a u aktivnom sam prometu vec 2-3 godine... i da ja sam jedan od onih koji nije imao vozacku a vozio se.. i sad ju imam.. i imam frenda koji nema vozacku a opet se bolje ponasa u prometu i sve od onih koji ju imaju  :icon_thumright:

Offline qLitoRisZu

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Demerje <3
  • Moj Skuter: nexus 300
  • Moja Kaciga: Neprobojna xD
  • MojSetup: Na podu
  • MojSpuh: U garazi
« Odgovori #44 : 26 Veljača, 2012, 12:54:03 »
sta nije bolje da se nauci vozit i stekne neki osjecaj za voznju i stanje u prometu dok je mladi makar i bez vozacke nego da npr. napuni 18 kupi bjesan auto ili motor i mlad nadobudan misli kako ima vozacku da zna vozit pogine drugi dan? jer se mora dokazat kako zna vozit i da pokaze kako njegov novi auto ide 150 kroz naselje,nazaloost vecina mladih tako razmislja imam vozacku ja znam vozit a nije bitno sto do 18. god. nikad nije sjeo u auto ili na motor... vecinu propisa znaju i djeca od 10 godina po meni je bolje pametan bez vozacke nego glupi i nadobudni s vozackom.
Dođoh,vidjeh,odoh.....

MOTOR u srcu, BRZINA u glavi, ADRENALIN u krvi i ANDJELI cuvari!!

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #45 : 26 Veljača, 2012, 12:59:52 »
ja nikad sjel u auto nisam prije nek sam došel u autoškolu...fino me instruktor sve naučil kaj sam trebal i prošo vožnju iz prve,i sad se bome snađem u svakoj situaciji jer sam puno puno km napravio i s autom i sa skuterom... autoškola se zove autoškola zato jer ipak neka škola šta će ti trebat...
možeš ti znat sve o nekoj struci recimo,ali ako nemaš škole neće te niko zaposlit,jer će prije uzet nekog sa školom,to sam sad naveo ko banalni primjer... ali je poanta ista, ako položiš neku školu smatra se da si sposoban za nešto kaj si u toj školi učil/polagal...
tvoje priče o mladim nadobnim vozačima ne drže vodu,jer je više mladih i nadobudnih bez vozačke,nego sa vozačkom,vjeruj mi...al neda mi se prepucavat,zakon je tu da se poštuje,a i da se krši,a onaj koji misli vozit bez vozačke,neg vozi,ali nek shvati koje su posljedice i za njega i za ostale sudionike u prometu...ali da mene neki balavac lupi i da veli da ne zovem murju jer nema vozačku,garantiram ti da bi on uzeo mobitel nakon par minuta i sam pozval murju... :icon_biggrin:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #46 : 26 Veljača, 2012, 13:07:38 »
al bolje se vozit i prije 18 da naučiš baratat autom ili motorom. za razliku od nekih kaj dođu tam i 20 sati samo uče kak se šaltaju brzine.. ja sam se bez vozačke vozio samo motorom dok nisam pobro jebenu kaznu, a autom jednom mjesečno.. i stari me sve naučio prije auto škole.. došo sam tamo i 2 sat več bio na cesti.. dok je moj frend ( panj i pol ) bio 13 sati da nije sa poligona izašo jer nema blage veze.. isto je tak reko ma naučit ču ja to tamo..ja mislim da je bolje kad dođeš tamo sa nekim predznanjem o samom vozilu a ne o pravilima na cesti ( jer kad naučiš propise krivo teško je više naučit pravilno )

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #47 : 26 Veljača, 2012, 13:08:36 »
da je vozačka samo formalna stvar kupovali bi ju u knjižarama ko i ostale obrasce.
ideš tam valjda da te nauči vladanju s motorom autom kamionom ili bili kakvim motornim vozilom.
ak nemaš vozačku,nemaš ni iskustvo,osim po nekim brdima goricama van prometa..a to nema veze sa situacijama di si ti u prometu s ostalim vozilima nit se znaš ponašat kak treba.
vozit bez vozačke i bez rege nema opravdanja.
ak se more kupovat skuter i čining dijelovi i to nije bacanje para a vozačka je bacanje para jel..

Kak znaš da nije tak...ja sam videl svašta pa zato to pišem :icon_thumright:
« Zadnja izmjena: 26 Veljača, 2012, 16:18:29 danc00 »
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #48 : 26 Veljača, 2012, 13:09:57 »
Kak znaš da nije tak...ja sam videl svašta pa zato to pišem :icon_thumright:
kod nas više nije sigurno tak...bilo je do nedavno... :icon_biggrin:
al bolje se vozit i prije 18 da naučiš baratat autom ili motorom. za razliku od nekih kaj dođu tam i 20 sati samo uče kak se šaltaju brzine.. ja sam se bez vozačke vozio samo motorom dok nisam pobro jebenu kaznu, a autom jednom mjesečno.. i stari me sve naučio prije auto škole.. došo sam tamo i 2 sat več bio na cesti.. dok je moj frend ( panj i pol ) bio 13 sati da nije sa poligona izašo jer nema blage veze.. isto je tak reko ma naučit ču ja to tamo..ja mislim da je bolje kad dođeš tamo sa nekim predznanjem o samom vozilu a ne o pravilima na cesti ( jer kad naučiš propise krivo teško je više naučit pravilno )
ja sam od prve minute bil na cesti s instruktorom i u 35 sati sam se bome naučil sve kaje trebalo...
bolje će te stručna osoba naučit vozit nego neki pijani susjed koji je zadnji put vozil 94.-te  :icon_biggrin:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • maxi forumaš
« Odgovori #49 : 26 Veljača, 2012, 13:12:04 »
pa nek ga tata nauči a ne susjed..

Offline steeef

• Tržnica : (+36)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: kc
  • Moja Kaciga: spec 1R
« Odgovori #50 : 26 Veljača, 2012, 14:21:01 »
pisete gluposti.
ak nemas vozacku nemas kaj radit na cesti..neznam ni kak mores skupit iskustvo ak se vozis bez nje di nema prometa itd.
ak imas za kupit skuter,auto motor onda mores si platit i vozacku i regu.
oni koi voze bez toga trebali bi dobivat masne kazne da im to vise ne oada napamet.
jos manje kuzim roditelje koi daju djeci vozit motor bez rege i vozacke.
mores ti znat vozit bez auto skole,sjest i stiskat gas al nemas kulturu ponasanja u prometu,nit znas prometna pravila itd.
uostalom kaj smo mi budale koi smo placali i polagali vozacki a vi ste frajeri i to je bacanje para?tocno,to je stav klinaca,al svako kad tad najebe.
in memoriam freddie mercury (5. rujna 1946. -  24. studenog 1991.)

Offline Reponja

• moderator
  • Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #51 : 26 Veljača, 2012, 14:49:03 »
Još tokom moje srednje, prije 7,8 godina, kad sam išao polagati za A1 kategoriju
(onda je bilo za 50ccm, A1 je do 125ccm i A za sve se automatski dobivalo sa punoljetnošću)
sam upao u zakonsku rupu. Prošao sam testove, odvozio sve i samo sam trebao izaći na ispit,
a majmuni su ukinuli stari zakon bez da su donijeli novi. Iz dana u dan, tjedna u tjedan sam
čekao novi zakon. I tako godinu i pol dana. Nudili su mi da položim za 50 ccm, ali to bi mi bilo
bacanje para, pošto bi ionako sa 18 polagao za auto, i opet bi morao za motore. Svo to vrijeme
su mi doma stajala 2 skutera, a ja trulio po busevima, starci su bili nepopustljivi po tom pitanju
i zbog toga im svaka čast.. Osjećaj je bio odvratan, GODINU I POL nisam mogao položiti zbog
tuđe greške! Ali eto, i to sam izdržao, sad kad gledam na to mi je i pomalo smiješno i ironično..

Moj stav je po tome čvrst, nema vozačke, nema vožnje. A vi si komotno diskutirajte o iskustvu
sa pandurima koji vam pišu globu. Jedno je sa starim vježbati vožnju na nekom praznom poligonu,
drugo je voziti se u aktivnom prometu.

Meni je pred auto izletio starac u tuđem, neregistriranom autu, bez vozačke (koju je izgubio zato jer je oćoravio)
i jedino ga je njegova životna dob spriječila da mu ne polomim kosti. Seronja je izletio sa sporedne ulice
na glavnu, nije stao na stop, i još imao muda reći policajcu da sam ja kriv. Plavac je odmah na prvu skužio
šta se desilo i šta bi se moglo desiti pa me odvukao u stranu.

Da je bio samo desetljeće mlađi, ovo bi sada tipkao iz Via Rome...

Dakle, sada se zamislite vi pametniji, je li bolje položiti, ili ogrebati na cesti nekog poput mene (a većina nas je takva)
bez vozačke, pa da vam na licu mjesta sudimo? Da, s guštom bi platio bolnički račun (ili mrtvozornikov, ovisi koliko bi se zaigrao)!

Jedno je napraviti grešku bez tog rozog papirića i police osiguranja, a drugo je sa! Greške se praštaju, događa se,
ali na bahatost (kao što je vožnja bez registracije i vozačke) imam nultu toleranciju. I ima nas još!

...ali da mene neki balavac lupi i da veli da ne zovem murju jer nema vozačku,garantiram ti da bi on uzeo mobitel nakon par minuta i sam pozval murju... :icon_biggrin:

Potpisčina
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #52 : 26 Veljača, 2012, 14:56:20 »
tako je reponja,slažem se s tobom u svemu...
primjera radi,frend je kupil vx prije nego je čak i krenul u autoškolu,i nije sjel na njega dok nije položil...i kaj mu je falilo...nist...meni stari nije baotiana dal 2 godine prije neg sam položil,jedino sam otišle na neki parking ili na industrijsku zonu se malo prepelat i to je sve...al sam zato sve to vratil nakon kaj sam položil... :toothy12:

Online 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #53 : 26 Veljača, 2012, 15:31:30 »
kakve veze ti ima vozacka sa znanjem o voznji ? nikakve.. praksa je bitna..

Znaci, radje bi se dal operirat nekon ko ima prakse (recimo neki nadrilijecnik i vrac iz Ugande), a nema lijecnicku diplomu nego pravom doktoru koji je specijaliziran za takav zahvat?  ;D

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #54 : 26 Veljača, 2012, 15:49:05 »
biste se vi kurčili da bi ubili Boga u nekom tko nema vozačku,da vam iz auta izađe netko veći i jači od vas,onda bi isto bili frajeri pa ga poslali u toplice na rehabilitaciju?
lako je govoriti tuko bi klince ili matorce,sta mislite da nema nitko veci i jaci od vas?
sve dok budete tako razmisljali naletit ce te na nekog idiota koji ce ubiti Boga u vama iako je on kriv i nema vozačku pa ce ti iduci put sigurno razmisljati da se tucete...
policija je tu da rješava probleme a ne vi!

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • maxi forumaš
« Odgovori #55 : 26 Veljača, 2012, 16:00:31 »
biste se vi kurčili da bi ubili Boga u nekom tko nema vozačku,da vam iz auta izađe netko veći i jači od vas,onda bi isto bili frajeri pa ga poslali u toplice na rehabilitaciju?
lako je govoriti tuko bi klince ili matorce,sta mislite da nema nitko veci i jaci od vas?
sve dok budete tako razmisljali naletit ce te na nekog idiota koji ce ubiti Boga u vama iako je on kriv i nema vozačku pa ce ti iduci put sigurno razmisljati da se tucete...
policija je tu da rješava probleme a ne vi!
živio govornik !!  :icon_thumright:

Offline Loris Ri

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
« Odgovori #56 : 26 Veljača, 2012, 16:02:04 »
Nema veze...dobit cemo vise para od odstete  ;D
-------------------------------------------------
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::
-------------------------------------------------

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #57 : 26 Veljača, 2012, 16:02:37 »
Ta tema nikam ne vodi...uopće je glupo o tome raspravljat jer svaki radi kak misli da njemu paše i badava vi tu pisali kak bi trebalo biti i prepirali se... :icon_thumright:

Zakoni se znaju i treba ih poštivat, sve ostalo se ide sebi na ruku i za to postoje propisane kazne...pa sad ti radi kaj hoćeš. Kaj misliš da se bu neko opametil ko do sad nije imal pameti...moš mislit!
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline pralas

• Tržnica : (+17)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Osijek
« Odgovori #58 : 26 Veljača, 2012, 16:09:26 »
svi izigravaju neke "frajere" na forumu,da mi ih je samo vidjeti kada bi iz auta izasla neka mrcina kako bi reagirali,i sigurno bi bili ovako bahati kao na forumu?
sagnuli bi glavu i molili Boga da sto prije dode policija!
kakva tučnjava,pa niste vi tu da utjerujete pravdu,taj ko je kriv ce najebat od policije a vi ce te isto ako nekog istucete bez razloga...
razmislite malo prije nego sto počnete pisati takve stvari na forumu...

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #59 : 26 Veljača, 2012, 16:15:40 »
Uvijek neko nekog može namlatit,samo kaj kad tad se naleti na veću budalu pa se bezveze na#ebe,a od veće budale ima još veća budala i tak u nedogled,zato bolje neke stvari rađe prepustit muriji